0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Полето за търсене във форума се намира горе вдясно под основния "header" (шапка) на сайта. Полето за търсене, което е в самия "header" (шапка) на сайта вляво е за целият сайт и включва търсене във статии, форум, речник и т.н
 
Ако искате да търсите из целия форум трябва да се намирате в индекса на всички форуми и тогава да зададете ключовата дума/и за търсене в полето за търсене във форума.

Ако искате да търсите в конкретен подфорум, първо трябва да влезете в него и тогава да зададете ключовата дума/и за търсене в полето за търсене във форума.

Ако искате да търсите в дадена тема, първо трябва да влезете в нея и тогава да зададете ключовата дума/и за търсене в полето за търсене във форума.


Ако искате да търсите за дадена цяла фраза (например "лекарства за стимулация") трябва да въведете фразата в кавички "лекарства за стимулация". Ако напишете просто лекарства за стимулация  - търсачката ще ви извади резултати, които съдържат една от която и да е думи в този израз "лекарства", "за" и "стимулация" - съответно ще има много постинги съдържащи предлога "за" , които нямат нищо общо с вашето търсене.

Ако искате да търсите в мнения, които съдържат всички думи, но не е задължително да са във фраза - в полето на търсене във форума пишете +лекарства +за +стимулация и това ще ви извади всички мнения, които съдържат всяка една от тези 3 думи.

Ако искате да търсите в мнения, които съдържат дадени думи, но да не съдържат други - в полето на търсене във форума пишете +лекарства -за +стимулация и това ще ви извади всички мнения, които съдържат всяка една от тези 2 думи "лекарства" и "стимулация", но задължително не съдържат предлога "за".

Това важи и за търсенето в Google и повечето търсещи машини и системи - форуми, новинарски сайтове и виртуални библиотеки.

За да търсите по допълнителни функции като по даден период, само в заглавията, сортиране по големина, по дата - използвайте бутона "Експертно търсене" .

Ако търсачката не ви намира никакви резултати и това ви изглежда нелогично, защото сте сигурни, че сте чели тази информация, моля проверете дали правилно сте изписали думата (фразата) и ако и тогава резълтатът е същият - моля ви, информирайте модератор.

Можете да търсите в личните си съобщения - използвайки линка от менюто, когато сте в списъка с личните си съобщения - "Търси в лични съобщения" от лявото меню на модула лични съобщения. Там важат гореописаните принципи.

Ако искате да намерите даден потребител - отивате чрез бутона "Потребители" и оттам използвате линка "Търсене на потребители" от локалното меню с помощта на възможностите, които системата предоставя - по мейл, по никнейм, по име.
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 15:11:05 pm от cygnus »