0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #80 -: Февруари 18, 2010, 17:55:41 pm »
Благодаря за съветите, за момента се отлага АБ обаче, но ще имам в пред вид цефалоспорините.
В кратце има леко подобрение от Нурофен и капките, а като цяло имал леко катарално възпаление. След 7 дни отново на контрола.
« Последна редакция: Февруари 18, 2010, 17:57:48 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част ІІ
« Отговор #81 -: Февруари 18, 2010, 19:36:16 pm »
Перде, дано се размине АБ, макар че и аз вече не зная кое е по-доброто.
Докторе имам въпрос, на Стефания при всяко разболяване езика и се набраздява, показвала съм ви снимки- показателно ли е за някакъв проблем това често възпаление на езика или просто е нормална реакция? Ето например днес отново е започнало такова набраздяване от ляво и повърхността на езика е бяла.  :? въпреки, че при нея няма признаци за разболяване и е в перфектно общо състояние /вчера бяхме на консултация/
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #82 -: Февруари 18, 2010, 19:53:36 pm »
Докторе,и аз имам въпрос за нещо,което малко ме притеснява.Днес поставиха на малкия Превенар,но забелязах,че на устната му е излязъл херпес.От сутринта му се появи,но мислех,че се е разчоплил и сега се вгледах по-подробно.С какво мога да го третирам или по-добре да не го мажа с нищо сега?Дали е било противопоказно поставянето на ваксината в такъв случай,то вече след дъжд качулка,но го мисля много.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #83 -: Февруари 18, 2010, 22:13:23 pm »
Факт е, че детето няма сополи след като му дадох панадол. За клеевата тинктура може да прочетеш тук http://mama.btv.bg/index.php?p=10&l=1
За зъбоникненето и разтройството много от майките няма да се съгласят.
Изобщо не искам да споря с тебе, но НЕ Панадола е причината за спирането на сополите. При вирусна инфекция носния секрет си има нещо като "стадии" - първо е течен и воднист, после постепенно се сгъстява, ако има бактериална инфекция променя цвета си в жълто - зелен. Има и "моменти на отпушване" - то носа не тече като вода от кранче непрекъснато.
И аз дадох на моя син Панадол тая вече, от нощес сме с яка хрема, ма не спира секрета, само температурата му спадна /чист емпиризъм, но твоята рецепта, при моето дете не действа :D/.
Линка , който си  дала, го знам добре. Не вярвам на този лекар - хомеопат. Никой уважаващ професионално себе си лекар, хомеопат или взети заедно не предписва конкретни лечения както доктор Михайлов. Другото което, за него клеевата тинктура е нещо като панацея. Подчертавам, че не съм върл противник на хомеопатията.
За зъбоникненето и разстройството - опровергай ме, че има връзка.
« Отговор #84 -: Февруари 18, 2010, 23:21:03 pm »

Факт е, че детето няма сополи след като му дадох панадол. За клеевата тинктура може да прочетеш тук http://mama.btv.bg/index.php?p=10&l=1
За зъбоникненето и разтройството много от майките няма да се съгласят.
Изобщо не искам да споря с тебе, но НЕ Панадола е причината за спирането на сополите. При вирусна инфекция носния секрет си има нещо като "стадии" - първо е течен и воднист, после постепенно се сгъстява, ако има бактериална инфекция променя цвета си в жълто - зелен. Има и "моменти на отпушване" - то носа не тече като вода от кранче непрекъснато.
И аз дадох на моя син Панадол тая вече, от нощес сме с яка хрема, ма не спира секрета, само температурата му спадна /чист емпиризъм, но твоята рецепта, при моето дете не действа :D/.
Линка , който си  дала, го знам добре. Не вярвам на този лекар - хомеопат. Никой уважаващ професионално себе си лекар, хомеопат или взети заедно не предписва конкретни лечения както доктор Михайлов. Другото което, за него клеевата тинктура е нещо като панацея. Подчертавам, че не съм върл противник на хомеопатията.
За зъбоникненето и разстройството - опровергай ме, че има връзка.
Ти май ми имаш зъб. Определено този спор е тъп и да ти кажа си мисля, че всичко е до имунна система и организъм. Направо си кажи, че съм ти неприятна и предпочиташ да не пиша тук вместо да се заяждаш.
« Последна редакция: Февруари 18, 2010, 23:32:54 pm от Tutto_bene »
« Отговор #85 -: Февруари 20, 2010, 14:50:10 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Моля Ви, тъй като сме на консултация чак май месец, да погледнете резултатите от ПКК на дъщеря ми! Ако има нещо притеснително да посетя педиатърката. Изследванията си ги пуснах без педиатърката да ги е изисквала. Кръвта е взета от пръста. Знаете как прозедират в БГ. :) Благодаря Ви предварително!!!
ПКК 22 с автоматично ДКК *
 Профил Виж по-долу

