0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво да правя ?
« -: Февруари 13, 2010, 15:43:08 pm »
Миналата година имах оплакване за парене при уриниране след, което отидох на уролог, който ме изпрати на излседвания на еакулат и урина. От излседванията на урината не показа наличие на бактерии, но от еакулата се изолираха Е.coli и Pseudo.. след, което ми беше назначена терапия на база антибиограма. Контролните изследвания не показаха наличие на бактерии и така приех, че съм се излекувал. След няколко месеца боледувах от ангина, която лекувах с антибиотик, като след още няколко месеца отново повторих ангината. Лятото 1-2 месеца след последната ангина отново имах парене, като отново посетих уролог и след изследвания на еакулат нямаше изолиране на бактерии. Паренето отшумя за една седмица без лечение.
Началото на зимата отново имах оплаквания от гърлото и отидох на специалист-учи,нос, гърло. Установи фаренгит, като същевременно с това се появиха и оплаквания отново от парене, за което ми предписа Ципрофлоксацин. Паренето не отшумя и така отново на Уролог отидох, като направих посявка на еакулат и тест за хламидии. И двата отрицателни, отново след седмица нов тест за еакулат в друга лабораториа и отново отрицателен. Направихме и изследвания на простатен секрет от който се установи Трихомони и силно завишени левкоцити и силно намалени Лецетинови телца. Започнах терапия с Тинидазол 4 хапчета през 15 минути и на другия ден започнах Флажил за седмица по 3 на ден. Вчера отново ходих на преглед точно 3 дена след последното хапче и от простатния секрет показа, че нямам вече трихомони, но Левкоцитите са отново много високи ? Каза ми да дойде отново след месец за контролни изследвания, като ми изписа и АВАЛОКС да пия. Само, че тоя антибиотик е много силен и с много странични ефекти. Като виждам, че той се изписва основно за хламидии, които аз нямам. Тогава за какво ми го изписва ??
Дали да пия тоя антибиотик или да изчакам един месец за контролния преглед и да видим как са левкоцитите и тогава ?  Да отида ли да ми вземат гърлен секрет за посявка ?Какво бихте ме посаветвали от тук на татък. На 24 години съм.
Re: Какво да правя ?
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2010, 19:49:47 pm »
Изчакай 1 месец и пусни изследване за левкоцитите - пий имуностимулатори. Ако не няма промяна тогава антибиотика в комбинация с флажил /питай си доктора дали е възможна тази комбинация/. Моя мъж при една от спермограмите имаше много висока стойност за левкоцитите - от лабораторията казаха че има много сериозна инфекция и да пуснем микробиология да видим от какво инфекцията и как ще се повлияе - така се случи че я пуснахме месец по-късно - оказа се че няма никакви левкоцити.. вече.
Добре е, че правиш 2 контролни изследвания в 2 различни лаборатории!!! Така се прави в България!
Съвета ми е забавлявай се много :wink:, прави безопасен секс и продължавай все така да се грижиш за здравето си!