0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #220 -: Март 15, 2010, 20:43:34 pm »
Привет, Докторе!
Съжалявам, че отново Ви притеснявам, но ето на - налага се  :?
Започвам да пиша под ред, дано не стане много дълго.

Трета седмица Боян е с влажна кашлица 2-3-4 пъти дневно.
Още първия ден го заведох при педиатърката и след като го преслуша каза, че има някакво не пълно разгъване на дроба /нещо от този сорт, мина време не мога да я цитирам точно/ и изписа Cedax/Цедакс, Амбрекс и Вентолин. Като Вентолина само вечер по 2мл.
Промяна нямаше никаква. Издействах си носен, гърлен секрет, ПКК и Среактивен протеин.
Всички изследвания са добри, само в носния секрет има стафилокок, който е чувствителен на всичко от антибиограмата. Съответно детето вече 6ти ден пие Клацид и мажа Бактробан в носа. Точно преди да започне антибиотика, тоест по времето на взимане на секрета се появи хрема, която вече липсва.
За три седмици съм го водила сигурно 10 пъти вече. Нищо не се чува на слушалка, гърлото е спокойно, ушите са добре, няма температура, детето е спокойно, игриво, не е намален апетита. Дето казва една приятелка - Мистериозно здрав  :lol:
Днес вече го водих на УНГ, педиатърката се съмнява за трета сливица.
Именно след тази абсурдна консултация със специалиста се принудих да ви пиша.
Човекът изобщо не пожела да види изследванията на детето, него стафилокока не го интересува /Както и преди две години, когато за пръв път заведох Боян/
Изписа Коларгол за 7 дни и, тук аз вече исках да избягам, вечерта преди следващия преглед, който трябва да е след 10 дни, да капя в лявото ухо на детето олио, понеже в това ухо имало ушна кал. На следващия ден те там щели да изчистят ухото и да видим има ли я, няма ли я тая трета сливица.

Сега на мене вече ми се плаче.
Пак ще Ви кажа, детето е видимо здраво, но на ден от 2 до 4 пъти се изкашля влажно.

Сега се сещам, че има нещо което не съм казвала на педиатърката  :oops: В спалнята открих мухъл, който отстраних със съответния препарат, но е имало период в който не съм знаела за съществуването му. В този апартамент сме едва от три месеца, възможно ли е това да е нещо алергично. /Лично мое си предположение, вече се чудя за какво да се хвана  :oops:/

Много, много ще съм Ви благодарна, ако си кажете мнението. Утре ще го водя отново при педиатърката, а след това ще търся и трето мнение.

Предварително Ви благодаря за отделеното време.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #221 -: Март 15, 2010, 20:47:11 pm »
Това вероятно е остатъчна кашлица след остро вирусно заболяване. Два са въпросите:

* има ли неизлекувана имфекция
* ако няма - ще е нужен Фликсотайд за около седмица, седмица и половина.

Ако се прецени че е нужна рентгенография? може... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #222 -: Март 15, 2010, 21:04:49 pm »
Детето не е боледувало от...и аз не си спомням от кога. Може би от Август или Септември миналата година.
Ако имаше някаква инфекция нали щеше да се види от ПКК и цереактивния протеин?
Това са му изследванията, ако искате да хвърлите едно око.

Бърди, нали и дума не може да става за Коларгол и олио в ухото?
Между другото УНГ ме попита в прав текст как съм можела да съм толкова загубена /цитирам/, че да лекувам стафилококите. Тормозели сме детето, какви хора сме били.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #223 -: Март 15, 2010, 21:58:42 pm »
Ох, Коки, разсмя ме :lol: Теб сигурно не ти е до смях, ама и моя предишния педиатър така казваше - нищо му няма, въпреки, че има стафилококи...
Добре, че новия е разбран :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
« Отговор #224 -: Март 15, 2010, 22:06:32 pm »
Бърди, нали и дума не може да става за Коларгол и олио в ухото?
Между другото УНГ ме попита в прав текст как съм можела да съм толкова загубена /цитирам/, че да лекувам стафилококите. Тормозели сме детето, какви хора сме били.
Нито дума за тези глупости.
Има "Унисепт отик" за ушна "кал" и са добри.