WBC (левкоцити) 9.87x10^9/L              4.0 - 11.0
 NEU% (гранулоцити) 23.2 %                30.0 - 70.0
 LYM%(лимфоцити ) 64.2 %                  20.0 - 50.0
 MONO% 2.47 %                             0.1 - 12.0
 EOS% 9.38 %                              0.01-7.0
 BASO% 0.75 %                             0.01 - 2.0
 NEU# (гранулоцити - бр.) 2.29 x10^9/L    1.3 - 7.4
 LYM# (лимфоцити - бр.) 6.33 x10'9L       0.9 - 5.3
 MONO# 0.244 x10^9/L                      0.05 - 0.90
 EOS# 0.925 x10^9/L                       0.01 - 7.00
 BASO# 0.07 x10^9/L                       0.01 - 0.20
 RBC (еритроцити - бр.) 4.48 x10^12/L     M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
 Hgb (хемоглобин) 125 g/L                 М(140 - 180) Ж(120 - 160)
 Hct (хематокрит) 0.361 L/L               0.35 - 0.55
 MCV (ср. обем на еритроцита) 80.5fL      82.0 - 98.0
 MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 27.8 pg  28.0 - 33.0
 MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 345 g/ L   330 - 350
 RDW (девиация на ерит. р-ие) 15.4 %      11.6 - 15.7
 Plt (трoмбоцити) 415 x10^9/L             140 - 440
 MPV (ср обем на тромбоцита) 7.98 fL      7.5 - 11.0
 Pct (тр обем/ общ обем) 3.31 %           1.2 - 4.0
 PDW (девиация на тромбоцити) 16.8        0.0 - 99.9

*
« Отговор #86 -: Февруари 20, 2010, 17:45:40 pm »
Имам едно такова питане, автоимунните заболявания могат ли да се предават наследствено?
Става въпрос за тиреоидит. От известно време забелязвам, че кожата на малката е по-суха и груба на пипане, а моята се изсушава така като ми се повиши ТСХ, та се чудех има ли връзка и нужно ли е да и направя някакви изследвания? Питах ендокринолог преди време, но той каза само за аденома(на хипофизата), че не се предавал генетично, а за тиреоидита не беше много убеден.
Докторе, ще съм благодарна ако се включите с мнение.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #87 -: Февруари 20, 2010, 21:40:06 pm »
А да знаете нещо за ечемика при малки деца?
« Последна редакция: Февруари 20, 2010, 23:08:19 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

lady_11

• 3217
« Отговор #88 -: Февруари 20, 2010, 22:31:46 pm »
Цитат
Ти май ми имаш зъб. Определено този спор е тъп и да ти кажа си мисля, че всичко е до имунна система и организъм. Направо си кажи, че съм ти неприятна и предпочиташ да не пиша тук вместо да се заяждаш.
Това пък защо беше? Темата е за взаимопомощ, което предполага дискусия и различни мнения от твоето. Аз и не диктувам кой да пише тук и кой не, а личните емоции можем да ги оставим за съответните форумни номинации в края на годината.

А да знаете нещо за ечемика при малки деца?
Евро, според мен е редно да заведеш детето на детски офтамолог. Бабината рецепта за ечемика е кърма по една две капки в окото /която не одобрявам/. По принцип ечемикът предтавлява малък абсец на клепача, тоест има инфекция. Тоест, трябва да се прецени как да се лекува инфекцията.
*
« Отговор #89 -: Февруари 21, 2010, 09:54:51 am »
Ечемика мисля е стафилококова инфекция, на времето така ме бяха нападнали, че едвам се отървах от тях. Детски офталмолог заведи детенце Ели.

За автоимунните заболявания, да наследяват се за съжаление, но не е задължително.
Тъй като ние тук от този форум по време на бременност сме били на терапия и сме приемали медикаменти /визирам тиреодита/ по малка била вероятността от тиреодит при децата ни. Автоимунно заболяване обаче е и диабета, а в момента има бум в Бг, точно на малки деца с такова заболяване. Ние бяхме в болница Св.Марина - Варна миналата година, точно с такава диагностатична и информативна цел. Та накратко аз се притеснявах да не е наследил Тонино от мен автоимунно заболяване и поради тази причина го изследваха. Е няма слава богу.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #90 -: Февруари 21, 2010, 10:14:30 am »
Мая, по принцип при нас, в ДЕ, пускат изследвания при раждане, за да видят как са хормоните. Аз също съм с такова заболяване и пиех хормони. При малката нямаше нищо. Аз съм на терапия и я кърмя, т.е. тя си набавя необходимите хормони от мен. Ако не си сигурна, питай, изследвай ги. Но е по-вероятно да нямате проблем, ако си била на медикаментозно лечение по време на бременността.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #91 -: Февруари 21, 2010, 10:24:53 am »
При раждането на децата и тук ги изследват за Тиреодит.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #92 -: Февруари 21, 2010, 19:59:03 pm »
Д-р Бърди,пак съм аз с молба за съвет  :oops:
В четвъртък поставихме на малкия Превенар,понесе го много добре-без температура,разстройство,безапетитие,зачервяване на мястото и т.н.Изминаха 72 часа,в които го наблюдавах и тъкмо когато се поуспокоих,след ставането си днес от следобедния сън,бяха избили яркочервени петна по лицето му  8O Питам се дали е някаква реакция от ваксината,четох в листовката за възможни кожни обриви и в много редки случаи еритема мултиформе.Дадох капки Фенистил,но не виждам промяна  :( По тялото засега няма нищо.Като се замислих за други по-специфични подробности това са херпесът на устата му и консумирането на канела,която му сложих в млякото с ориз.
Нашата педиатърка беше категорично против Превенара и го водихме при друг лекар.Ако утре нещата са без промяна,ще го водим при него да го види,но в момента съм страшно притеснена  :(
П.п Успях да се свържа с доктора,според него няма нищо общо с ваксината,да дам пак 15 капки Фенистил по-късно и да е на диета известно време.
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 20:21:18 pm от ementsaki »
*

lady_11

• 3217
« Отговор #93 -: Февруари 21, 2010, 22:33:07 pm »
В четвъртък поставихме на малкия Превенар,понесе го много добре-без температура,разстройство,безапетитие,зачервяване на мястото и т.н.Изминаха 72 часа,в които го наблюдавах и тъкмо когато се поуспокоих,след ставането си днес от следобедния сън,бяха избили яркочервени петна по лицето му  8O Питам се дали е някаква реакция от ваксината,четох в листовката за възможни кожни обриви и в много редки случаи еритема мултиформе.Дадох капки Фенистил,но не виждам промяна  :( По тялото засега няма нищо.Като се замислих за други по-специфични подробности това са херпесът на устата му и консумирането на канела,която му сложих в млякото с ориз.
Нашата педиатърка беше категорично против Превенара и го водихме при друг лекар.Ако утре нещата са без промяна,ще го водим при него да го види,но в момента съм страшно притеснена  :(
П.п Успях да се свържа с доктора,според него няма нищо общо с ваксината,да дам пак 15 капки Фенистил по-късно и да е на диета известно време.
Не съм доктор Бърди, но по-скоро няма връзка с поставения Преванар. Все пак да питам - херпеса на устата имаше ли го при поставянето на ваксината? Щото основно правило при поставяне на ваксини детето да е здраво. А за мен дете с херпес не е здраво.
« Отговор #94 -: Февруари 21, 2010, 23:24:54 pm »
Здравей докторе,направиха ни изследване на кръвта и ми казаха,че може да имаме средиземн. анемия.                                                                      MCV-77,1    Hb-10,6  RBC-4,17   Hct-32,1   MCH-25,4   MCHC-32,9...,искам твоето мнение,изследването е от носоком. агиа софиа
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #95 -: Февруари 22, 2010, 13:50:32 pm »
Докторе на листовка пише 90 мг. на кг., че се дозира.
Той току що повърна и му се гади,отказва да се храни, аз вече дадох една доза сутринта час и половина след закуската.

3.5-4 мл. по добре ли е, за да не го изхвърлям сега.

Прехвърлям се тук. Току що говорих с личната, тя каза в началото 2.5-3 мл., после погледна, че пише 90 мг. на кг. и каза айде 5 мл.
Аз прочетох, че съдържанието на клавуланова киселина в 5 мл. при стандартните Аугментин и този не са взаимозаменяеми. Тоест при 156,25 съдържанието на киселината е 31.25, на 312.5 е 62.5, а на Augmentin ES е 42.9 мл.
А сега де, пак в "размисли и страсти" ме хвърлиха тука.
Цялата работа е, че УНГ наблюдава детето, само при различни от оториноларингитни проблеми ходя при личната или някой друг частен педиатър /според зависи/.
Та въпросният УНГ, реши да се презастрахова и прати при личната, защото детето много кашляше и искаше да му се чуят гърдите. Предписа Augmentin ES, като с оглед на това което види и чуе личната да изберем АБ. Личната обаче се дерзаеше, как нямало да може да излезе в почивка и как и тя била човек и бля,бля и ... видя детето, съгласи се, че надолу по гърлото е тръгнала инфекцията и без много да му мисли, потвърди предписаният АБ.

Също така на сляпо по повод честите боледувания на Тони и ниският хемоглобин макар и в норма на долна граница, тя предписа Тотема 1 ампула дневно. Нямало смисъл от венозна кръв и т.н., препоръча да следим само хемоглобина.
« Последна редакция: Февруари 22, 2010, 14:35:31 pm от Perdeto »

« Отговор #96 -: Февруари 22, 2010, 15:28:37 pm »
Не съм доктор Бърди, но по-скоро няма връзка с поставения Преванар. Все пак да питам - херпеса на устата имаше ли го при поставянето на ваксината? Щото основно правило при поставяне на ваксини детето да е здраво. А за мен дете с херпес не е здраво.

Ами,Лейди,няколко часа преди слагането на ваксината му се появи херпесът.Макар че мъжът ми се опитва да ме убеди,че това не е херпес,а разчоплена пъпка и преувеличавам като прекалено се вглеждам в детето  :oops: Възможно е и да е така,но има различни обстоятелства след раждането му,поради които съм такава-недоносеност на детето,претърпяна катастрофа като бебе на 2 месеца,аномалии в устната му кухина(за които ми се иска да чуя мнението на д-р Бърди,когато има възможност)...
*
« Отговор #97 -: Февруари 23, 2010, 13:58:51 pm »
Повторете посявките.
Ако пак са положителни- АБ по антибиограма.
Много от децата са носители на Пневмокок (и то в грамадни количества) без да имат особени симптоми.

Ако вярвате на първите си посявки, тогава само АБ пер ос дава добър резултат. Иначе ще се изпозаразите всички и после месеци ще търсите кой е носител и откъде детето се заразява отново и отново.
Здравейте Докторе, повторихме назалните секрети, днес излезнаха резултатите (без моя, все още) - на сина ми и на мъжа ми пише "Банална флора-не се изолират бактерии", т.е. всичко е чисто.
Това означа, че вероятно предходния секрет е бил грешка и както вие предположихте вероятно е взет неправилно и е засегната кожата при взимането на пробата. Исками се да вярва, че този секрет е истинския. 
Детето вече не кашля (както ви бях писала имахме вирусен ларингит преди 2 седмици), няма сополи, но си остава хъркането от носа и дишането понякога, като при запушен нос. Новото, което се появи е засилване на секретите (гурелчетата) при ставане от сън. Чудех се, трябва ли да го заведа на офталмолог или да слагам предписаните ми по-рано от спец. УНГ капки Макситрол?
УНГ ги изписа при предходния резултат от посявките (който и той не смяташе, че е верен) за 7 дни за в очите и за в носа?
какво ще кажете докторе?
п.п. Благодаря ви много отново докторе, ако не бяхте вие щях да слагам по предписание абсолютно излишно антибиотични капки в носа. osi_6
« Отговор #98 -: Февруари 23, 2010, 14:16:54 pm »
Сега имам възможност да опиша аномалиите в устата на детето-те засягат основно зъбите и езика.Малкият се роди преждевременно в 34 г.с.поради спукан мехур и изтекли води.Тъй като беше седалищно,се наложи спешно секцио.Още тогава при прегледа веднага след раждането,ми показаха поникналите две долни предни зъбчета.Казаха,че и друг път са имали такива случаи,но не и при толкова недоносено бебе.Освен това имаше и свръхкъс френулум на езика,който естествено ни посъветваха да махнем,но аз реших да го отложим.Всичко беше наред до 2 месец,когато един ден видях,че едното зъбче го няма и на мястото зее дупчица.От самото начало те не бяха стабилно закрепени,а някак се клатеха,заедно с венеца  8O Притесних се да не го е глътнал,защото не го намерих никъде,но най-вече от причината,поради която е паднало.Отидохме при педиатърката ни,която ни препрати към детски стоматолог.Не можаха да дадат отношение по случая.Впоследствие падна и другото зъбче.Започнах да се интересувам по въпроса,изчетох доста материали и сама за себе си стигнах до извода,че това може би не са били зъбчета,а някакви други образувания или кистички.Към 3-4 месец на същото място се показаха нови зъбчета,по-бели и стабилни и аз се успокоих,че това всъщност трябва да са истинските му млечни зъби.Много бързо пораснаха и само след около месец и нещо паднаха и те  :( Водихме го в Стоматологията,направиха му досие със снимки,казаха,че не са чували за друг подобен случай и единствено с рентгенова снимка може да се разбере истината.Но ни препоръчаха да не го облъчваме,че е още малък и роден недоносен.Казаха ни обаче да махнем юздичката на езичето,за да не дърпа долния венец и да нямаме проблеми с храненето и говора.На една годинка я отрязахме.Останалите зъбки пораснаха нормално,но долу и до ден днешен мястото е празно  :( По-късно ще сложа и снимка.
Доктор Бърди,много се надявам да изкажете вашето мнение?Попадали ли сте в практиката си на друг подобен случай?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #99 -: Февруари 23, 2010, 14:23:20 pm »
Повторете посявките.
Ако пак са положителни- АБ по антибиограма.
Много от децата са носители на Пневмокок (и то в грамадни количества) без да имат особени симптоми.

Ако вярвате на първите си посявки, тогава само АБ пер ос дава добър резултат. Иначе ще се изпозаразите всички и после месеци ще търсите кой е носител и откъде детето се заразява отново и отново.
Здравейте Докторе, повторихме назалните секрети, днес излезнаха резултатите (без моя, все още) - на сина ми и на мъжа ми пише "Банална флора-не се изолират бактерии", т.е. всичко е чисто.
Това означа, че вероятно предходния секрет е бил грешка и както вие предположихте вероятно е взет неправилно и е засегната кожата при взимането на пробата. Исками се да вярва, че този секрет е истинския. 
Детето вече не кашля (както ви бях писала имахме вирусен ларингит преди 2 седмици), няма сополи, но си остава хъркането от носа и дишането понякога, като при запушен нос. Новото, което се появи е засилване на секретите (гурелчетата) при ставане от сън. Чудех се, трябва ли да го заведа на офталмолог или да слагам предписаните ми по-рано от спец. УНГ капки Макситрол?
УНГ ги изписа при предходния резултат от посявките (който и той не смяташе, че е верен) за 7 дни за в очите и за в носа?
какво ще кажете докторе?
п.п. Благодаря ви много отново докторе, ако не бяхте вие щях да слагам по предписание абсолютно излишно антибиотични капки в носа. osi_6
Оставете детето... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.