0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #220 -: Май 07, 2012, 17:49:41 pm »
Благодаря Цигу,
ние ще си говорим и с лекаря, разбира се, но ми беше интересно. По принцип спермограмата не ни беше чак толкова лоша, освен морфологията, която беше 12% по Крюгер, при граница 15...дано правилно съм го разбала, де... даже ни казаха,че и с такива показатели можем да продължим опитите с ИНСЕ, но при 2 неуспешни, аз просто не виждам смисъл да даваме пари на вятъра.
*
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #221 -: Май 07, 2012, 17:59:38 pm »
Принудителна почивка няма да ви наложат, а и с такива сравнително добри показатели продължавайте да опитвате, и дано имате късмет.
*
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #222 -: Май 11, 2012, 10:28:59 am »
При нас трабваше да мине повече от половин година за да се размърдат леко показателите. Точно след година бях бременна.
Не бързайте с контролните спермограми за да не се разочаровате. Имайте търпение.

Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #223 -: Май 26, 2012, 16:19:27 pm »
Здравейте... Късмет на всички в постигане на най-прекрасното в живота  :wink:
Преди малко повече от 2 седмици си направих операция при д-р Кацаров, тъй като имах варикоцеле 3-та степен(левият тестис). След операцията тестисът ми стана по-чувствителен (например като вървя по-тромаво, при допир) и ме боли. Чудя се дали това е нормално, тъй като Кацаров ми каза, че след 15 дни вече бих могъл да спортувам активно. Ще съм много благодарен ако някой ме успокой..., или да се свържа с доктора за контролен преглед.
« Последна редакция: Май 26, 2012, 16:21:05 pm от jelek »
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #224 -: Май 28, 2012, 11:45:10 am »
Да, и на нас Кацаров ни беше казал че след операцията веднага ще пуснат мъжа ми, после няма да има болка,а белегът ще е 2 см. Да ама не!-стоя 2 дни в болница със страхотни болки, шевът му е 10 см., а т.к. отидохме при друг лекар, той каза-2 месеца никакъв активен спорт.Ти си преценяваш кое е по-важно...и още повече как сам чувстваш организма си.
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #225 -: Май 30, 2012, 17:25:08 pm »
Афродита, след операцията нямах силни болки, мога да ги нарека "стандартни", болеше ме като ставах и ходех приведен...Белегът ми е около 5 см (конците вече паднаха)... Звъннах вчера на Кацаров, обясних му ситуацията и той ми каза, че това е нормално, ще отшуми за известно време. И на мен ми е трудно да повярвам, че след 15 дни от операцията мога да се натоварвам на 100 %. Разбира се, аз ще изчакам докато се почувствам напълно възстановен... ако трябва повече от 2 месеца.
*
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #226 -: Май 30, 2012, 19:52:21 pm »
jelek, мъжът ми се оплакваше от придърпване при сядане в автомобил повече от година след операцията. И до днес усеща мястото чувствително. Дали си въобразява или наистина още не е отшумял ефектът, не зная, но натоварването не му е било проблем досега.
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #227 -: Май 31, 2012, 10:37:24 am »
Ох,неприятно си е изживяването, но се надяваме,че е за добро :) Препдолагам,че ако и преди си бил активен спортист, ще се възстановиш и по-бързо, т.к. обикновено тренираният организъм е и по- здрав. Успех:)
*
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #228 -: Май 31, 2012, 16:12:15 pm »
При моя мъж мина много леко и резултатът беше на лице 6 месеца след операцията. Не бих отишла при друг лекар.  На някои мъжесе налага дори да се повтори операцията. Просто при някои хора протича по-тежко. Организми всякакви. :wink:

Най-важното е резултатът след операцията! Замислете се само жените какво изтърпяват за да родят дете понякога - бременност, болки, серклажи, лекарства, усложнения, контракции, раждане, шевове, секцио (с мин. 10 см белег) и т.н.


Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #229 -: Юни 09, 2012, 23:51:06 pm »
Благодаря ви за отговорите  :)... Разбира се, надявам се, че е за добро, за както казах преди, за най-прекрасното в живота ни... Да, бях активен спортист, но след прегледите ме посъветваха да не се претоварвам, но за по сигурно спрях всякакво натоварване. Раши, права си разбира се, най-важен е резултатът и нищо друго не е по-важно от това, особено спортуването...   Поздрави  :)
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #230 -: Юли 15, 2012, 21:25:16 pm »
Здравейте,
На 17 години съм и съм сигурен, че имам варикоцеле, след като прочетох материали в интернет. Имам варикоцеле поне от 10 години (а съм на 17), но съм нямал и на представа, че това е болест.Много рядно ме боли левия тестис, но визуално разширените вени са ясно изразени. Левия ми тестис е по-надолу от десния, но и двата са увиснали.Имам няколко въпроса към вас преди на отида на уролог. МНОГО ще съм ви благодарен, ако ми отговорите. 1.Колко приблизително струва операция на варикоцеле 3та степен (сам се диагностицирах)2. Скротума ми след операцията ще изглежда ли както на хората, които нямат този проблем?3. Има ли опасност от безплодие и импотентност?

Много ще съм ви благодарен, ако ми отговорите.
*

    Tincheto

  • **
  • 126
  • МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ!!!
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #231 -: Юли 16, 2012, 00:32:10 am »
Здравей Иван!Аз не знам дали ще съм ти кой знае колко от полза,но ще се опитам да ти отговоря.Моят съпруг утре ще постъпва в болница за операция точно по тази причина.След консулт с уролог му установиха варикоцеле,не знам коя степен...Поздравления,че се интересуваш и най-хубавото при теб е,че си още мнооооого,много млад,което е само в твоя полза и ще ти кажа защо.Тази "болест"се открива съвсем случайно и при своевременни мерки всичко ще бъде ок при теб.Защото на моя съпруг,който е на 41,,доктора му каза,че е малко закъснял,но въпреки всичко има шанс нищо ,че е малко късно.Не се притеснявай от нищо ,отивай на уролог оперирай се и резулатът ще бъде на лице,когато решиш да имаш поколение.След такава операция 60% от процента жените забременяват по естествен начин и именно заради това се назначава такава,за да може да се излекува въпросния тестис и да можеш да произвеждаш повече и по-качествени сперматозоиди.Мисля,че не  е много скъпа на мъжа ми му казаха около 300лв,но ти си на 17 и може и по-малко да ти струва.След това наблягай на мед с орехи ,а вероятно ще ти изпишат и някакви таблетки под формата нна хранителни добавки.Това е от мен,ако имаш и други въпроси питай.Късмет ти пожелавам :wink:
[URL = http://lilypie.com] [/url]


Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #232 -: Юли 16, 2012, 22:32:03 pm »
Моля ви отговоре  :(
*

    Tincheto

  • **
  • 126
  • МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ!!!
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #233 -: Юли 18, 2012, 17:53:24 pm »
Здравейте момичета!Днес беше операцията на мъжа ми за варикоцеле.Не знам какъв ще е резултатът от нея,но доктора каза,че доста сме закъснели.Принципно ни казаха,че била много безобидна и лека операция,но не се оказа такава.Днес мъжът ми е в доста критично състояние от общата упойка.Цял ден лежи и му се гади,няма апетит.Утре ще го изписват,но как ще се чувства не се знае.Боли го и самият разрез и кръвното му е  доста ниско,което не е характерно за него.Надявам се след толкова мъки,поне да имаме резултат в по късен етап след Иксито....Късмет от мен :wink:
[URL = http://lilypie.com] [/url]


Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #234 -: Юли 19, 2012, 10:00:15 am »
Здрасти-при нас беше абсолютно същото-казаха,че е рутинно и в софия изписват веднага след интервенцията, но ние избрахме Пловдив, и там го задържаха 3 дни,вк оито болките бяха страхотни,а първия ден след операцията му биеха болкоуспокоителни, следващите трудно ходеше, и уж шевът щял да бъде минимален, а е 10 см дълъг и доста дебел.Не че има значение това,важен е резултатът, но мисълта ми е да не се притеснявате-до седмица ще поотшумят болките и ще се нормализира ритъмът му.
*
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #235 -: Юли 19, 2012, 10:15:08 am »
Иван, да не си завършил ускорено медицинския, че сам си се диагностицирал?Отиди на уролог да те прегледа, може да се окаже, че вссичко ти е нормално.И без това операция без преглед при уролог и той трябва да те диагностицира.Самолечение, поставяне на диагнози без нужните знания са меко казани глупави и могат повече да навредят, отколкото да помогнат.

Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #236 -: Септември 08, 2012, 14:59:30 pm »
 ПО ПРИНЦИП КОЛКОТО ПО-РАНО СЕ НАПРАВИ ОПЕРАЦИЯТА,ПО-ДОБРЕ.МЪЖЪТ МИ ГО ОПЕРИРАХА НА 38.ВАРИКОЦЕЛЕТО БЕШЕ МНОГО СИЛНО ИЗРАЗЕНО И МЪЖЪТ МИ ГО ИМАШЕ ОТ ЮНОША.
 НО ЗА НАША ОГРОМНА РАДОСТ ВЕЧЕ ИМАМЕ МОМИЧЕНЦЕ НА 1 ГОДИНКА.
 ЗАБРЕМЕНЯХ 11 МЕСЕЦА СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА.НО СЛЕД КАТО РЕШИХМЕ ДА СЕ УСПОКОИМ,ЗАЩОТО И ДВАМАТА СЕ ИЗПОРАЗБОЛЯХМЕ ПОКРАЙ ТИЯ ИСТОРИИ И ТО СЕРИОЗНО.
 УБЕДИХ СЕ,ЧЕ СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА И МНОГО ДВИЖЕНИЕ ВСИЧКО СЕ НОРМАЛИЗИРА.
 НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ШОК БЕШЕ 6 МЕСЕЦА СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА СПЕРМОГРАМАТА БЕШЕ ПО-ЛОША ОТКОЛКОТО ПРЕДИ.
 ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ УСПЕХ!!!
*
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #237 -: Септември 08, 2012, 23:09:21 pm »
ladyeli, моля те да не пишеш с главни букви. Писането с главни букви се приема за крещене в Интернет пространството.
А иначе - само с успокоение не става, особено когато има диагностициран проблем.

*

    Tincheto

  • **
  • 126
  • МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ!!!
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #238 -: Септември 12, 2012, 16:21:14 pm »
Това звучи прекрасно...:))Моят съпруг този юли също го оперираха от варикоцеле и аз изобщо нямам надежди,че ще се случат нещата по естествен път.Първо защото е на 41г.,а и доктора каза,че сме закъснели и не ни даде празни надежди.И второ защото имаме и азооспермия,но така или иначе ще правим спермограма след три месеца,за да видим какво ще покаже....
[URL = http://lilypie.com] [/url]


*
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #239 -: Септември 18, 2012, 11:31:21 am »
Tinche, пожелавам ви успех! Както нямаш надежда, така току виж станало. И на нас доктора не ни даде надежда, а резултатът е в линийката ми. Така, че вие си работете по въпроса, пък съдбата си знае работата :)

И да не стане, поне ще имате по-голям шанс при ин витро след операцията!