0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

спрмограма
« -: Януари 02, 2010, 18:16:17 pm »
здравейте,искам да Ви попитам за Teratozoospermia.Мъжът ми има варикоцеле и отоде при Кацарров за изследване и за насрочване на опетация..От спермограмта заключенията са Нормозооспермия.Hypovolemia. и Кацаров каза,че няма нужда от операция,аз да отида да си пусна изледване при д-р Янакиева и предиса Fertil...Моля ако някой е по запознат от мен да ми пише...Благодаря!
Re: спрмограма
« Отговор #1 -: Януари 03, 2010, 04:43:57 am »
След като е нормална спермограмата, не виждам от какво се притеснявате. Teratozoospermiа се поставя като диагноза при лоша морфология на сперматозоидитe (обикновено под 14%), което обаче Вас очевидно не Ви касае.

Hypovolemia е термин, който се използва в съвсем друга област (понижен обем на кръвната плазма). Да не би да става дума за Hypospermia, т.е. намален обем на еякулата (под 2 мл)? Този проблем в повечето случаи не е сериозен, при прекалено чести еякулации обемът намалява и се връща в нормални граници след известна "почивка". Обемът също така зависи от емоционалното състояние, степента на възбуда и т.н. Трудно е и събирането на целия материал в шишенцето при даване на пробата.

Нивото на фруктозата какво е?

Изобщо, напишете резултатите от спермограмата, за да можем да дадем по-ясна оценка.
« Последна редакция: Януари 03, 2010, 04:57:55 am от mobi1983 »
Re: спрмограма
« Отговор #2 -: Януари 03, 2010, 11:45:23 am »
Спермограмата е обикновенна,а не разширена
Re: спрмограма
« Отговор #3 -: Януари 30, 2010, 11:50:08 am »
Притесняваме това ,че спермограмата е обикновенна а не разширена.На нея не е изследвана морфологията,иначе всички дръги показатели са прекрасни , независимо от варикоцелето
Re: спрмограма
« Отговор #4 -: Януари 31, 2010, 19:52:50 pm »
Дори при обикновените спермограми е задължително да се отчете морфологията. Следователно, изследването е правено от някой шарлатанин. Лично аз съм се сблъсквал с недобросъвестни колеги, при които "учудващо" резултатите на повечето пациенти са еднакви. Казвате, че мъжът ви е бил на преглед при д-р Кацаров. Учудва ме, че лекарят е приел подобна спермограма за достоверна.

От друга страна, обикновено при мъжкия фактор, са засегнати малко или много и трите показателя едновременно. Така че не виждам причини за притеснения.

Съветът ми е да си направите една нова качествена спермограма, за да се успокоите.