0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Диагноза Единични сперматозоиди
« -: Февруари 15, 2010, 13:16:41 pm »
Здравейте, моля ви ако знаете нещо за тази диагноза да ми пишете. Възможно ли е да се излекува? Моят мъж ходи при д-р Кацаров и той му даде лекарства но не знаем дали има шанс. Ако някой е имал подобен проблем и се е излекумал нека да пишеV Благодаря ви предварително...Ние направихме успешно ИКСИ но в събота направавих спонтанен аборт. Сега трябва се надяваме мажът ми да се излекува тъй като е доста скъпо инвитрото и не можем да си го позволим в момента отново. Надявам с някой да помогне.
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Диагноза Единични сперматозоиди
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2010, 13:28:34 pm »
Съжалявам, че така се е получило! А причината каква е за тази диагноза?! Не се отчайвай, можете да пробвате ново инвитро като кандидатствате чрез Фонда! Влез в темата за фонда и прочети! Ние също имахме един неуспешен опит, от втория резултата ми е в подписа! Оказа се, че имам проблем с НК-клетки и тромбофилия! Може би трябва да направиш преди следващата процедура по-обстойни изследвания!
Стискам палци скоро да пишеш в другата тема!
Re: Диагноза Единични сперматозоиди
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2010, 13:40:44 pm »
сега трябва да чакаме 3 месеца да се възстановя от аборта, след това се надяваме да си оправи той, но резултатите са много лоши, 30% слабоподвижни и 70% неподвижни сперматозоиди, въобще няма силно подвижни. Затова се чудим дали може да се излекува. Благодаря ти за отговора.
*
Re: Диагноза Единични сперматозоиди
« Отговор #3 -: Февруари 15, 2010, 13:48:16 pm »
santini, евентуално могат да се подобрят показателите, но нищо не е сигурно. Какво казва д-р Кацаров?

Както ти е казала яна, кандидатствай за фонда и така почти всичко ще ви бъде поето.

Re: Диагноза Единични сперматозоиди
« Отговор #4 -: Февруари 15, 2010, 14:06:05 pm »
да ще кандидатстваме за фонда, ами Кацаров каза само да пие лекарствата и да отиде пак на преглед след 3 месеца, не знам защо не искат да се движат тези сперматозоиди, какво им е, неподвижни са...надявам се лекарствата да помогнат да се задвижат, благодаря за отговора ти...

сега чакаме да видим другата седмица какво ще кажат за причината за аборта, поне да знаем каква е за друг път, иначе аз съм напълно здрава и не знам какво може да е породила аборта...
*
Re: Диагноза Единични сперматозоиди
« Отговор #5 -: Февруари 15, 2010, 14:27:50 pm »
Не губете надежда за спонтанно забременяване, но и не чакайте твърде дълго! Дано се подобрят нещата, а междувременно подайте документи за фонда, защото и там се чака.
За спонтанните аборти до 12 седмица не винаги има обяснение и това в никакъв случай не значи, че не си здрава или че ще се повтори.

Успех!

Re: Диагноза Единични сперматозоиди
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2010, 14:34:24 pm »
чета в други форуми че може да се подобрят показателите но е много индивидуално, пият се витамини, при някои имало ефект...да ние не губим надежда ще вървим напред...благодаря и че ми пишете момичета, много е хубаво някой да е съпричастен към проблема ти...