0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Добър ендокринолог в Варна ? Име
« -: Януари 17, 2010, 15:32:09 pm »
Бихте ли ми препоръчали имена
Tsh 29,4 (0,47 5,01)
ФТ4       10,76
пролактин 19,59 ( менстр. 1,3-25   менопауза 0,7-19)
Тестостерон  0,47 ( рефер.0,1-0,9)
 Сега Декеври
Анти ТГ 232,8 ( 34,00)
Анти ТРО 146,6 (12,00)
Зле ли е това изследване ?
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #1 -: Януари 17, 2010, 15:38:43 pm »
Цитат
Tsh 29,4 (0,47 5,01)

?! тук май има грешка.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #2 -: Януари 18, 2010, 11:23:13 am »
И аз търся ендокринолог от Варна,ако някой се включи ще съм му благодарна.
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #3 -: Януари 18, 2010, 13:48:05 pm »
2,94
*
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #4 -: Януари 18, 2010, 15:46:55 pm »
Здравейте,сега се връщам от една ендокриноложка-до автогарата д-р Красимира Каменова,незнам дали е добра,но на мен ми допадна.Изследва ме много внимателно,пусна ми изследвания,видеозон,работи по ЗК-40 мин.се занимава с мен!

Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #5 -: Януари 18, 2010, 19:15:51 pm »
Здравейте,

Ще си позволя да дам мнение, защото съм посетила 3-ма "светила" във Варна (не че имам проблем, просто имаше един граничен МАТ, който сам си влезе в норма, граничен тестостерон, който също сам си влезе в норма):
- доц. Христозов - мазно и незаинтересовано отношение, искаше да ми прави биопсия на щитовидната жлеза и едва ли не ми внуши, че може да имам раково образувание - просто той е завеждащ в Терапията и прави тези неща, така че може да очакваш по-груби манипулации от негова страна. По отношение на хормоние за мен не е специалист, защото започна да гледа какво ми е написала Сарджева. Аз не бих му се доверила. Все пак наистина имам нещо в щитовидната, но то мамалява стремглаво пак от самосебе си. Коректно беше да ме накара да го проследя, а не да ме праща на биопсия веднага.

- д-р Сарджева - разбира си от работата, внимателна е, задава много въпроси, но много се кара и повишава тон, когато разбере, че пациента й е чел в интернет "допълнителна литература". Не обича да и се задават много и допълнителни въпроси, иначе 1н, 2 въпроса - може. От нейния кабинет си тръгнах с две диагнози и нито едно изписано хапче. Завъртях се в омагьосания кръг - ендокринолог-АГ: единия казва едно, другия казва друго;

- доц Николова - за мен - ТЯ е моят доктор. Има опит с жени с репродуктивни проблеми, защото е работила в Олимед (не, че уважавам последните), просто тя се е сблъсквала с повече такива случаи. Мога да твърдя, че знае и обяснява най-много от всички. Знаеше и говореше точно това, което бяха написали в американския наръчник на клиничните ендокринолози. В крайна сметка стигна до същите изводи като при д-р Сарджева, но наистина "по протокол", както си му е реда.
Доц Николова преглежда в клиниката на Марешки в Младост. Имам и само мобилния и не би било коректно да го пиша тук, но може на лични да ви пратя. Преглеждаше само вторник и четвъртък или нещо такова.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #6 -: Януари 19, 2010, 08:29:58 am »
Магдалена,аз от 2 год.съм при Сарджева,имам аденом на хипофизата,мъничък.До сега нито веднъж не е повишила тон,напротив отговаря ми дори и на тъпите въпроси,пък аз си питам,никак даже не се притеснявам.Много любезна и отзивчима жена е.Като ми хрумне нещо и по тел.съм й звъняла и ми е обръщала внимание.Не знам какво те е накарало да си създадеш това мнение,разбира се то си е твое,аз казвам моето,което точно обратно на твоето.Бих препоръчала Сарджева с 2 ръце.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #7 -: Януари 19, 2010, 08:55:21 am »
Ами какво да направя - няколко пъти ми се е карала в различни прегледи точно защото просто задавам много въпроси и я усещам как започва да се изнервя. А веднъж направо ми се скара като видя, че съм си изкарала на едно листче един списък. Може да действа по симпатии - едни пациенти си ги харесва, други не.
Иначе си разбира от работата, безспорно, просто аз предпочитам ендокринолог, който е имал повече работа с пациенти с репродуктивни проблеми.
До колкото съм чувала от нея тя самата има Хашимото и след като вдия от изследванията, че аз съм си смъкнала МАТа сама (от гранична стойност на 2/3 от горната граница) ме попита: Как успя да го смъкнеш?. Не й казах истината: Обясних й, че просто съм се успокоила, а всъщност вземах хранителни добавки Омега 3 и други за подтискане на имунитета, нали знаете, че за докторите хранителните добавки не са лекарства и едва ли не ги отричат.
« Последна редакция: Януари 19, 2010, 09:06:19 am от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #8 -: Януари 20, 2010, 10:03:01 am »
Странно, ако не ти каже лекар то4но какво да вземаш и колко  4овек може да си навреди.Сега има грипове и настинки и дори вземам клеева тинктура от два дни по 20капки( но тя усилва имунитета) .А високия МАТ изисква пподтискане на имунитета ( поне от вас 4ета това ) .НЕ съм наясно с нищо , но явно не е за подценяване резултатите . Омега 3 има и в лененото семе.Ако имам висок МАТ и ТАТ а др стойности са в рамките ,за каква болест се предполага 4е има 4овек? Моля изпратете ми координати на лекарите да ги открия, 4е ми предстпои пътуване и да успея да отида поне при един от тях
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #9 -: Януари 20, 2010, 12:21:12 pm »
аз не бих препоръчала на никой да взема на своя глава Омега 3 или други хранителни добавки. Просто ми ги предписа един фитотерапевт. Моя случай беше следния: граничен МАТ (33 при реф до 34), хипер отрицателен ТАТ (нещо от сорта 1,24 при реф до 12), като хормоните на щитовидната жлеза (всички бяха супер добри, дори TSH под 1 и около 1 се поддържа). За това д-р Сарджева не ми предписа нищо, защото съм имала баланс в хормоните. Поради тази причина прибягнах до фитотерапия, просто за леки корекции на МАТа, като това са си само мои изводи, че Омега 3 ми е помогнало.
Пак да кажа - д-р Сарджева си е много добър специалист според мен и е логично първо да потърсите лекарско мнение, ако лекарите не се наемат да се месят с цел финна настройка, тогава може да се повлияе с хранителни добавки, но пак трябва да се консултира човек с фитотерапевт, а не на своя глава да ги взима.

Иначе при високи МАТ и ТАТ дори и хормоните да са наред, пак говори за диагноза Хашимото, но лекар трябва да каже, аз не съм такъв.

Иначе координатите на д-р Сарджева са: 601-204, ул. Брегалница 4 (до Окр. болница)
На доц Николова имам само мобилен и не би било коректно да го пиша, но може на лични.

P.S. Относно Омега 3- не че намалява имунитета, а по-точно намалява 2 пъти производството и секретирането на IL-1 (една много важна "signalling" молекула) от макрофагите, която по принцип активизира имунната система и играе роля в активирането на TNF-alfa, НК клетки, Б лимфоцити (дано да не бъркам, че вече започнах да ги позабравям тези неща)
« Последна редакция: Януари 20, 2010, 12:41:53 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #10 -: Януари 30, 2010, 10:55:10 am »
За д-р Сарджева  мога да кажа само хубави думи.
Преглеждала ме е без направление/носила съм го по -късно/,без час,правила ми е консултация по телефона по всяко време,помни цялата ми история и дори знае и помни какво бебе имаме вече.
Обясни ми за Селена,който бе хит пиене за Хашимото и АНТИ ТПО  мисля,най новите изследвания. Никога не ме е товарила с излишни лекарства и винаги сме овладявали ТСХ при мен ,което варира от 0.01? до 7,9 при референтни 0,2 -4.2
Малко са лекарите,  които помнят личната история на всеки и винаги са отзивчиви.
Тя е една от тях.
Тя е моят ендокринолог!


Д-р Стаменов,обичаме ви!
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #11 -: Март 15, 2010, 19:44:07 pm »
Здравейте,сега се връщам от една ендокриноложка-до автогарата д-р Красимира Каменова,незнам дали е добра,но на мен ми допадна.Изследва ме много внимателно,пусна ми изследвания,видеозон,работи по ЗК-40 мин.се занимава с мен!

