0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Миля Ви, кажете ми къде да отида,че съвсем се обърках вече.....
Трябва да се изследвам за хламидии,както и да дам стерилна урина.В МЦ "Надежда" питах за цената на изследването за хламидии - 23 лв. и за урина още 10 лв.
В "Лаборекспрес" хламидиите са 18 лв.,а урината -7 лв.
Хайде щом е за здравето,ще дам колкото трябва,но не е ли по-добре да имам информация къде да отида?!?
Помогнете ми.
*
Д-р Маркова насочва пациентите си към лабораторията на клиника "Темелков". На теб кой ти назначи тези изследвания?
*
Цитат на: panda
Д-р Маркова насочва пациентите си към лабораторията на клиника "Темелков". На теб кой ти назначи тези изследвания?

От 2 години имам проблеми с течение от неустановен до момента произход.Преди това нямах.След като самених 3 гинеколога, си пуснах кръв и урина,като в урината имаше някои индикации,че е възможна бъбречна инфекция.
Днес бях на нефролог в Окръжна болница при д-р Пантева.Освен дребни песъчинки,не откри нищо обезпокоително,но ми каза да си пусна урина,а за течението да направя изследване за хламидии.
*
Цитат на: Ivelina
От 2 години имам проблеми с течение от неустановен до момента произход.

Ивелина, добре е да си направиш изследването за хламидия, разбира се. Но не мисля, че нефролозите могат да диагностицират и лекуват вагинални течения. Трябва ти добър гинеколог.
*

    Anonymous

А за ХЕИ-Варна /риокоз/ какво е всеобщото мнение? Да отида ли там?Мога ли да разчитам за коректни резултати от там? А и изследването е към 13-14 лв.
В Темелков е малко скъпичко, ако не ти е проблем.

Аз доста време ходех в "Надежда", но накрая последните им изследвания бяха малко неадекватни, съпоставени едно с друго и отидох в Лабор Експрес. Отделно, че лекарят ми препоръча втората като по-надеждна.

За PCR - е ЕваМед. Не знам другъде къде правят.
*
аз сашто сам за темелков
*
Цитат на: Anonymous
А за ХЕИ-Варна /риокоз/ какво е всеобщото мнение? Да отида ли там?Мога ли да разчитам за коректни резултати от там? А и изследването е към 13-14 лв.

Не те съветвам да ходиш там. Ако търсиш разумен вариант като цена и качество и ако лекуващият лекар не те е насочил към конкретна лаборатория - ориентирай се към ЛаборЕкспрес.  :D
*

    Anonymous

Не мога да се логна сега,че съм на работа ....
Защо не ми препоръчвате ХЕИ? Аз пък малко съм предубедена за Лаборекспрес,защото при силно влагалищно възпаление и наличие на ентерококи,ми изкараха "Непатогенна флора". Та затова се чудя и мая още,а няма време да се мотая-ако ми има нещо,може да стане късно...
*
За ХЕИ - бавят резултатите и не са коректни.
Остава ти само "Темелков" тогава. Цената е 21 лв.
Цитат на: Anonymous

Защо не ми препоръчвате ХЕИ?
Цитат

aз лично също не препоръчвам ХЕИ защото от опит знам че там се случва доста често да се объркват резултати, да се бавят...и т.н......не че на други места не става, но в ХЕИ си е малко като закон за съжаление....
*

    Ivelina_e

Аз съвсем откачих....
Сега пък се обадих в ЕВА и говорих с д-р Барбаянев.Той ми обясни много подробно,че трябва да се вземе цервикален секрет,а не да се прави кръвно изследване,защото е възможно да излезе лъжлив резултат.Най-надеждно било изследването със секрет.
Какво ще кажете?!?
PCR теста е алтернатива на кръвния тест, но най-пълна и точна представа ще добиеш ако направиш и двата.

Има изписани много обяснения, Starlet е превела една статия, има я във "Важни теми" най-отгоре, потърси я, много е важно да я прочетеш преди да решиш кой тест да си направиш.

Ето тук:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=89
*

    Ivelina_e

Oх,благодаря-четох я снощи,изчетох какво ли не по темата и съм се отчаяла напълно.Само рева и не виждам смисъл да се боря.
Я се стягай, как ще ревеш! Няма нищо за рев, недей се излага, че съм наблизо и ще дойда да те ошамаря  :twisted:

Ако ти е първи тест - моя съвет е да си направиш кръвен и то на надеждно място. Не знам колко можеш да си позволиш да отделиш, аз дадох 32 лв. последния път в ЛаборЕкспрес за пълните изследвания.
Поне ще ти стане ясна цялата картинка.

После ще ти помогнем да разтълкуваш резултатите, ако нещо не ти е ясно. И да имаш, какво? Лекува се. Е, трудничко ... но се лекува.

Айде, прегръдки и поздрави от мен, недей да се шашкаш много!

Рони
*

    Ivelina_e

Стягам се.
Звъннах в Ева медикъл-там нямало да има гинеколожка другата седмица,но и като има е само във вторник и четвъртък от 14.00 до 16.00 часа. Д-р Шопова.
Не съм я чувала,обаче ми е странно това работно време и никак не е удобно за работещи като мен.Ще ме изселят от работа с това ходене по лекари.
Последно за PCR ли реши? Кръвен според мен е по-добре, но ти си решаваш.

Аз съм излизала от работа да ходя да взимане на изследване, просто си изместих обедната почивка по към следобеда ... ако можеш да го направиш това няма да ти е проблем да идеш.

Иначе от д-р Шопова, нямам много впечетления. Ходя там само колкото за изследването.
*

    Ivelina_e

Казаха ми,че само със секрет работят в Ева медикъл.Така че дори и да реша да си направя кръвен-там няма как.Малко не ми звучи логично-да не би аз да не съм разбрала правилно?