0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Много се е коментирало по телевизията, в пресата за това как и с какво се храним.
Вчера ми се прияде хайвер. Купихме една кутийка, доволна сладко си похапвах и се загледах в етикета. Като погледнах състава - пълно с прословутите Е-та.
Седнах пред компютъра и започнах да се ровя за информация, кое какво е. Колкото повече четях, толкова повече се плашех. С какво се храня, какво давам на детето си ? osi_14
Толкова се гордеех със себе си - въпреки, че Маги не засука, аз успявам вече 8 месеца да се изцеждам и да бъдем изцяло на кърма.
Сега се чудя дали съм сбъркала? Може би щеше да е по-добре за детето ми да беше на АМ и така поне през първата годинка щеше да е предпазена от тези отрови.
Дали преминават Е-тата в кърмата???

Re: Консерванти в храните - (Е-та в храните) и кърмене
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2009, 08:02:23 am »
Надеждичка, колкото и да преминават, Е-тата са в такива минимални количества, че не могат да нанесат вреда. Няма място за сравнение с АМ, защото все пак това е преработено краве мляко, при това по химичен път и са добавени още куп химични елементи. Ти произвеждаш най-качествената кърма точно за твоето бебе, спрямо неговите нужди. И независимо какво ядеш, или пък изобщо не ядеш /скоро обсъждахме с познати как при обсадата на Ленинград майките с дни не са се хранили, но са имали достатъчно и качествена кърма да изхранват своите бебета/, кърмата най-точно отговаря на нуждите на бебето ти точно в този ден и в този час. Приоритет на организма ти е образуването на мляко и ако е необходимо ще черпи от твоите запаси от микроелементи, но състава на кърмата ще е най-добрия за бебето ти.
Re: Консерванти в храните - (Е-та в храните) и кърмене
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2009, 15:02:15 pm »
Надявам се ползата от кърмата да е по-голяма от "вредата", ако има такава!