0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Швейцария
« -: Май 05, 2006, 14:21:00 pm »
:lol: ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ,
ще споделя опита си Швейцария.
www.cpma.ch

С мъжа ми живеем на 10км от Лозана ,и двамата работим и за да не прекъсваме работа,избрахме една доста скъпа клиника ...
ИКСИ ,първи опит,е неуспешен,но има надежда имам 12 яйциклетки замразени.
Онзи ден доктора ми си "призна"че са ме престимулирали с пурегон.
В Швейцария различните видове ин витро не се покриват от здравната застраховка.
Първоначалните изследвания за хормони,проводимост на яйчниковите тръби,спермограми,и др.т.,като навсякъде,после среща на която една млада асистентка ни разказа какво ни чака/сега по късно разбирам,като получавам още и още фактури,че май не си беше научила урока както трябва/,после аз и мъжът ми се срещнахме ,по препоръка от клиниката,със психоложка,която да ни помага в трудни моменти.
Третирането ми протече по следната схема
на 23 ден  от цикъла тест за бременност
8 дни декапептил/сутрин в 6 миличкият ми го поставяше/ :!: цена263 франка
после пак цикъл
10 дни/при мен беше САМО 10/пурегон,първите 4 дни 225мл,следващите 300 ... :!: цена 2639франка
на 11 ден овитреи,прегнил,инжекцийка в 22л30ч и 36 часа почивка
после
Частна клиника Сесил,
това ми се случи за първи път в живота,обгрижена в лукс !
даже имаше някой който се опитваше да ми говори ва български!!!!
Аз бях поизтръпнала лекичко от притеснения,в 8ч.влязохме с мъжът ми,в 10.30 ме смъкнаха в операционната.Легло с 3 зони на комфорт,вертикално повдигащо си,баня,тоалетна,гледка върху
езерото....стол за придружителят.
В операционатта студ,завиваха ме с електрическо одеяло,после упойка,после се събудих от студ в залата за събуждане,качиха ме в стаята,бях като разбита,всичко ме болеше несмеех да мръдна.
Сервираха лека закуска в леглото 3 вида шунка,салата,кисело мляко,яйце,хляб,минерална вода.
Изчакахме биоложката да ми съобщи че имаме 24 яйциклетки от които 14 са годни ,2 за имплантиране и 6 двойки дза замразяване.
после една мед сестра ни даде свободно./при условие че съм се изпишкала,и това ме боля/ :!: цена 2071 франка
 :( В 14часа следобяд разглобена на милиони части бях у нас в леглото и спях и неспях и несмеех да мърдам.
На 25 март 2006,трансплантацията.Професор Жермо,много готин и известен,мине се немине и го дават по телевизията,мъжът ми аз и биоложката,бързо леко и безболезнено след 30 мин бях на крака.Още тогава почуствах,знаех,че опитът е напразен,още не бях се възстановила от изваждането на яйцеклетките....  :!: цена4500
На другият ден на работа,и ежедневието..На 6 април кървях,на 7 ми правех кръвен тест,отрицателен,
онзи ден също докторът каза че през месец юли можем да опитаме отново.
От престимулирането ли с Пурегон от що ли засега и доктора незнае аз от 6 април до сега да съм имала неповече от 10 дни без по силно или по слабо кръвотечение...

Няма да се откажа до последно!Ще се възползвам по най добрия начин от генетичния материал който имам.Щастливка съм че имам право на още 6 опита!
Поздрави на всички вас ще отговарям на всички въпроси,къде със закъснение къде без и ще се радвам много да споделим опит! :laundry:
п.п.фиксирах само най големите цифри като цени,около тях се моткат"малки"сумички които сме платили ей така и тепърва ще ги смятам.
за швейцария
« Отговор #1 -: Май 09, 2006, 15:45:57 pm »
здравей Дан4е,

аз също започнах наскоро всички необходими прегледи, тъй като от 2 години насам нямаме резултат. Живея и работя в Лозана. Исках  да те питам дали тези прегледи ще се поемат от касата - посткоитален тест, хормонални, микробиология и т.н. ако минимума от дадената застраховка вече съм го покрила? Много ти благодаря за отговора.
*
Re: Швейцария
« Отговор #2 -: Август 21, 2006, 16:35:13 pm »
Здравейте момичета,

И аз живея в Швейцария, в Zug. Ние с мъжа ми правим опити от 9 месеца, но без резултат. Моля ви да споделите при вас какви проблеми има, как се свързахте с подходящия гинеколког, какви изледвания ви правиха... ? Радвам се че ви има за да споделяме премеждията си по пътя към най-голямата ни мечта. Пожелавам ни много скоро да се сбъдне тя!
Re: Швейцария
« Отговор #3 -: Август 22, 2006, 12:40:15 pm »
здравей елф,


ще ти кажа как е при мен. Просто си избрах една клиника и гинеколог, който да говори немски или английски, от скоро съм тук и не сам много добре с френския. При мен направихме всички изследвания  - хормони, посткоитален тест, хламидии, фоликулуметрия и хистеросалпингография - всичко е наред при мен, с изключение на посткоиталния тест , но той не е толкова миродавен. Сега проблемът ми е, че мъжът ми не иска да си инаправи спермограма и се притеснява,че проблемът може да е в него. та до тук бях аз и сега продължаваме с опитите и така. Каквото можах направих и вече се отказах да се главоболя с това, при условие че и той не вложи поне малко време и усилия. Казвам му, че дори и при него да епроблема, не е толкова лошо, защото има начини, но той явно се притеснява и така. Дано ти помогнах с нещо, ако има друго питай. Лек ден.
*
Re: Швейцария
« Отговор #4 -: Август 23, 2006, 12:47:55 pm »
an_slavova, мерси!  :flower:

Дано мъжът ти се хване в ръце скоро и преудолее страха... ако има проблем, хубаво е да се вземат мерки, а ако няма ще ви е много по - спокойно.
А били ми казала как вярвят цените за такива прегледи, кунсултации, тестове и т.н.? А вие от колко време се опитвате? Извинявай за въпросите...  :sorry:
Предварително ти благодаря и ти желая многооо успех и дано да не стига до повече изследвания!!!
  :bfp:
Надявам се че до година ще увеличим броя на жителите в Швейцария с 2!!!  stork-boy yahoo_17 :pacifier: :babyflips: :crossfingers:
Re: Швейцария
« Отговор #5 -: Август 25, 2006, 16:16:11 pm »
здравей,

ей сега вадя папката с фактурите и ще ти кажа кое колко струва.

Хистеросалпингография   405 франка
хормонален тест              361 франка
прогестерон и хламидии    141 франка
посткоитален                   64 франка


дано да ти помогне това инфо. Ако искаш нещо друго да питаш можеж да ми пишеш на anna.encheva@epfl.ch
Re:Sdraveite balgarki kolejki po sadba-Jivka
« Отговор #6 -: Ноември 19, 2006, 23:47:41 pm »
4etoh na vsitschki E-mailite.Sluschaite ako njamte njakakvi sastestveni sdravoslovni problemi  osven sressa ot rabotata,Vi savetvam parite sa tesi le4enija da israshodite po kurorti i vsaimno udovolstvie-ne e neseriosno.
Pischi Vi prepatil,koito e osinovil 1 dete i 2 godini pokasno bes stimulatii( bes invitro-tam bjah stara sa + im statistikana 39god.) a rodih normalno na 42,5.Sega se nalaga da polsvam kontrazeptivi sastoto 3-to dete nejelaia.
S posdav i pojelanija sauspeh
Jivka

Пиши на кирилица? Има КРЕДОР!
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 08:53:45 am от Lali »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Швейцария
« Отговор #7 -: Ноември 19, 2006, 23:52:53 pm »
Живке, тук повечето хора имат здравословни проблеми, така че съветите ти да не дават пари за лечение, а да ги дават за курорти, звучат не само смешно, но и подигравателно.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Швейцария
« Отговор #8 -: Ноември 20, 2006, 15:39:30 pm »
 Тигър, това 4е си родила на 42 не е някакъв рекорд на запад. Ти наистина ли смяташ, 4е тези моми4ета, които вадят толкова пари от джоба си, нямаше да заминат с тях на курорт ако имаха избор?
 Да бе казала поне 4е по-добре да ги дадат да възпитат осиновено детенце, пак щях да разбера, въпреки 4и това е много ли4но и болезнено решение... Надявам се, за теб, 4е не съзнаваш какво казваш, а ина4е мен ли4но такъв тип изказвания даже не ме докосват.
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 15:44:07 pm от Viarvam »
*
Re: Швейцария
« Отговор #9 -: Февруари 06, 2007, 11:25:56 am »
Здравейте на всички,
Миналата година беше страшно стресираща за мен.
Както и да е ,днес съм трети ден след трети трансфер :PИКСИ
Чуствам се малко по-различно от първите два трансфера и си мисля че тоя път май се е получило,ще видим 8O
Не се пренавивам,помъдрях с опита :D

Разходите които не се покриват от здравната каса се декларират за данъчни облекчения.Както при зъболекарските услуги :D в Швейцария.

Някой разказваше че мъжът и имал резерви за спермограмата.
За клиниката в Лозана мъжът ми ми разказа,че кабината е супер приятно обзаведена с видео и филми по избор и че се е отпуснал още през първите минути.
За сравнение ,мои приятели извървели тоя път преди десетина години,мъжът споделяше че е трябвало да реколтира сперма гледайки
картинки комикси :Dтова е наистина причина за страх.
поздрави на всички тук,смелост и успех!



*
Re: Швейцария
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2007, 11:48:28 am »
Мила Данче, успех ти желая! Стискам ти палци, най-накрая всичко да е наред.  :goodluck:
Re: Швейцария
« Отговор #11 -: Март 16, 2007, 16:17:22 pm »
Здравей Данче, прочетох съобщенията ти с голям интерес, много полезна информация даваш.Мисля си какъв е резултатът от последната процедура. Дано да е успешен! Моля те пиши.
*

    gemi78

  • ***
  • 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
Re: Швейцария
« Отговор #12 -: Юни 12, 2007, 21:56:33 pm »
Мила Дан4е, желая ти успех и стискам палци, скоро да се похвалиш с добра новина.


*
Re: Швейцария
« Отговор #13 -: Октомври 09, 2012, 19:27:40 pm »
Здравейте,момичета :)
Виждам,че от доста отдавна никой невлиза тук,но ако Данчето е вече мама нека го сподели.Живея в Берн и днес бях на пункция.Евентуално ако някой има интерес да продължим тази тема нека пише.С удоволствие ще чета. :)
"Единственото нещо,от което се нуждае злото,за да триумфира е... добрите хора да не правят нищо!"