0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
До майчетата,които дохранват с АМ.
« -: Януари 17, 2010, 16:35:54 pm »
Здравейте!Имам бебче на 1месец,което от 20тия ден дохранвам с АМ-Нутрилон по препоръка на педиатъра,защото кърмата не му достига.До вчера дохранвахме по 60мл при нужда, но снощи след няколко часа рев в крайна сметка изпи около 120мл АМ и 40мл кърма(изцедена).Въпросът ми е до какво количество мога да стигна (за АМ),има ли определена схема по която се дава, притеснявам се да не прекаля, но като плаче не мога да я оставя гладна.Забравих да кажа,че преди дохранването задължително я кърмя по 30мин.Благодаря ви предварително!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #1 -: Януари 17, 2010, 17:06:26 pm »
Ако е изцяло на ам при навършен месец добавях 110 мл, например 2-ри месец + 110 мл = 130, 3 + 110 = 140 мл...
А с дохранване... не се знае колко е изпило детето.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #2 -: Януари 17, 2010, 22:28:48 pm »
Здравей, Вивал!
160 мл е доста като количество на едномесечно бебе. По принцип, когато е смесено храненето, първо се кърми от едната гърда, когато бебето започне да суче неефективно се прилага компресия на гърдата, оригва се, предлагеш втората гърда и чак след това дохранваш като е добре да предлагаш по-малки порции от по 30 мл.
Искаш ли да разкажеш по-подробно защо се наложи дохранването, как установихте че има недостиг на кърма? Разкажи и по-подробно как е организирано кърменето ви. Колко кг е родено бебето, доносено ли е, кога е засукало за първи път, всички контролни тегления до момента, брой наакани и напишкани памперси за 24 часа, даваш ли вода, чай, сок и биберон-залъгалка? На режим или на поискване кърмиш, от една или две гърди на едно хранене? Нощните хранения колко са ви на брой?
Ако имаш желание с малко повече усилия не е невъзможно да се върнете изцяло на кърма.
Пиши, ако искаш да опиташ.
*
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #3 -: Януари 17, 2010, 23:22:49 pm »
Вивал,аз също имам подобен проблем.Когато даваш изцедена кърма и знаеш колко точно е изпила от нея,добавката трябва да е горе-долу по схемата,която ти е предложила Евро.Моето дете е на 45 дни и количеството,което изпива е 110 мл.,но когато е на гърда и не знам колко е изсукала от мен,добавката АМ  е около 70-80 мл.,защото предполагам че изсуканата кърма не е по-малко от 30-40 мл.Обикновено така ми се получават нещата.
« Последна редакция: Януари 17, 2010, 23:44:55 pm от TINI78 »