За носните секрети е от значение от къде се взема секрета - ако обърсват ноздрите отдолу, естествено е да има понякога Стафилокок, но това не е достоверен резултат. За лечение, още по-малко.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #225 -: Март 15, 2010, 22:20:53 pm »
Ох, ох, ох, аз го заведох в лаборатория която съм ползвала.
До сега секрет са му взимали винаги много внимателно, но и той беше по-малък и по-мирен. Този път, верно че мръдна детето, обаче и лаборантката си взе с клечката нососъдържимо, ако мога така да се изразя  :lol:
Най-много да е пил два антибиотика за три седмици без да има нужда. Еххх, много е забавно при нас.

Добре, сега значи да си искам рентгенография.

А, третата сливица може ли да е отговорът в този случай? Опитвам се да си спестя втори преглед при любезния доктор, дето е приятел на стафилококите  :?

Гане, и на мене започна да ми става смешно

ЕДИТ: Не намирам с гугъл нищо за Унисепт отик, освен това което вие сте писали тук :(
Това върши ли работа или няма нищо общо http://www.framar.bg/%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B4%D0%B6%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%8A%D1%80-25-%D0%BC%D0%BB.-pid30014906.html
« Последна редакция: Март 15, 2010, 22:26:48 pm от к(Р)оки »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #226 -: Март 15, 2010, 22:38:12 pm »
Ако сте сигурни в пробата - няма проблем с лечението.
Трета сливица? не, не мисля.

За рентгенографията- зависи как е при преслушването... .

Не, не е Унисепт това - нямам опит с това.
« Последна редакция: Март 15, 2010, 22:40:29 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #227 -: Март 15, 2010, 22:49:25 pm »
Педиатърката "дърпа" към трета сливица. Даже за снимки на синуси ми говори...

Утре ще отида да го чуе и друг тогава, защото тя на слушалка казва че всичко е ок. Между другото на детето му е приятно на лекар, стои мирно и диша дълбоко, за това съм склонна да и вярвам.

Много Ви благодаря!
« Отговор #228 -: Март 15, 2010, 23:39:36 pm »
Ужас,на нас ни казаха същото за пневмококите,които детето имаше в носния секрет преди 2-3 месеца.Било само носител,чудо голямо  8O

При нас раните от импетигото завехнаха,отокът на бузите спадна...Беше на АБ Цек 8 дни,но на 7 ден от приема се появи хрема,която продължава вече 5 дни.От вчера вече говори с пресипнал глас и кашля по малко.Миналият път така направи ларингеален пристъп и след усложнения стигнахме до болница.Не знам какво да давам,за да се пресекат нещата навреме.Засега слагам Олинт в носа два пъти на ден и вечер давам сироп Вентолин-2,5 мл.Диша пара в банята и проветрявам добре,за да спи на хладно.Дали е достатъчно?
*
« Отговор #229 -: Март 16, 2010, 13:03:07 pm »
Докторе ,капах Олинт вчера 3 пъти ,никъде не видях по колко трябва ,пише при необходимост. Промяна в съня няма ,той всъщност само на заспиване е доста неспокоен, събужда се 2-3 пъти до 12 часа и после заспива малко по-дълбоко. Апетита малко се върна иначе .Незнам сега какво да правя с тоя спрей. Има си го това силно издишване със съскането ,сякаш нещо му пречи в нослето. Да искам ли от личната секрет да пускаме?
« Отговор #230 -: Март 16, 2010, 13:16:55 pm »
Педиатърката "дърпа" към трета сливица. Даже за снимки на синуси ми говори...

Утре ще отида да го чуе и друг тогава, защото тя на слушалка казва че всичко е ок. Между другото на детето му е приятно на лекар, стои мирно и диша дълбоко, за това съм склонна да и вярвам.

Много Ви благодаря!

Коки,
само да кажа, че дъщеря ми също се влачи около 3 седмици с такава влажна кашлица /същата имаха и много други деца в яслата/. И сополи. Без Т,  видимо здрава.

Лекаря я пислуша, каза дробовете са чисти, някакъв лек вирус, не съм я водила повече по доктори, слава Богу, мина. Само сиропи за кашлиза давах.
Много често такива кашлици се влачат със седмици, че и месец. Щом детето видимо е добре, мисля че нямаш много повод за притеснение.
Поздрави

*
« Отговор #231 -: Март 16, 2010, 13:23:46 pm »
Албена, благодаря ти!
Така ми е свито, нещо да не пропускам  :?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #232 -: Март 16, 2010, 13:40:44 pm »
Докторе ,капах Олинт вчера 3 пъти ,никъде не видях по колко трябва ,пише при необходимост. Промяна в съня няма ,той всъщност само на заспиване е доста неспокоен, събужда се 2-3 пъти до 12 часа и после заспива малко по-дълбоко. Апетита малко се върна иначе .Незнам сега какво да правя с тоя спрей. Има си го това силно издишване със съскането ,сякаш нещо му пречи в нослето. Да искам ли от личната секрет да пускаме?
Може да направите посявки, стига да имате предвид добра лаборатория.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #233 -: Март 16, 2010, 15:28:17 pm »
Доктор Бърди, моля отново за съвет. След изолирани пневмококи в сливиците слагахме антибиотични капки 7 дни. 10 дни след тях дъщеря ми отново е със зелени сополи. Това причина ли е да започваме антибиотик през устата и според вас причина ли е за отстраняване на третата сливица - това непрекъснато появяване на зелените сополи. За уточнение - Елина е с крива носна преграда и втора степен увеличена трета сливица.
*
« Отговор #234 -: Март 16, 2010, 22:56:45 pm »
Да споделя, че ми е ужасно притеснено.
Тази вечер като къпахме детето, видях подутина над срамната кост - в дясно, стоеше твърдо на пипане, а и тя си ревеше, не можах да разбера дали я боли или съм я разстроила с нещо друго. Ако беше лимфен възел, мисля, че трябва да е по настрани, това е точно над срамната кост.
То е ясно, че още утре сме на лекар. :(
*

Birdie

• 11040
« Отговор #235 -: Март 16, 2010, 22:58:49 pm »
Доктор Бърди, моля отново за съвет. След изолирани пневмококи в сливиците слагахме антибиотични капки 7 дни. 10 дни след тях дъщеря ми отново е със зелени сополи. Това причина ли е да започваме антибиотик през устата и според вас причина ли е за отстраняване на третата сливица - това непрекъснато появяване на зелените сополи. За уточнение - Елина е с крива носна преграда и втора степен увеличена трета сливица.
Изначално би трябвало да дадете АБ лечение.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #236 -: Март 17, 2010, 08:51:46 am »
Благодаря за отговора. Само още веднъж да уточня. Значи това, което каза УНГ след като видя пневмококите в сливиците да не се дава антибиотик по антибиограмата докато не настъпи клинична картина, според вас не е правилно? Или зелените сополи са самата клинична картина? как да избера правилният антибиотик от антибиограмата? бактериите са чувствителни почти на  всико. А ако се окаже, че както казахте в темата за пневмококовата ваксина секрета не е взет правилно? Или пък има само носителство? Прощавайте, че толкова дълбая, просто искам да съм сигурна за антибиотика, защото детето засега няма други симптоми освен зелени сополи и то само сутрин.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #237 -: Март 17, 2010, 10:03:28 am »
Изолираното подлежи на лечение с АБ пер ос.
Избираме по антибиограма.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #238 -: Март 17, 2010, 22:59:31 pm »
Това вероятно е остатъчна кашлица след остро вирусно заболяване. Два са въпросите:
Както обикновено бяхте прав, Докторе!
Заключението на частния педиатър днес е, че това е остатъчна кашлица. Е, изписа пак два сиропа - Салбутамол и Мукосолван.
И третата сливица е добре, и ухото не е пълно с ушна кал и няма нужда от чистене, и ми разреши да не си вдигам нервите втори път при моя любим вече доктор УНГ  :lol:  :lol:

Пак Ви благодаря!
« Последна редакция: Март 17, 2010, 23:01:04 pm от к(Р)оки »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #239 -: Март 17, 2010, 23:12:10 pm »
Добре.
Sir Alec Guinness