Здравейте,
Аз останах с много лошо впечатление от д-р Каменова след второто посещение при нея. Да не говорим, че направо ми се развика по телефона когато се обадих да си запазя час, а като си платих за прегледа и изследванията допълнително при предното посещение беше изключително любезна! Сега ще си търся друг ендокринолог...
 osi_8
*

    Писе

  • *
  • 29
  • Винаги има надежда
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #12 -: Март 15, 2010, 21:33:02 pm »
И от мен едно позитивно мнение за д-р Оля Сарджева. Останах изненадана, че преглежда дори в събота (не винаги). Нямах направление в момента и ми предложи да не плащам, а по-късно да и донеса направление. Беше много мила и любезна и отговори на всичките ми въпроси. Показа ми и ми обясни всичко, което се вижда на ехографа и после дори го написа в писмен вид. За мен тя е професионалист с добро отношение към пациентите си.  yahoo_33
Препоръчвам я с две ръце  osi_9

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #13 -: Март 16, 2010, 14:12:16 pm »
Таня Ковачева преглежда в МЦ Кооператор до Зимно кино "Тракия".


*
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #14 -: Август 04, 2010, 14:26:39 pm »
Здравейте,

дадоха ми направление за ендокринолог и изследвания на хормоните (3-5 слад началото на цикъла). Та въпроса ми е - трябва ли да направя първо излседванията на хормоните (FSH, LH, Prolactin, Estradiol i Testosteron)и тогава при ендокринолога да си запиша час или може прегледа при него да е преди това? Извинявам се за тъпия въпрос, но това пропусна гинеколожката да уточни, само ми даде координатите на  Сарждева. Звънях на въпросното "светило" да попитам, но... тя така се развика и каза, че това било губене на времето. Е, съжалявам, че не съм  на "ТИ" със здравните правила, но нали затова се обръщаме към тях. А тя дори не ме изслуша за 30 секунди. Можете ли да препоръчате друг "ДОБЪР" лекар ендокринолог за Варна?
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #15 -: Август 04, 2010, 14:37:56 pm »
Аз малко не те разбрах :oops:
Д-р Сарджева ли се развика?
Според мен си направи изследванията и така посети ендокринолог.Добри лаборатории са СТАТУС И ЛАБОРЕКСПРЕС.
Успех!


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #16 -: Август 04, 2010, 14:55:02 pm »
Да, д-р Сарджева се развика и не пожела да ме излуша.  :bonk:
*

    audifen

  • **
  • 99
  • Обичам да обичам!
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #17 -: Септември 06, 2010, 02:17:01 am »
atsan Прапоръчвам ти доц. Николова, приема сряда и четвъртък от 14 до 17 часа в клиника Марешки, без предварително записан час, не работи със здравна каса.
Спокойна жена, лекар с богат опит...тя се бори заедно с нас цели осем години да станем родители, помогна ми да мина през много тежка бревеост и родих живи и здрави деца.
*
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #18 -: Февруари 08, 2013, 11:58:12 am »
Прапоръчвам ти доц. Николова, приема сряда и четвъртък от 14 до 17 часа в клиника Марешки, без предварително записан час, не работи със здравна каса.
Преди 6-7 години бях пациентка на доц. Николова. Сега отново ми се налага да се обърна към нея и в търсене на координатите й попаднах на този форум. Но темата е от 2010 година. Някой би ли могъл да каже дали информацията е актуална?
И, ако да, къде се намира тази клиника Марешки?
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Добър ендокринолог в Варна ? Име
« Отговор #19 -: Февруари 08, 2013, 14:38:41 pm »
Прапоръчвам ти доц. Николова, приема сряда и четвъртък от 14 до 17 часа в клиника Марешки, без предварително записан час, не работи със здравна каса.
Преди 6-7 години бях пациентка на доц. Николова. Сега отново ми се налага да се обърна към нея и в търсене на координатите й попаднах на този форум. Но темата е от 2010 година. Някой би ли могъл да каже дали информацията е актуална?
И, ако да, къде се намира тази клиника Марешки?
За докторката не мога да помогна, не знам, нито коя е, нито нещо каквото и да е било около нея. Но клиниката е МЦ Младост. Намира се в близост до комплекс Явор в кв. Младост.