0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
аглутинати
« -: Април 18, 2006, 17:41:24 pm »
Момичета,
моля за разясняване ако някой знае какво точно са аглутинатите и какви типове са. Всичко освен "аглутинати" на моя мъж е в норма, но аглутинати пише "да" и още нещо, което го разчитам като "тип спин"! 8O
аглутинати
« Отговор #1 -: Април 18, 2006, 18:08:46 pm »
Дано не бъркам, но аглутинация преведено на български означава слепване. При нас положението е същото, обясниха ни, че това са комплекси от сперматозоиди, които се предвижват слепени един за друг, като това повлиява на качеството и бързината им. Възможно е да се дължи на антитела, за което е добре да се напарви допълнително изследване.
А при вас подвижността каква е?


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
аглутинати
« Отговор #2 -: Април 18, 2006, 18:37:50 pm »
Точно на границата 50%, с бързи линеарни постъпателни движения 27%, с бавни 23%.
*
аглутинати
« Отговор #3 -: Април 18, 2006, 18:43:58 pm »
Специално питах (понеже е първа спермогарама) и девойката, която ми даде резултата ми каза, че всичко е в норма. Сега чета референтните стойности и виждам, че не е така, дори да не е толкова важно, какво пречи в едно изречение да ми се обясни! Просто  :twisted: толкова ли грешно ме преценяват като пациент, аз съм тип човек, който държи да знае. Все пак не са толкова много показатели, сега цял следобед се притеснявам!
аглутинати
« Отговор #4 -: Април 18, 2006, 22:25:26 pm »
Къде правихте спермограмата, Лан? Явно не в клиниката, в която правихме нашата, обозначенията са различни.  Бързите постъпателни движения явно са нормално подвижните, а остатъка – слабо подвижни. Ще ти кажа при нас как стоят нещата, нали и ние имаме слепвания, но при нас номрокинезата е много по-ниска: андрологът ни назначи лечение с Нолвадекс и Оксибор, като ни посcветва след един месец да направим повторно спермограма, за да се установи дали отново има слепвания и след това да се предприеме тест за спермални антитела.
А имате ли анализ по Крюгер?


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
аглутинати
« Отговор #5 -: Април 18, 2006, 22:29:22 pm »
minikky,
правихме я в клиниката на доц. Щерев. Не ,нямаме анализ на Кюгер, засега... :oops: . Като казваш за означения така и не мога да разбера какво са ни написали за левкоцити пише 13-15л - какво ли трябва да значи това?
аглутинати
« Отговор #6 -: Април 18, 2006, 22:46:35 pm »
Лан, пиша ти лично съобщение


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    balmi

аглутинати
« Отговор #7 -: Април 19, 2006, 14:45:39 pm »
Лан, в нашата спермогрма правена при Щерев също има аглутинати тип - типични. Това са слепвания на сперматозоиди. Левкоцитите ни бяха около 11-12 и като направихме микробиология му откриха ентерококи и пи антибиотик. Съветвам те и вие да направите микробиология за да проверите на какво се дължат тези левкоцити. Мисля, че нормата е до 5л. на поле.
*
аглутинати
« Отговор #8 -: Април 19, 2006, 15:38:39 pm »
Цитат на: minikky
Лан, пиша ти лично съобщение


Момичета, мисля че е хубаво тези неща да ги пишете и тук.
Вашия опит ще бъде от полза и на други които се сблъскат със същия проблем.

И при нас има и мъжки фактор. Ако се открият някой ден аглутинати... ще съм малко по-подготвена какво и как се прави в тези случаи.

Скорошно оправяне на показателите на плувците пожелавам на всички с проблемен мъжки фактор. :)
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"


аглутинати
« Отговор #9 -: Април 19, 2006, 16:00:10 pm »
И ние си имаме аглутинати почти постоянно. Представляват слепвания, точно така, и се намалява общата подвижност.
Първата причина, която казват лекарите - антиспермални антитела, затова трябва да си направите такова изследване - т.нар. MAR тест. Трябва да ти кажа, че зависи от количеството - някога на нас ни казват, че са били наистина много, даже след обработка продължават да се слепват, а понякога - че е имало малко и не е проблем. Вероятно при вас са били малко.
При нас антитела няма, но забелязах, че когато има бактериална инфекция, аглутинатите се увеличават, а като се излекува - намаляват. Затова, и с оглед леко завишените левкоцити, пък и защото е хубаво за здравето, нека твоят човек си направи микробиологично изследване на еякулат.
Отделно скоро Ултра пусна препечатка от една статия, в която андролог казва, че и хламидията при мъжа причинява аглутинати (при нас се оказа, че мъж ми има хламидия) - така че да си пусне един PCR тест - дава се стерилна сутришна урина за изследване.

Успех и не се притеснявай, това не е голям проблем, просто се намалява малко подвижността, но ако разберете от какво, може да изчезнат тези аглутинати :D
Благодаря ти, Бени!







*
аглутинати
« Отговор #10 -: Април 19, 2006, 17:35:00 pm »
Благодаря ви , момичета, за бързите отговори! Сигурно всичко ще изследваме, но по-другия месец и пак ще пиша! :roll: Защото сега взех резултатите, казаха ми :"Всичко е наред" и аз доволна, предавам на мъжа ми. Сега нямам сърце да му кажа: "Ми не - пак трябва да ходиш, защото не е наред" :oops:
аглутинати
« Отговор #11 -: Април 20, 2006, 13:49:58 pm »
Ами наред си е човекът, това са си други изследвания - микробиология. Както например теб да те види лекар на УЗ че имаш хубава овулация - това не изключва да имаш гъбички примерно?

Няма директна връзка между двете изследвания, просто си трябва микробиология така или иначе. Трябва да ти кажа, че при всички бактериални инфекции при мъжа ми, левкоцитите му не се покачват, т.е. трябва да си прави от време на време МБ.

Желая ви успех :D
Благодаря ти, Бени!