0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част ІІ
« Отговор #180 -: Март 06, 2010, 15:00:42 pm »
Здравейте докторе!

Синът ми скоро ще стане на 11 години и от месец забелязах, че се е появил пърхут - само на една малка част от главата като едри люспи по самата кожа. Баща му е със същото заболяване - казаха себореен дерматит и му изписват Provigol и  Apricort F.

С какво мога да започна мажа сина ми, за да предотвратя разпространението върху цялата глава? Явно е наследствено, но ми се иска да започнем лечение още от сега.

Благодаря ви!

Докторе, дали може да ми отговорите....благодаря Ви много!

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #181 -: Март 06, 2010, 15:16:54 pm »
Момичета, моя приятелка живееща в Гърция е много притеснена. Момиченцето й е на 1г3м, още няма зъбки. Консултирала се е с зъболекар и са я пратили да отиде в специализирана болница да цепнат венчетата. До кога не е патология да няма зъбчета?
Ако д-р Бърди може да коментира ще съм благодарна.

[/url]
*
« Отговор #182 -: Март 06, 2010, 16:02:32 pm »
Betnovat N e бетаметазон с неомицин
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #183 -: Март 06, 2010, 16:25:32 pm »
Betnovat N e бетаметазон с неомицин

Еми Бетноват Н не ми предложиха. Отделно - крем или унгвент?
*
« Отговор #184 -: Март 06, 2010, 20:53:34 pm »
За дете крем
*
« Отговор #185 -: Март 06, 2010, 20:54:54 pm »
Унгвент се нанася на окосмени или груби очастъци,гръб крака или тн
« Отговор #186 -: Март 06, 2010, 22:07:14 pm »
Момичета, моя приятелка живееща в Гърция е много притеснена. Момиченцето й е на 1г3м, още няма зъбки. Консултирала се е с зъболекар и са я пратили да отиде в специализирана болница да цепнат венчетата. До кога не е патология да няма зъбчета?

8O По каква логика ще цепват венците?И как ще решат кои точно?Може да ги няма зародишите на някои от зъбчетата и от тия процедури не виждам никакъв смисъл.Това,което разбрах покрай нашите ходения по стоматолози е,че единствено рентгенът ще покаже как стоят нещата в действителност.Не са ли им предложили такъв вариант-снимка?
Напоследък много бебенца и дечица на мои познати са с аномалии по зъбките,не знам на какво се дължи  :?
« Отговор #187 -: Март 06, 2010, 22:12:29 pm »

8O По каква логика ще цепват венците?И как ще решат кои точно?Може да ги няма зародишите на някои от зъбчетата и от тия процедури не виждам никакъв смисъл.Това,което разбрах покрай нашите ходения по стоматолози е,че единствено рентгенът ще покаже как стоят нещата в действителност.Не са ли им предложили такъв вариант-снимка?
Напоследък много бебенца и дечица на мои познати са с аномалии по зъбките,не знам на какво се дължи  :?
Аз имам такъв братовчед, на който му липсват седем от постоянните зъби. Няма зародиш и не му поникнаха  кътници, мъдреци също. Обяснението беше при него, че бил един вид "дете на новото време". Честата употреба на смлени храни води до отпадане на зъбите за дъвчене в поколенията като рудиментарни органи. Може и в тези случаи да има подобно обяснение.
Съжалявам за спама.
« Последна редакция: Март 06, 2010, 22:14:37 pm от *vera »
*
« Отговор #188 -: Март 06, 2010, 22:23:18 pm »
Според мен освен със снимка по друг начин няма как да се разбере дали има и ще има зъбче
*
« Отговор #189 -: Март 07, 2010, 09:04:30 am »
Тя ми каза, че се виждали зъбчетата, венчетата са побелели и подути, но зъби избили- няма. Детенцето е по- слабичко и много, много злоядо. Ако това има някакво значение.

[/url]
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #190 -: Март 07, 2010, 12:12:25 pm »
Моята племеница е на 1 г и 6 мес и едва сега пробиха първите четири зъба. Първия към Коледа леко се показа! Щом като са набъбнали венците ще пробият защо ще мъчат детето с допълнителни манипулации!
Моята дъщеря също извади първия зъб на 1,2 мес. Моята педиатърка ме успокои, че няма проблем! Друго детенце започнало чак на 2 години да вади зъби, въпреки че ядяло и пържоли дори само с венци 8O!