*
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #4 -: Януари 19, 2010, 11:41:18 am »
Здравейте момичета.Първо искам да благодаря за бързите ви отговори, вчера ги прочетох, но не можах да се задържа дълго на компа,но сега ако беба не се събуди ще разкажа подробно всичко.
Бебчето се роди доносено 2дни преди термин-3.150кг,49см.До изписването(3тия ден от раждането)така и не ми тръгна кърмата имаше само някакви капчици коластра без тежест в гърдите или пък някакво по-особено усещане като "слизане на кърма".Въпреки всичко давах гърда да се мъчи да сучи, но засука както трябва следобеда след като се прибрахме.Два дни по-късно дойде личната(педиатър)на посещение.Бяхме сложили с триста зора биберон залъгалка да не плаче тя само леко го дръпна от устата и каза "тук ще има голямо ядене трябва да се дохранва".Ние с мъжът ми бяхме категорични, че няма да дохранваме, но през следващите две седмици стана голям ужас плачеше постоянно.Аз се бях побъркала от вечния въпрос "дойде ли ти кърмата" мъчех се с помпата,държах бебчето на гърдите си в съотношение 3часа кърмене 1
час сън,зърната ми станаха на рани, болеше страшно но нищо...Чак към 9тия ден започна малко да се засилва кърмата, но не толкова,че да е спокойно детето.Една вечер след поредния дълъг плач мъжът ми направи адаптирано бебчето се успокои и доволно заспа.Тогава решихме да даваме при нужда.На 18тия ден бяхме на частна консултация където на пробно кърмене изсука 30мл за 10мин,което било малко и беше наддала само 300гр.Споделих притесненията си с педиатърката, но тя не ми даде кой знае какви съвети освен да продължавам така и да давам АМ при нужда.Обаче аз едвам издържах изпитвах стрес от момента на кърмене заради болката, отделно се страхувах,че като не виждам колко пие само го мъча, изпитвах вина,че не наддава заради мен...Накрая решихме да дохранваме за да е спокойна а аз да направя всичко, което ми е по силите да има по-дълго време кърма за да получава все пак нещо полезно от мен.Преди АМ акаше много често не мога точно да кажа по-колко на ден не съм броила :oops:,след това обаче по 1път на 24часа.Сега сменям около 5памперса на ден всички са напишани и 1наакан.Трябва ли по-често да сменям?За водичката едната лекарка каза 180мл на ден, другата по няколко глътки след храна...аз давам около 100мл в момента.Чайчета и сокчета не пие,давах малко на Хип за колики, но не го харесваше пък и я запичаше.Биберон взема с триста зора, плаче страхотно от него.По принцип и давах да суче при поискване докато не дохранвах, но както писах по горе се получаваха едни безкрайни кърмения.С АМ долу горе се получи някакъв режим и като я нахраня вечер в 12 се събужда чак към 5-6 сутринта, а иначе през 3часа.В момента дохранвам с около 70мл АМ,но през хранене редувам с изцедена кърма.Лошото е, че след АМ заспива като пияна а след кърмата продължава да мърка.Макар,че пък тази сутрин в 6часа само я накърмих и спа до 9.Ох незнам...За сега се наливам с компоти и чайчета,цедя се редовно, кърмата се засилва като количесто(при изпомпването виждам),но не знам как да продължа.На консултацията на 30ят ден беше качила 700гр и порастнала с 1см.Казаха,че е малко. :(
Стана малко дълго за, което се извинявам.Ще бъда безкрайно благодарна ако успея да се върна само на кърма, но незнам дали е възможно.Приемам всякакви съвети,които ще изпълнявам.До скоро!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #5 -: Януари 20, 2010, 21:51:18 pm »
Аз нашия юнак се наложи да го дохранвам от 18-тия ден някъде, пък си го кърмих, докато навърши 1 год, така че не е фатално дохранването. Ние купихме кантар и след всяко кърмене засичах колко е изял, за да знам колко да дохранвам. Месеци се изцеждах умопомрачително, уж да увеличавам кърмата, като спрях се оказа, че няма особена разлика.
Успех! :D
Благодаря ти, Бени!







Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #6 -: Януари 21, 2010, 15:21:35 pm »
Здравей, Вивал!
Звучиш доста объркано и уморено, но като чета какво си преживяла е нормално да е така. Не е невъзможно да се върнете изцяло на кърмене, стига да повярваш в себе си, във възможностите на бебето и природата и да имаш подкрепата на таткото и близките ти.
Като за начало е добре да увеличиш броя кърмения. Добре е да имате 10-12 кърмения на денонощие, като минимума е 8, а във вашия случай са 7. Щом сте въвели някакъв режим, опитай да храниш на 2 часа или поне на 2:30 часа, не на три. Също така нощния интервал е добре да не е повече от 4 часа. Не е нужно да будиш бебето, повечето бебета успешно сучат и в сънено състояние. Нивото на пролактина, хормона, който е отговорен за добрата лактация, е най-високо от 3 до 8 часа и затова е добре в този часови интервал да има повече кърмения.
Вода не е необходимо да даваш. Тя само напразно запълва и без това малкото стомахче и така бебето поема по-малко мляко. Може спокойно във времето, което си давала вода, да предлагаш гърда. Кърмата условно се дели на „предно” и „задно” мляко, като предното е за утоляване на жаждата, а задното за засищане.
Когато храниш смесено, ще се повторя, първо предлагаш едната гърда, прилагаш компресия, оригваш, после втората гърда и накрая дохранваш. Добре ще е да си водиш един вид дневник. Да си записваш всеки ден в колко часа си кърмила, колко минути, с колко мл си дохранила, да следиш броя памперси. 2-3 дни като се ориентираш кога и по колко точно дохранваш може да предприемеш намаляне на добавката с по 10 мл на ден. Ако днес си давала на всяко хранене по 70 мл, утре дай 60 мл. Ако бебето го приеме нормално, не плаче, не е нервно, на следващия ден дай 50 мл. Възможно е да се събуди по-рано за хранене, накърми го. Ако бебето не приеме добре намаленото количество, задръж по 60 мл 2-3 дни и тогава намали на 50мл. Нека намалянето на добавката да е плавно. Количеството кърма се регулира в зависимост колко често се изпразват гърдите. Колкото е по-често, толкова повече кърма ще има. Затова е важно на всяко хранене да предлагаш гърдите.
Нормално е след добавка да заспива. АМ е по-трудно за преработване, кръвния поток се насочва към стомахчето и затова бебето заспива по-лесно. Знаем, че и при възрастните хора е така – като се наяде добре човек и му се доспива.
Наддаването ви не е никак малко, минимума за 1 месец е 600 грама. При това, предполагам, тези 700 грама са от рожденото тегло, а не от най-ниското отчетено, което е често срещана погрешна практика. Колкото до см, понякога е възможно да не са изпънали добре крачетата и да не е много точно.
Ако не даваш вода, чай или сок, може да се ориентираш дали бебето приема адекватно количество мляко по памперсите. Минимума е 5-6 напишкани и 2-3 наакани за 24 часа. А колко често ще сменяш, ще си прецениш ти, в зависимост колко ги пълни бебето. Някои майки сменят преди всяко хранене, напр. и ако е наакано евентуално.
Надявам се съветите ми да ти бъдат от полза и ще чакам да пишеш как се развиват нещата при вас.
Много важно е да си спокойна, уверена. Знай, че ти си най-добрата майка за своето бебе и правиш всичко за негово добро. Не бива да се упрекваш в нищо. Важно е бебето да е нахранено, за да расте здраво!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2010, 22:59:34 pm »
През първия месец аз също дохранвах с АМ, първо сучеше от мен и след тва по 30мл АМ. Но ако се прехрани бебето би трябвало да повърне поне при нас беше така.
*
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #8 -: Март 12, 2010, 16:51:08 pm »
аз също започнах да дохранвам с АМ.За 20 дена малката беше наддала само 300гр което е доста малко и започнах да и давам по 30мл когато я видя,че иска още.
Другата седмица сме на консултация и ще видим какво ще каже педиатърката.
FreshBreeze ти ме пооспоки.Като разбраха,че съм започнала да я дохранвам всички приятелки ми казаха,че до месец сама щяла да спре да суче и така кърмата ми щяла тотално да спре.А мен ми се иска до последна капка да и давам.

Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #9 -: Март 12, 2010, 20:21:16 pm »
Аз също си мисля, че не ни достига кърмата, защото бебо обикновено суче много дълго време и понякога е неспокоен след хранене. Все още издевателствам над него и не му давам АМ. Надявам се кърмата ми да се увеличи. Сега обаче разбирам, че наистина е важно да се дава по-често на бебето да суче. Нашия уж все не му стига, но памперсите му редовно са пълни а и спи като заклан по 3-4 часа. Явно трябва да започна да го будя на 2 часа, за да нямаме проблеми.


Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #10 -: Март 12, 2010, 23:38:56 pm »
Момичета, ако бебетата ви са спокойни, не бързайте да дохранвате и не се паникьосвайте, че наддават лошо.Моят син си наддаваше ту страшно много, ту страшно слабо от самото начало. Водихме го на всякакви консултации, за да сме сигурни, че няма и друга причина да наддава толкова лошо.Най-накрая и нашата педиатърка, която подкрепя изключителното кърмене, се предаде и каза да дохранваме. Слава Богу, от всички изследвания не се откри нищо,но пък колкото повече дохранвам толкова по-малко суче- просто бързо се научават на по-лесно хранене, въпреки всички техники за симулиране на сукането.Най- глупавото е, че и при 120мл. добавка той все така си наддава ту добре , ту зле. Страхотно ме е яд,че се поддадох на паниката и го научих да яде от биберон. В момента благоволява да суче 1-3 пъти на ден, а през останалото време се цедя на ръка, защото не мога с никаква помпа, та дано откараме с някаква кърма до 6м.Кърмих изключително близо 4м. , от един дохранвам.
Моят съвет е да не бързате с дохранването било с АМ или кърма от банка, защото наистина бързо свикват с шишето.
Най-добрият метод за поддържане на лактацията е храна+течности+ често слагане на гърда. В периода, в който са вашите бебчета, се е случвало и през час да се кърмим в продължение на 45-60мин. А, и нощното кърмене- много е важно за стимулирането на пролактина.
Дано се оправят нещата! Не забравяйте, че изключително кърмените деца много често наддават по-малко.
Джиджи, нека си спи детето- сънят е важен за растежа- можеш да го придърпваш и той да си суче насън- не е нужно да го будиш.
Успех и ви пожелавам дълго и безоблачно кърмене!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #11 -: Юни 23, 2010, 17:53:05 pm »
Имало тема,ама кой да търси :D

Та и аз да си кажа болката....
Отначалото бяхме само на кърма,закърмих го още след раждането.Хапна си добре,със силен сукателен рефлекс.Бях във еуфория - всичко отлично.Ем,да ама не...Взе да плаче често,със писъци и всички казваха,не кърми,не давай,това са колики.Е,аз като го положа - той се успокоява...смятах,че или гърдата го успокоява или е гладен.НО,всички ме коряха че го уча на гърда и че не съм биберон.Да ревял,щял да се научи 8O След втората кошмарна седмица,в която аз вече бях пред истерия от недоспиване и нерви,лючкане на бебчо с часове само и само да си яде на часа и тъпчене със капки против колики,реших че е дошло време за АМ и познатата картинка - спахме цяла нощ :? Ми то било гладно детето...ама на...уча се...
От тогава дохранвах с АМ,първо 30мин кърмене после АМ по 60мл,пък той колкото изяде.Понякога дохранвах с 30,понякога с 70-90мл...Всичко чудесно,акане,пишане,наддаване - супер...и пак...Един ден просто отказа АМ-а,противно на всички предупреждения,че ще ми спре кърмата,че ще се отбие - той не само не пожела да суче от шише(само от шишетата на Нуби яде),ами и биберона го изплю със скандал :lol: както и да е...Отказа АМ,и аз спрях да го давам...храненията ни от 6 станаха 10,през 2-3ч.Упорствах,знаех че кърмата ми ще се увеличи и ще се наредят нещата.Откакто сме на изцяло на кърма(1месец) е наддал едва 700гр :( После,будеше се в 3/4ч за ядене ,а сега в 2ч и в 5ч и в 7ч...и така отива деня,а е вече в 4ти месец :? Не суче ефективно,то не е буткане,щипане,компресии - абе суче там 3-4 мин и край,после е дъвчене и присукване...Общо взето хем бебето не суче ефективно(отваряне уста -пауза -затваряне),хем вечер кърмя последно в 20ч,следва игра,баня и давам шише - изпива - 150-180!Това час и половина след кърмене! 8O И после в 2ч се буди пак 8O

Е,кой ще ми го обясни това :( Че съм напът пак да се върна към дохранването :? Да кажа,че сутрин прави по-дълги паузи,вечер яде на час и половина,най-много два....

Кърмата ми ли не е хранителна?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #12 -: Юни 23, 2010, 21:41:25 pm »
Фибс, аз одеве забравих да ти пиша за това.... :) Не бързай да дохранваш. Като ти чета поста все едно аз съм го писала. Слава Богу, че шашият също отказва всякакви шишета. В момента всичко при нас е наред. Вече спрях да засичам часове- кога е ял, кога е спал, по колко и т.н. Единствено нощният сън му е горе долу в режим. Заспива по едно и също време и се буди в едни и същи часове през нощта за папу ;) Последният месец и ние качихме само 700, но нашата педи ни успокои че това било напълно в границите. Според мен просто свикнахме в началото да наддават повечко, ама като се замислиш тогава само спяха и ядяха, а сега ритане, скачане, блъскане по цял ден, почти не спят. Все пак изразходват повече енергия. Нормално е същата тая кърма не да е станала по-НЕхранителна, а просто да и изгарят по-бързо калориите ;) Аз така си го обяснявам поне. Незнам дали има логика в това, но поне успокоява ;)


