0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

двустраннен хидросалпинс
« -: Януари 27, 2010, 12:00:37 pm »
Здравейте! Ходих в АГ болницата във Варна при д-р Ковачев. Каза ми, че имам поликистозни яйчници, назначи ми изследвания. Преди 2 дни си направих цветна снимка и се оказа, че яйчниците са ми най-малкия проблем. И двете ми тръби са непроходими. Чувствам се ужасно. Аз съм на 23 и бездетна. Каза ми, че трябвало да ми отстранят тръбите и после да направя инвитро. Попаднах на една клиника в Инстанбул - клон на Джон Хопкинс. Не знам какво да правя - пластика, отстраняване? Просто не знам.
Някоя от вас посещавала ли е тази клиника? Четох в една статия, че имало във Варна, Пловдив и София седалища на клиниката, но нищо повече не открих.
А и да отстраня тръбите после 100% трябва да се подложа на инвитро.
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 12:28:21 pm от anichka.bs »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: двустранно запушване на тръбите
« Отговор #1 -: Януари 27, 2010, 12:30:50 pm »
Попаднала си на най-точното място! Хич недей да ходиш по разни турски и всякакви чужди клиники. В АГ-Варна е един от най-добрите екипи в България!
Щом д-р Ковачев е казал, че трябва да се отстранят, значи това е решението. Там си знаят работа. Пластиката не върши работа при толкова увредени тръби. Ще ти бъдат отстранени лапароскопски от д-р Александров. След това ще направите ин витро.
Всичко което ти пиша сега е от личния ми опит. Аз съм пациентка на АГ-Варна и съм изключително доволна. Когато на мен ми казаха, че трябва да ми отстранят тръбите, изобщо не се замислих. Щом това е начина да имам бебе, значи ще го направя! Между друготот и аз съм с поликистозни яйчници :lol:
Ако имаш въпроси можеш да ми пишеш на лични, ще ти отговоря с удоволствие!
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #2 -: Януари 27, 2010, 13:02:27 pm »
Д-р Ковачев ми каза, че предимство била възрастта ми. При инвитро при тях шанса бил малко над 50%.
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #3 -: Януари 27, 2010, 13:19:23 pm »
Тук има доста момичета с тубарен проблем които вече са мами. При наличие на хидросалпингс няма как да протече нормално една бременност, ако въобще настъпи. Предполагам, че първо ще ти направят лапароскопия и тогава ще стане съвсем ясно състоянието ти.
Възрастта ти също е приоритет. На тези години нещата стават доста по-лесно. Не на последно място е и това, че си попаднала на страхотен екип от лекари.
Ако нещо те притеснява потърси и второ мнение. Успех!

Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #4 -: Януари 28, 2010, 09:28:40 am »
аничка, вероятно си уплашена и ти се струва, че това е най-страшната диагноза на света. Повярвай ми, не е! Тубарен фактор е лесен за отстраняване проблем - предстои ти една лапароскопия, при която (поне за мен) най-големия дискомфорт беше болката в раменете от газа, който ти вкарват, за да могат да огледат коремната кухина - не е силна, наподобява мускулна треска, облекчава се, като пиеш аспирин и трае 1-2 дни. Остават 3 малки белегчета, от които няма да има и помен до 2-3 години.
Аз имах 5 неуспешни опита ин витро, преди да ми премахнат двустранен хидросалпингс - първият опит след това беше успешен. Попаднала си наистина на добра клиника. Недей да залиташ по пластики и др. под. - това е скъпа процедура, която може да доведе до загуба на време и - още по-лошо - извънматочна бременност. Има информация из форума.
Възрастта ти е на твоя страна и нещата не са толкова черни, колкото изглеждат! Успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #5 -: Януари 28, 2010, 11:34:09 am »
Искам да благодаря на всички ви, след попадането в тези форуми се чувствам много по-спокойна и с надежда, че всичко ще се нареди. Даже вчера мъжът ми забеляза разликата, вече не съм оклюмала, а предното весело момиче, за което искрено ви благодаря :)
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2010, 20:28:36 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=cm7-11ZMG2U
Момичета много моля някоя англоговоряща да сложи едни субтитри тук. Все ми се струва че може нещо да ни е полезно! Много ви моля, много, много!
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #7 -: Февруари 04, 2010, 21:14:32 pm »
Аничка мила и аз от опит ще ти дам съвет не се замисляй и си направи операция за отстраняване на тръбите после направи ин витро което щее успешно.Аз правих пластика но никъкъв резултат после ин витро което стана извънматочно и тогава взех решение за отстраняване на тръбите последва пак ин витро и сега до мен спинкат двама малчугани :lol:.Пожелавам ти успех  :wink:
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #8 -: Март 04, 2010, 22:13:15 pm »
На 22-ри ще ме приемат в МЦ" СВ. "Иван Рилски" в Тутракан. Лекарите са добри, а операцията ще е към здравната каса, докато във Варна при Александров трябваше да платя 900лв.
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #9 -: Март 04, 2010, 23:08:41 pm »
Избрали сте най-пролетната дата yahoo_17! Не се притеснявай за операцията, всичко ще мине леко! УСПЕХ! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #10 -: Март 21, 2010, 09:43:56 am »
Здравейте,аз рядко се включвам и пиша,но сега искам да дам кураж  на  anichka.bs
Не се безпокой всичко ще мине успешно и така ще се доближиш до най-важната цел в живота на всяка от нас.Аз също бях с поликистозни яйчници и хидросалпинкс на двете траби,отстраниха ми ги и резултата от ин витрото беше положителен.Сега се гледаме с дъщеря ми.Така че,успех и много надежда,търпение и спокойствие yahoo_17
*
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #11 -: Март 26, 2010, 11:35:55 am »
Момичета здравейте,аз съм нова и искам да ви попитам следното:Преди години имах силни болки ниско долу,дори антибиотици не помогнаха.Сега след цветната снимка стана ясно,че съм с два джоба.Предстои ми лапаро във вторник,но съм любопитна дали и вие сте имали такива болки(дали това е симптом)???Благодаря ви предварително!
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #12 -: Март 26, 2010, 13:50:26 pm »
Ами също имах два сака, вече има само две клампирани тръби. Според мен болката е признак за самото възпаление, предизвикващо запушванията или сакчетата. Сега не си спомням някаква силна болка да съм имала, разбира се случвало се е да ме понаболява тук-там.  Желая ти успех!!!
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #13 -: Март 28, 2010, 12:03:25 pm »
На мен лапароскопията ми мина на 25-ти и сега се възстановявам :) Иначе вече съм без тръби, бяха много увредени и д-р Б. Бойчев ги отстрани.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #14 -: Март 28, 2010, 23:21:32 pm »
Джоли, възможно е от това да са болките или от сраствания. Определено това може да е симптом, но не е задължително. И аз имах хидроалпинкс, преди лапарото често ме болеше по време на секс, не силно, но достатъчно. Имах придърпвания, боцканя и от този сорт неприятни усещания. Оказа се, че имам множество сраствания в малкия таз и хидросалпинкс. След като ми отстраниха срастванията и тръбите, вече нищо не ме боли :lol:
Аничка, бързо възстановяване ти желая! Скоро те чакаме на ринга с успешен край :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #15 -: Март 30, 2010, 13:42:07 pm »
О, сега нямам търпение да дойде време за процедурата по ин витро. Смятам да е в клиника Малинов. Там ще подаваме документи. Още не съм много наясно с тях, но има доста информация по темите и смятам да се "образовам"  :D
Лек и хубав ден ви желая!
*
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #16 -: Май 12, 2010, 16:17:51 pm »
Здравейте,
преди 3 дни ми правиха цветна снимка и ми казаха, че и двете тръби са запушени и има ясно изразен хидросалпинс. Поискаха веднага да ми запишат час за операция и да отстранят тръбите, но аз не се съгласих. Свързах се с лекари в София и ще ми правят лапароскопия в началото на юни. Казаха ми че е възможно да отпушат тръбите и да не се налага инвитро. Дали това е така, защото като чета тук какво пише, май в такава ситуация ги махат.

26.09.2019
*
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #17 -: Май 17, 2010, 10:41:17 am »
Здравей...аз съм същата диагноза и вече след лапароскопия....сега чакам....ако има добър резултат  :bfp1:ще ти пиша ....успех успех успех
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #18 -: Май 25, 2010, 01:44:59 am »
В началото е стъписваща диагнозата, но до последно имаш надежда, че всичко ще е наред. Надявам се тръбите ти да не бъдат много увредени. Обикновено, ако има шанс лекаря ги спасява. Така се бяхме разбрали и с моя, но Божа работа :)
*
Re: двустраннен хидросалпинс
« Отговор #19 -: Май 25, 2010, 19:46:14 pm »
Аничка, писала си по-горе че ще подаваш документи за ин витро в Малинов! Ти кандидатствала ли си вече за фонда или не! Аз се чудя докато чакам да стане чудото тези месеци дали да не задействам документи за ин витро!