Привет, Докторе!
Съжалявам, че отново Ви притеснявам, но ето на - налага се
Започвам да пиша под ред, дано не стане много дълго.
Трета седмица Боян е с влажна кашлица 2-3-4 пъти дневно.
Още първия ден го заведох при педиатърката и след като го преслуша каза, че има някакво не пълно разгъване на дроба /нещо от този сорт, мина време не мога да я цитирам точно/ и изписа Cedax/Цедакс, Амбрекс и Вентолин. Като Вентолина само вечер по 2мл.
Промяна нямаше никаква. Издействах си носен, гърлен секрет, ПКК и Среактивен протеин.
Всички изследвания са добри, само в носния секрет има стафилокок, който е чувствителен на всичко от антибиограмата. Съответно детето вече 6ти ден пие Клацид и мажа Бактробан в носа. Точно преди да започне антибиотика, тоест по времето на взимане на секрета се появи хрема, която вече липсва.
За три седмици съм го водила сигурно 10 пъти вече. Нищо не се чува на слушалка, гърлото е спокойно, ушите са добре, няма температура, детето е спокойно, игриво, не е намален апетита. Дето казва една приятелка - Мистериозно здрав
Днес вече го водих на УНГ, педиатърката се съмнява за трета сливица.
Именно след тази абсурдна консултация със специалиста се принудих да ви пиша.
Човекът изобщо не пожела да види изследванията на детето, него стафилокока не го интересува /Както и преди две години, когато за пръв път заведох Боян/
Изписа Коларгол за 7 дни и, тук аз вече исках да избягам, вечерта преди следващия преглед, който трябва да е след 10 дни, да капя в лявото ухо на детето олио, понеже в това ухо имало ушна кал. На следващия ден те там щели да изчистят ухото и да видим има ли я, няма ли я тая трета сливица.
Сега на мене вече ми се плаче.
Пак ще Ви кажа, детето е видимо здраво, но на ден от 2 до 4 пъти се изкашля влажно.
Сега се сещам, че има нещо което не съм казвала на педиатърката
В спалнята открих мухъл, който отстраних със съответния препарат, но е имало период в който не съм знаела за съществуването му. В този апартамент сме едва от три месеца, възможно ли е това да е нещо алергично. /Лично мое си предположение, вече се чудя за какво да се хвана
/
Много, много ще съм Ви благодарна, ако си кажете мнението. Утре ще го водя отново при педиатърката, а след това ще търся и трето мнение.
Предварително Ви благодаря за отделеното време.