« Отговор #191 -: Март 08, 2010, 13:20:27 pm »
Обърках темата и трия, извинявам се!
« Последна редакция: Март 08, 2010, 13:29:29 pm от hexina »
« Отговор #192 -: Март 09, 2010, 13:02:57 pm »
Д-р Бърди,на какво според вас може да се дължи наличието на леки отоци по лицето?На малкия му отичаше едната буза и аз го отдадох на импетигото,сега сме вече на АБ-Цек 5-ти ден и забелязвам,че вече са и от двете страни на лицето,около бузите.Четох за странични реакции,но освен силно подуване със задух,поради алергична реакция,друго не намерих.При детето е леко изразено,предимно вечер и рано сутрин.Притеснява ме да не е нещо с бъбреците,там нещата често са безсимптомни и коварни.Аз самата съм с вродена аномалия в десния бъбрек и с камъни и в двата  :( .Какви изследвания мога да направя за мое успокоение -урина,...? И колко време след спирането на АБ?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #193 -: Март 09, 2010, 13:31:49 pm »
Зависи как изглежда детето, дали има оттоци в областта на долните крайници... .
По описание само? не е възможна диагноза.

По принцип може да е алергична реакция... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #194 -: Март 09, 2010, 15:14:13 pm »
Зависи как изглежда детето, дали има оттоци в областта на долните крайници... .
По описание само? не е възможна диагноза.

По принцип може да е алергична реакция... .

Добре изглежда,весел е,има апетит,тича,играе...Мисля,че няма отоци по долните крайници,ръцете и крачетата по принцип са му доста пухкави и ми е трудно да преценя.Но по лицето са очевидни,на много хора направи впечатление.Четох,че и при импетигото понякога се наблюдавало отичане на жлезите в близост.Чудя се каква може да е причината.Ако е алергична реакция от АБ трябва ли да го спирам,има още 2 дни само да го пие?
П.п В такива случаи винаги го водя и на преглед,но днес лекарите в БГ стачкуват...

*
« Отговор #195 -: Март 09, 2010, 19:33:14 pm »
Докторе спешно имам нужда от съвет.

В сряда ни беше последният прием на Аугментин ЕС. В неделя следобед Тони вдигна до 37.4, вечерта преди сън плака че пак го боляло ушето, дадох доза Нурофен и заспа. Повече температура не е вдигал. Казва, че си е бъркал в ухото с отверка, беше си играл се една верно, но беше под наблюдение не съм го забелязала да прави нещо подобно.
Днес след като се прибрахме от пазар, детето изяде два детски десерта, защото не беше закусвал и това грабна от магазина. Както си игра легна на фотйоила и аз измерих 36.9, след това се изправи и започна пак да еиграе, но по погледа виждах че нещо не е наред. Както си игра заспа и температурата спадна до 35.7. В момента спи и температурата варира между 35.6-35.8. Изпотен е, крайниците са топли.
Личната не си вдига телефона, незнам дали има общо със стачката, но определено взех да се паникьосвам. Какво се прави в такива случаи?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #196 -: Март 09, 2010, 19:54:35 pm »
* поглеждат се ушите
* преглежда се детето
* след вирусни заболявания може да има лека хипотермия. Същото и ако температурата е мерена след игра ( по време на игра), при изпотено дете.
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
« Отговор #197 -: Март 09, 2010, 20:26:29 pm »
Докторе, мажа дупето на Вики с Немабицин /не можах да намеря по аптеките другите дадени от Вас лекарства/. Колко дни се маже? За сега поне хемороида вече не е чак толкова червен, иначе си стои със същия размер след три дневно мазане.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #198 -: Март 09, 2010, 20:54:15 pm »
Без КС съставка в крема, хемороидът няма да "спадне".
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
« Отговор #199 -: Март 09, 2010, 21:48:32 pm »
Предлагат ми Бетноват Ц - ето описание на препарата http://www.framar.bg/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82-c-%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82-15-%D0%B3%D1%80.-pid02000072.html
Става ли?