0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #520 -: Юни 14, 2010, 22:39:18 pm »
Не слезката е наред, други увеличени лимфни възли няма. Този бърз тест ще "улови ли нещо на този етап на заболяването ( ако е това де). И вярно ли е, че има много тежки усложнения ( четох в нета за левкимия).
« Отговор #521 -: Юни 14, 2010, 22:41:06 pm »
Температура вдига само следобед 37.7, свалям бързо с панадол, през др време е около 37, но е с гъбички и на чурката
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #522 -: Юни 14, 2010, 22:41:59 pm »
Да, затова е и бърз тест.
Не, не е вярно. Редки са тежките усложнения.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #523 -: Юни 14, 2010, 22:42:48 pm »
Температура вдига само следобед 37.7, свалям бързо с панадол, през др време е около 37, но е с гъбички и на чурката
*

Birdie

• 11040
« Отговор #524 -: Юни 14, 2010, 22:44:07 pm »
И как разбрахме че точно там има гъбички?? Вие ме убивате, буквално... . :(
Sir Alec Guinness
« Отговор #525 -: Юни 14, 2010, 22:44:45 pm »
Каква лаборатория да търся и на принципа на ХиВ тестовете ли е или по-бавен

От прегледа дне при педиатър специалист, там също го погледна
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 22:50:25 pm от hrisi09 »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #526 -: Юни 14, 2010, 22:52:22 pm »
*хетерофилни антитела (моноспот тест).
* ЕБВ специфични Имуноглобулин Г и М
*ЕБВ ядрен антиген
* задължителнио  биохимия от венозна кръв (чернодробни ензими, г-ГТ, АФ и т..н.)

Простете, но защо не обсъдите с Педиатъра на място тези неща, а да ползвате форума за по-сложни неща? то става тук като лекции ... .
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 22:55:21 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #527 -: Юни 14, 2010, 22:53:56 pm »
 :oops:, защото бяме при др лекар, не педиатъра ни и там ни обясниха само толкова. Благодаря за вниманието, Желая лека вечер
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #528 -: Юни 14, 2010, 23:55:50 pm »
Простете, но защо не обсъдите с Педиатъра на място тези неща, а да ползвате форума за по-сложни неща? то става тук като лекции ... .
Докторе, знам, че е трудно, но не се сърдете на нас майките, докато намерим правилния път. Много често от обсъждане с Педиатъра - полза никаква.
Понеже стана дума за Кетотифена /като препарат/ - докторите в БГ не го харесват, защото е ефтин и не се препоръчва от всекидневно посещаващите ги рекламни агенти на фармацевтични компанни. А е действащ препарат - толкова, колкото беше и преди 15 години за мен. Ако ми посочите един общопрактикуващ лекар - педиатър, който мери кислородна сатурация с посочения от вас апарат, ще си пусна тото и ще спечеля джакпота.

Мини, потърси лекарско мнение в София - доц. Гизова , доктор Куфарджиева, поне на мен /в тийн възраст/ ми помогнаха и именно с Кетотифен и Бронховаксон. Чета ти перипетиите и за мен това състояние не е нормално, а редуването на Вентолин, Фликсотайд, Урбазон не е решение, защото се лекува симптома, не причината.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #529 -: Юни 15, 2010, 00:14:57 am »
Лейди, явно им е по-лесно да диагностициарат детето като астмтично и да действат на сигурно, което определено не е правилен подход
Но доктора е в Атина, ние в Стара Загора, когато тя е с пристъп имам контакт с тукашните светила, не мога да не я заведа за слушалка, а те като я чуят веднага вадят Урбазона
повярвай, искам да направя най-доброто за нея
именно за това се доверявам на д-р Бърди, защото вътрешно усещам, че това е правилното и ми се обяснява аргументирано и логически свързано
не само догадки и успокоения, че ще го израсте ... може би
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #530 -: Юни 15, 2010, 00:23:13 am »
@lady_11
Понякога става като лекции... .
Не се сърдя, но ако един лекуващ не може да посочи с какви изследвания ще се подкрепи? какво ще направи, майките ли ще му подсказват? Не е сериозно изобщо... . Освен това изглежда като че ли всеки влиза, купува си по една пастичка и си излиза... . :?

Ох, толкова ми е мъчно... ходих сега като бях във Варна в кабинета на местен корифей и видях на стената закачени банки... пишеше антибиотици на всяка една от тях.
Така и не разбрах, това разтворени АБ от където взема ли е? или какво? Те всичките се разтварят с един и същ по вид разтворител. За какво му бяха 6-7 банки окачени на стената една до друга? а и по принцип те трябва да се разтварят САМО минути преди употреба, и бяха по същност венозни АБ САМО. Къде ги прави? мускулно??  Ако наистина там имаше разтворен АБ, то това е груба грешка. Стана ми тъжно и повече не питах. Имаше и един ценоразпис всяка инжекция- с цена от 5лв ( или повече). Паднах от стола... такива неща не бях виждал. Иначе много евтини отоскоп, стетоскоп, уреди. Този "Нонин" по-горе струва около 380Е, но това е много качествен и траен инструмент. И много помага в работата. Този човек там във Варна бе доста богат- защо не си купи хубави и скъпи уреди? и различни? Иначе обстановката бе много приятна, но нашият маталитет е тотално неработещ и неактуален. Не знам.... тъжно ми е. Видях и други работи и ми стана още по-тъжно. Както когато познавате пътя, по който сте дошли, но никога повече не искате да го извървите обратно. Нещо такова. :(
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 00:29:00 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #531 -: Юни 15, 2010, 09:26:49 am »
Докторе отново се включвам за да ми подскажете, какво да предприема.

Както знаете съвсем скоро лекувах детето със Зинат, поради изолирани мораксела катаралис. На 5-и навършени дни от АБ,Тони вдигна висока температура и се оказа, че има отит, продължихме до 10 дни с АБ, както и капах капки Гаразон.
Миналият понеделник беше последният прием на АБ, а по ваша препоръка капак още 2 дни след това капки Гаразон. След приключването на лечение посетих УНГ, който заключи, че детето е излекувано.
Това което ме притесни тогава и в момента е лошият дъх в устата на детето. Докторът предположи, че от лекарствата, но в момента положението е ужасно. Вони от поне метър разстояние, езика е бял, само връхчето розово.
Храни се, спи, няма нищо друго за момента притеснително, освен две афти, които третирам с Алоклер.
Днес ще пусна посявка, в случай че излезе чиста, какво да предприема по нататък? Какво се прави при обложен език, как се лекува или това предвестник на предстоящо заболяване ли е?

Забравих да напиша, че в четвъртък (1 ден след прикл. на лечението), детето се оплакваше от епизодични болки в корема, имаше и свръх газоообразуванe и две редки изхождания.Реших, че е или вирусно или пост реакция от АБ, но за момента няма повече оплаквания.

Благодаря за отделеното време за нас.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #532 -: Юни 15, 2010, 10:13:53 am »
Изтрийте съвсем леко и внимателно налепа по езика с четката за зъби. Леко и внимателно.
Ще мине това с времето... надявам се няма налепи по сливиците още.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #533 -: Юни 15, 2010, 10:15:52 am »
Изтрийте съвсем леко и внимателно налепа по езика с четката за зъби. Леко и внимателно.
Ще мине това с времето... надявам се няма налепи по сливиците още.

Опитах с четката не се получава.
Няма налепи,хрема, гърлото е розово тоест нормално.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #534 -: Юни 15, 2010, 10:20:06 am »
Оставете детето.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #535 -: Юни 15, 2010, 10:31:26 am »
ОК  :D

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #536 -: Юни 15, 2010, 14:51:43 pm »
Днес ни се появиха червени ситни пъпчици под памперса, на мястото на ластичните ленти.Другите деца в квартала имат от няколко дни.Причината е топлото време, но  какво да предприема, за да не се задълбочи и да станат болезнени?
« Отговор #537 -: Юни 15, 2010, 15:31:06 pm »
Здравейте д-р Birdie! ? Моля за мнението Ви относно приложението на Синфлорикс /имам съмнения в съвета на педиатърката/.Отнася се за дете на 23 месеца,без 7 дни. Ако се поставя първа доза Синфлорикс във възрастта 12-23 месеца и няма предшестваща доза /нито една/,са нужни 2 дози през 2 месеца, но втората доза ще трябва да се постави фактически на 25 месеца, а тази ваксина е до 2 год. Въпроса ми е до 23 месеца трябва да се поставят и двете дози или до 23 месеца включително може да започне схемета с две дози през 2 месеца,независимо че втората доза ще е след две години? Съвета на педиатърката е да се поставят две дози Синфлорикс през 45 дена. И тъй като ще поставяме Акт-Хиб изцяло на моя отговорност,тъй като тя не чувала за тази ваксина, въпроса ми е: нали ваксината е убита и масово се прилага? Притесни ме факта, че аз желая поставянето на тази ваксина, а тя ме убеждава,че в България няма моноваксина срещу Хемофилус Инфлиуенце тип В.
Писанието ми стана доста дълго,за което се извинявам, но за мен е нужно Вашето компетентно мнение.Много Ви благодаря за съветите и Ви желая много здраве.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #538 -: Юни 15, 2010, 15:34:35 pm »
Синфлорикс има показания за приложение само до 2г възраст.
Над 24м възраст и до 59м възраст се избира Превенар.
Хиб ваксината се прави световно от 1985 и е задължителна във всички страни от ЕС и САЩ.
www.euvac.net
http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/austria.html

Акт-Хиб е моновалентна Хиб ваксина. Работя точно с нея от 10 години.
Разбира се че има Акт-Хиб в Бг.
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 15:36:58 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #539 -: Юни 15, 2010, 15:35:51 pm »
Докторе, тъжно е положението у нас. Още не мога да се съвзема след престоя ни в педиатрията МУ София. Стояхме четири дни там с моето дете и ни лекуваха от висока Т, нямаше никакви симптоми /кашлица, хрема, гърло розово/. Единствено пуснаха кръвна картина, от която се виждаше, че има бактериална инфекция и изключиха вероятността да е от ушите, защото ни пратиха на УНГ специалист. Оттам нататък се борихме с инфекцията, но къде беше тя не се разбра, а и никой не я търси. Намекнаха ми, че е малко кофти да се разболееш в петък, защото като има дежурни екипи диагностичната страна куцала. Настоявах за стерилна урина, настоявах за други неща, но уви били излишни. И в отделението имаше 5-6 стажанта, които ще научат това.