*
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #13 -: Юни 23, 2010, 22:53:39 pm »
Фибче 700 гр си е супер.Просто май беб ще си е по-ревлив.В началото Сияна като ревеше и си мислехме,че е гладна,кръсницата се бъзикаше,че детето не е гладно-инато е :D И май е така,като каже,че ще реве,нищо не спасява положението.
Доскоро имах чувство,че Сияна постоянно ми е на гърдите.Уж гладна,а като я сложа да суче,дърпа 5 минути и после 1 час се будим и щипем.Минава максимум един час и тя пак зуква.И в един момент сама си направи график на 3 часа.Сега всички покрай мен ми мърморят,че вече трябвало да я храня на 3 1/2 ч.Е да,ама да дойдат те да я гледат този половин час.
И друго-не знам как кърмиш,но аз си възстанових лактацията с кърмене от двете гърди.После започваш с тази от която си дала последно.Мислех си че едва ще изкарам до втория месец,а вече малката е на 4 аз още си я кърмя.
Успех!Води се по детето.Другото е само теории...

*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #14 -: Юни 23, 2010, 23:35:53 pm »
Мацкиии :D
Ми сега,аз съм се заблудила...значи водя си дневниче и си записвам кога ял,спал,акал...така да имам поглед,а и като дойде акушерката на консулт мога да й покажа ако поиска.Та не сме от 1м изцяло на кърма,а едва от 10дни :( На мене ми се е сторило месец...Тогава сме го теглили 6и200,тази вечер го изтеглих 6250 :( Тегля го голичак,да няма +/–...уффф....

Хриси,давам и от двете гърди,не точно по стандартня начин по препоръка на доки.Давам винаги първо от лявата,понеже там правя жестоки буци когато се задържи кърма. :? Иначе,хич не е ревлив.Напротив.Много е игрив и весел,все се хилоти и лиготи...ама като иска да яде кряка и вряка...и на мен ми казаха да увеличавам с 30мин интервала,амаааа - дет казваш - да дйдат те да го гледат...

Джи,и аз спрях да засичам...то иначе ще изкукам...ама цоцкане на час и 30....или кърмене в 20ч и 21и30 150/180 АМ....де да знам....
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #15 -: Юли 13, 2010, 23:30:04 pm »
И аз имам подобен проблем от около седмица,направо съм се видяла в чудо :(До скоро си сучеше страхотно,не наддава като другите деца,но последните два месеца по 600г,което си е нормално след 3-тия месец.Но ми се струва че вече не му стига кърмата,давам от двете гърди от няколко дни,но ми се случва на два-три пъти да се дърпа и да пищи,не иска да суче,а като му дам от шишето и си пие спокоен.Час и половина след като е е сукал започва да мрънка и реве като да е гладен,отначало си мислех че му се спи и затова мрънка но след час опити да го приспя без успех се съмнявам че е гладен.Храня го 6 пъти с 3 часови паузи,а на обяд захранвам,но още не съм заместила хранене.
Надявам се някой да ми даде съвет,все още не ми се искаше да дохранвам,но на там отиват нещата.

*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #16 -: Юли 14, 2010, 17:16:53 pm »
Малв,на първа истанция ми иде на ум,за нещо което напоследък хапваш,остава следа в кърмата и на малчо не му допада...второ - може би е криза на растежа и просто има нужда да хапва повечко,до броени дни/седмица ще отмине и пак ще възобнови режима си...трето - може да е кърмаческа стачка или от жегите да не му се суче особенно(все пак изисква усилие,а в горещините....),а с шишето не се налага да се напъва...
Каквото и да е - ще отмине,не се давай! И при нас отмина,един ден просто си нагоди режима и толкоз...от самосебе си.Единственото което можеш да направиш е да пиеш чай за кърмачки,хапваш кашу и варено жито...безал.биричка също подобрява лактацията!
Пък ако се наложи да даваш АМ,не се чувствай виновна - все пак си кърмила цели 5месеца!!!Пък е най-важно господина да е добре и да расте,нали :wink:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #17 -: Юли 15, 2010, 10:37:50 am »
Мерси за съветите Фибо :thankyousign:
Засега му давам вечер по 90мл АМ,след кърмене и веднага след това заспива без проблем,мисля другите хранения да не давам,зависи разбира се от бебо,дано не се налага,макар че педиатърът настоява,че бил слабичък 6,100кг на консултацията вчера.

