0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ovula Naboli - kakvo e tova?
« -: Септември 10, 2009, 16:09:45 pm »
здравейте момичета,от известно време чета форума,и много се вълнувам за всяка една от вас......и така,реших и аз да споделя за моя проблем.Бях при 3 различни АГ-док, с 3 различни диагнози- 1.миома,2.киста3.Ovula Naboli?????С уголемен размер от 25,5 мм.Третата каза,че това често се бърка за голяма киста.И сега-едната казва да не се пипа,категорично,а последната,че може да се спука с игла без проблем.....Моля ви,помогнете с някакво инфо.Предварително ви благодаря за отзивчивостта.Аз също правя опити да забременея,но неуспешни.Казват,че това образувание не пречело.....очаквам с нетърпение мнението ви,благодаря
Re: Ovula Naboli - kakvo e tova?
« Отговор #1 -: Септември 10, 2009, 18:01:07 pm »
Здравей! Това, което разбрах за Овула Наботи е, че те са изменени жлези на лигавицата на шийката на матката, чиито изходни каналчета са запушени и заради това се получават или образуват малки мехурчета, наричат ги още микрокисти. Те са безобидни образувания, които лесно могат да се установят при гинекологичен преглед, а по-големите могат да се видят на ехограф. Не изискват специално лечение, изчезват с времето и не е необходимо обгаряне. Ако цитонамазката е 1 или 2 група, не е нужно да се прави лечение. При 3 група се провежда лечение.
Дано малко съм ти била полезна. И все пак най-важно е какво ще каже доктора ти.
Re: Ovula Naboli - kakvo e tova?
« Отговор #2 -: Септември 11, 2009, 10:10:55 am »
Руби,здравей
страшно много ти благодаря за компетентният ти отговор.Искам да знаеш,че наистина ми помогна,защото аз не успях да взема това инфо от нета,а лекарката не обяснява по този начин,единствено съобщава,че не е страшно,което нас не ни успокоява.Другото е,че вссеки лекар си има свое мнение по въпроса,и.......ходи се оправяй.....Хубав ден от мен и много усмивки :) :) :)
Re: Ovula Naboli - kakvo e tova?
« Отговор #3 -: Септември 13, 2009, 09:43:37 am »
Друг е въпроса коя от всичките ти диагнози е вярна. Потърси си истински лекар от клиника по стерилитет примерно или такъв, който е известен с добра диагностика.
Ако кажеш от коя част на България си ще те насочим и към добър специалист. Трябва поне на двама лекари диагнозите да съвпаднат.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: Ovula Naboli - kakvo e tova?
« Отговор #4 -: Август 13, 2017, 18:04:51 pm »
Здравете, знам че тази тема е много стара,  но не искам да пускам нова, а съм в същото положение. Преди 5 години бях диагностицирана с Цин 3 с препоръка за ткопоскопия и цитонамака на 3 месеца в рамките до 1 година от процедурата. Поради други проблеми съм правила само една която беше януари 2013та и беше в нормата, като сега тоест на 29 ден от МЦ - 14 юли 2017 рутинен профилактиен преглед направих колпоскопия защото това не бях правила от поне 2-3 години. Док каза че ще направим цитонамазка и микробиология, но каза ченяма нищо притеснително толкова и страшно, видя се йод положителен участък за който не ми казаха нищо, но на листа с резултатите имам и ясно разчитам Ovula Naboti и успях да се ориенитрам , въпреки че нищо не ми обясниха за това как то и за задоволителна колпоскопия low grade което на Цин 1 ми прилича. Нормално е ад се притесня в такъв случай въпреки че нямам оплаквания, освен съмнение за течение но пак се притеснявам.