Здравейте Д-р Бърди,
обръщам се към Вас с молба за съвет. Случаят е следния: синът ми, който е на 3год. и 10мес. в сряда следобед вдига Т в детска градина и ми се обаждат да го взема, когато отидох малкия беше с много силни болки в корема, беше блед а устата му обезцветена. Когато се прибрахме Т беше 38гр., болката отмина след около половин час. Т се повлияваше от антипиретиците, на следващия ден отидохме при личната му лекарка, прегледа го и не откри нищо притеснително, само на едната сливица имало афта/при синът ми, когато има вирусни инфекции се появяват "мехурчета" в гърлото, консултирала съм го с д-р Мангъров и той ни каза че няма нужда от АБ, преди това всеки път сме му давали АБ/, изписани само спрей да му пръскам в гърлото. На следващия ден започна да вдига внезапно Т до 39гр., започва да трепери и ръцете и устните му посиняваха, носоглъдката оттече и дишаше трудно, беше отпуснат и много нервен, вечерат включихме АБ - Панцеф 100мг,поради хода на развирие. Т спадна, на 4 ден вече беше значително по-добре, но вечерата на коремчето се появи пъпка/в детската градина имат 9 деца от април до сега болни от варицела/, червена голяма горе долу колкото зърно леща и пълна с течност. Личната каза да изчакаме 24 часа да видим дали ще се появят още, не се появиха. Според Вас възможно ли е да е Варицела и дали с даването на АБ не сме повлияли по някакъв начин? Другото което ме притеснява , че моя приятелка бременна в 8 месец дойде да ни види вечерта преди да видя пъпката и ако е Варицела, дали има риск за нея и бебето? Благодаря за отделеното време!