*
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #18 -: Юли 19, 2010, 12:56:19 pm »
Мацки, не съм изчела темата, ще ме прощавате.
...храненията ни от 6 станаха 10,през 2-3ч.Упорствах,знаех че кърмата ми ще се увеличи и ще се наредят нещата.Откакто сме на изцяло на кърма(1месец) е наддал едва 700гр :( После,будеше се в 3/4ч за ядене ,а сега в 2ч и в 5ч и в 7ч...и така отива деня,а е вече в 4ти месец :? Не суче ефективно,то не е буткане,щипане,компресии - абе суче там 3-4 мин и край,после е дъвчене и присукване...Общо взето хем бебето не суче ефективно(отваряне уста -пауза -затваряне),хем вечер кърмя последно в 20ч,следва игра,баня и давам шише - изпива - 150-180!Това час и половина след кърмене! 8O И после в 2ч се буди пак 8O
Оф, това да не е мойто дете  :D
Фибче, ние сме така от началото на 4-ти месец. Не знам какво е това чудо, но се примирих - храним се вечер по нощите, спи при нас господина, че и се протяга в нашето легло и се кефи. А наддава нормално, първия месец 1 кг, втория 750 гр. Та и твойто си наддава нормално според мен. Явно такъв ще им е модела на децата. Но аз съм тъп и упорит овен  :lol: и още не дохранван, нито имам намерение - поне докато педи не реши, че трябва. А за сукането - суче 5-макс 10 мин. ефективно и после дреме и ме ползва за биба. Но и за това време се е случвало да повърне, което според мен означава, че си е взел дозата мляко. А и още нещо - продължавам да упорствам и да давам само от едната гърда на хранене, като ги редувам при всяко похапване. Единствено, ако продължи да е нервен, предлагам другата, но точно вчера при такова сукане повърна едновременно прясна и преработена кърма (явно се е наял още на първото цоцкане). Най-нервен е сутрин, тогава съм биберон и вечер, докато чака банята - и тогава ставам биба, че нищо не мога да видя по ТВ-то :lol:
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: До майчетата,които дохранват с АМ.
« Отговор #19 -: Юли 20, 2010, 20:33:20 pm »
 и вечер, докато чака банята - и тогава ставам биба, че нищо не мога да видя по ТВ-то :lol:

И аз тъй,особенно съм много биба към 201 като почне Хаус,хи хи хи
Ох,кво да ти кажа...ми те нещата се наредиха,горе долу...Вечер вече не дохранвам,той и него шише отказа...ама спим до 3ч и после в 6ч,поразредиха се нещата нощем,ама от 6ч до 8/9ч,а днеска до 10ч съм бибка за поцокване,и кърма не остава ни в едната ни в другата и като стане сутринта след 2ч е вече гладен,а няма мн за хапване и тогава дохранвам.Пък другото ни ново 20 е да си вири краката и често повръща,та и час след кърмене.Вече съм му станала като сянка,държа го прав ама...то шило седи ли мирно :lol:
Обаче имам проблем,много горещо стана тука,поти се здравата докато суче.Гледам при възможност да го кърмя на хладко,легнала - сутрин бива,ама от обяд нататък е ад,тече вода от него и по-дълго от 5мин не суче,след час пак на цицата....

пп А бе,тоя пингвин много подъл бе...не го ли заболя ръката/крилото/плавника или там как му се вика...ха ха ха ха,много се забавлявам да го гледам докато те чета :lol:
« Последна редакция: Юли 20, 2010, 22:02:17 pm от fibo »
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!