0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Отчет от конгреса
« -: Март 23, 2004, 13:09:02 pm »
Петият Национален Конгрес по Стерилитет, Контрацепция и Хормоно-заместителна терапия с международно участие приключи. Все още няма публикувана информация на сайта на БАСРЗ, но се надявам в най - скоро време да се появи. За колегите, които проявяват интерес, мога да кажа, че аз научих много неща и бях приятно изненадана от изключителното ниво на конгресната програма, както и от прекрасната организация на научните и съпътстащи изяви. Въпреки това ще отбележа, че по темата, към която лично проявявам научен интерес - мъжки инфертилитет, беше казано твърде малко и предимно през призмата на АРТ.

От името на нашето сдружение бяха подготвени и раздадени триста информационни брошури с текст от http://www.zachatie.org/modules.php?name=sdrujenie, както и около стотина визитки на Бери и Мели. Бяха проведени десетки лични разговори с лекари и специалисти от България и чужбина (Македония, Сърбия, Германия, Турция, Белгия), както и с представители на дузина лекарствени фирми, в които обменихме информация за нашето сдружение и получихме много интересни мнения, съвети и насоки за работа. Виждам, че след това посетителите на сайта на Зачатие са десетки, което може само да ме радва.

Разбира се, всяко ново начинание понякога се посреща с недоверие и с неразбиране, но мисля да забравя тези първоначални негативи и да вървим напред. Трябва малко време и много работа, за да може сдружението да заеме позиции в гражданското общество. Това изисква дружните усилия на повече хора. Искрено се надявам и вярвам, че това предстои в обозримото бъдеще.

Поздрави!


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу