0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
недоносено бебе в 7 ми месец моля за съвет
« -: Февруари 07, 2010, 18:03:51 pm »
здравейте на всички пиша ви с голяма болка родих сина си в 7 ми месец 2кг 40 см недоносен приеха го в микропедиатрия има недоразвит бял дроб моля някой от вас ако е преживял нещо такова като мен нека сподели колко дни ще е в кувиоз какво е лечението аз съм си вкъщи ходя да го гледам и много се притеснявам болката е неуписуема плача денонощно и се моля всичко да е наред моля споделете
*
Re: недоносено бебе в 7 ми месец моля за съвет
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2010, 19:55:35 pm »
doshi, честито ти момченце! Да е здравичко и жилаво!

На мен ми случи същото преди повече от месец. Нашето момиченце се роди само 1270 грама и все още е в болница.

Разбирам как се чустваш, аз също плачех непрекъснато и се обвинявах за случилото се.

Няма как да ти обещая, че всичко ще е наред, защото мен самата все още ужасно ме е страх как ще се развива бебето ни, дали ще е здрава и т.н.

Но трябва да си съхраниш силите и психиката, за да можеш да се грижиш за детето си. Аз например, ужасно съжалявам, че не почнах да цедя кърма още в първите дни. Вместо това само плачех и отказвах да приема случилото се.

Почнах да се цедя след около седмица, но явно е било късно, защото и досега имам съвсем малко. А кърмата е много полезна за недоносените. В някои болници позволяват на майките да носят кърма, когато бебето е готово да суче.

Така че това е нещо, което можеш сега да направиш за бебето.

Знам колко ужасно се чустваш. Вярвай в лекарите и си пази силите. Синът ти ще има нужда от здрава и силна майка.

За дробчето - нормално е да е недоразвито. Правили ли са му сърфактант? Къде се намира бебето - в коя болница?
*
Re: недоносено бебе в 7 ми месец моля за съвет
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2010, 13:22:00 pm »
doshi, да ти е живо и здраво момченцето! На теб ти пожелавам здрави нерви и търпение, няма да ти е лесно, но се пази заради детето си!

За колко време ще е в кувьоз, никой не може да ти каже, зависи самото бебе как се повлиява от "лечението".  jp, те е питала, били ли са му сърфактант, той е за разгръщане на белия дроб. Моят син се роди месец преди термина, но също не можа да му се разгърне белия дроб и след като му биха сърфактант нещата се оправиха. Кръв също му преливаха... В кувьоз лежа десетина дена, после трябваше и да наддаде, той се роди 2100 и го изписаха на термин. И както ти е казала jp, цеди се и ако не можеш да носиш кърма на бебето я замразявай.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: недоносено бебе в 7 ми месец моля за съвет
« Отговор #3 -: Март 04, 2010, 13:05:49 pm »
Аз също родих доста рано - в 32 седмица, а бебето тежеше 1400кг. Беше в кувьоз само 4 дни, още 10 на термо легло и останалото време на нормално легло докато качи необходимото тегло.
В деня в който родих аз, имаше 5 секцио, 4 от които бяха с недоносени и преждевременно родени. Почти със всички подържам контакти. Всички седяха различно в кувьоз, всяко дете имаше различно развитие. Най малкото от тях беше 800 гр., а най голямото 1500кг. Сега всички са едни прекрасни и здрави деца.
В момента ти се струва, че това което ти се е случило е най-лошото, по повярвай ми не е така, има много по-лошо.
Лекарите ще се погрижат за детенцето ти, ще има най-доброто и ще се оправи.
Знаеш ли мен кое ме крепеше, едни думи на майка ми - ще видиш как ще мине време и ти ще си спомняш само колко мъничък се е родил, а какъв голям мъж е станал. Постоянно си мечтаех за времето, когато той вече ще е голям и силен, а не беззащитен в кувьоза. Е попорасна, не  е чак толкова голям, ама е порасъл.
Успех и много, много кураж. Пази си силите и нервите за после.
Re: недоносено бебе в 7 ми месец моля за съвет
« Отговор #4 -: Април 14, 2011, 12:31:11 pm »
Здравейте,
Искам да ви питам нещичко момичета. Една моя братовчетка роди в седми месец, бебецето вече един месец е в болница. Братовчетка ми в началото се цедеше, но вече спря дали като си вземе бебенцето има начин пак да го кърми дали ще има пак кърма или имали някакви лекарства за стимулирането й. Моля ви ако някой знае нещо да пише ако искате може и на лични. Благодаря ви предварително.
Re: недоносено бебе в 7 ми месец моля за съвет
« Отговор #5 -: Април 14, 2011, 12:40:33 pm »
Не мисля, че лактацията може да се възстанови, след като е спряла да се цеди.
Но пък това е най-малкия проблем /образно казано/! и аз родих в седми месец и си спрях кърмата в самото начало. Реших да си спестя поне това да ходя с помпата навсякъде. Малчо го изписаха на 40я ден и си ядеше АМ от самото начало!
Пожелавам на бебето скорошно завръщане у дома и здраве! А майка му да не се притеснява от това, че няма да кърми! Все пак си има уважителна причина! Има други по-важни неща - да си наддаде бебето, да е здраво и скоро да си го гушка в къщи  :wink:
Re: недоносено бебе в 7 ми месец моля за съвет
« Отговор #6 -: Април 14, 2011, 12:57:56 pm »
doshi, знам, че е много тежко да се овладееш емоционално, но сега бебето ти е най-важното нещо на света. Плачи, ако ти помага, но полагай и усилия да си максимално положително настроена, когато си при него, децата всичко усещат. Дано ти позволяват повече време да си при него. И опитай да задържиш кърмата. Ако позволяват, носи кърма в болницата, тя е безценна за детето ти сега. Колко време ще остане там никой не може да каже. Преди 5г имаха правило - в интензивния сектор са деца в нестабилно състояние (не само недоносени), после ги преместват в друг сектор за постоянно наблюдение и отглеждане, докато станат 2500г. Тогава ги изписват. Питай как е във вашата болница. Като му дойде времето за изписване, питай и за какво трябва да се проследява след това. В нашия случай имаше риск от ДЦП и си ходехме редовно на детски невролог + разни съпъстващи терапии. Дано всичко се развие по най-добрия начин при вас и скоро това да е само кошмарен спомен!  

Гюлчи, пусни гугъла да търси за "релактация", възможно е, има доста по темата.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: недоносено бебе в 7 ми месец моля за съвет
« Отговор #7 -: Април 15, 2011, 00:04:59 am »
Мармотче, на doshi бебето вече ще е на годинка  :wink: Темата е стара!

Но пък разбрах, че има възможност да се възстанови лактацията! Макар и с много упоритост все пак! Честно - не знаех  :oops: А си мисля, че чета поне из нета доста  :wink: