0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Tincheto

  • **
  • 126
  • МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ!!!
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #240 -: Септември 19, 2012, 14:36:54 pm »
Tinche, пожелавам ви успех! Както нямаш надежда, така току виж станало. И на нас доктора не ни даде надежда, а резултатът е в линийката ми. Така, че вие си работете по въпроса, пък съдбата си знае работата :)

И да не стане, поне ще имате по-голям шанс при ин витро след операцията!
Раши,благодаря ти за подкрепата!Радвам се за вас и ви пожелава красим финал.Без Иски няма да стане наистина при нас въпреки ,че се надявам да стане чудо.....
[URL = http://lilypie.com] [/url]


*
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #241 -: Октомври 11, 2012, 21:26:17 pm »
Здравейте момичета!Преди една седмица и моят съпруг,който е на 39 се оперира при д-р Кацаров от варикоцеле 2 степен.Явно наистина всичко около тази манипулация е много индивидуално,защото при него мина много леко.Не го е боляло,час и половина след това си заминахме от болницата,а след това кара 6 часа кола.Само първата нощ е усетил няколко придърпвания и толкова.На другия ден ходихме за смяна на превръзката.Имате ли представа колко време не трябва да вдига тежко?
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #242 -: Октомври 13, 2012, 13:37:48 pm »
Здравей  :), желая му бързо възстановяване. Аз си направих операция при д-р Кацаров, отмина пети месец от тогава. За вдигането на тежко, както и цялостното възстановяване е строго индивидуално. Тъй като това е нещо много важно и е на деликатно място, аз се пазих най-много за първите два месеца. Самият той ще прецени, ако почувства нещо (като придърпване например) на мястото на операцията, значи се нуждае от още почивка. Само позитивни мисли и успех  :)
*
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #243 -: Октомври 13, 2012, 18:30:47 pm »
Здравей  :), желая му бързо възстановяване. Аз си направих операция при д-р Кацаров, отмина пети месец от тогава. За вдигането на тежко, както и цялостното възстановяване е строго индивидуално. Тъй като това е нещо много важно и е на деликатно място, аз се пазих най-много за първите два месеца. Самият той ще прецени, ако почувства нещо (като придърпване например) на мястото на операцията, значи се нуждае от още почивка. Само позитивни мисли и успех  :)

Jelek,благодаря за отговора и за пожеланията.Аз също ти желая от сърце безпроблемно и пълно възстановяване :).
Прав си,всичко явно зависи не малко и от самия организъм.Тези дни попадах на други,тежко преминали тази операция пациенти и бях малко учудена,защото я смятах за съвсем рутинна и неинвазивна.Явно не винаги нещата са така прости.А и гарнитурата на тези коментари беше големи злословия към д-р Кацаров.Малко се учудих,защото ние сме с много добри впечатления,но хора всякакви.
За тежкото-питам,защото ни предстои скоро местене,но ще се пази,няма как.Разбира се,ако се получат придърпвания,веднага ще спре всякаква физическа дейност.Аз мислех,че има някакво стандартно,средностатистическо правило,но май е несериозно да се очаква подобно нещо.При нас конците взеха да падат,всичко си зараства бързо.
Поздрави на теб и дано при всички ни скоро дойде очаквания резултат :)
Притеснителни болки след операцията
« Отговор #244 -: Декември 24, 2014, 23:00:45 pm »
Здравейте! На 19 години съм и на 5 ноември бях опериран от варикоцеле в болница Лозенец от екипа на д-р Петров, операцията извърши д-р Кайцанов. Операцията беше извършена с разрез на коремната стена ниско вляво. След операцията по време на преглед на ехограф ми беше открита киста, за която докторите единодушно решиха, че не е опасна и не трябва да ме притеснява, нито да я закачаме. Притеснява ме, че месец и 20 дни по-късно, тестисът продължава да е леко подут (малко по-голям от десният, като преди операцията беше по-малък), леко ме боли при резки движения и "кламбучкане" и напипвам нещо като големи вени от долната страна на тестиса... на последният контролен преглед след ехографа, д-р Кайцанов ми каза, че всичко е наред и мога спокойно да спра да мисля за тоя тестис, но аз съм си малко паникьосан по принцип, та..... бих се радвал ако някой/я от вас е бил свидетел на подобни неща и сподели с мен дали е нормално и има ли смисъл да се плаша. Благодаря Ви и весели празници!!!
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #245 -: Декември 25, 2014, 13:48:29 pm »
Привет Aresp! Когато направих своята операция бях колкото теб - 19 години. За подуването мога да ти кажа, че е нормално. И аз си мислех, че напипвам вени дори 2 месеца след операцията, но всичко бе наред на контролния преглед (това е от притеснението). Много се пазих първите 2 месеца. След тези два месеца отидох да тичам и почувствах напрежение (искам да кажа, че и това е нормално). Не се притеснявай, на 3 месеца след операцията отиди да си направиш спермограма, ако има отново отклонения ти препоръчвам да посетиш д-р Кацаров в София ;).
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #246 -: Декември 25, 2014, 16:39:31 pm »
За вените съм сигурен, че не си внушавам от притеснение, защото ясно се напипват даже като буца в долния край на тестисът. Дано е нормално.
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #247 -: Декември 25, 2014, 19:10:58 pm »
И да те питам болка имаше ли на моменти? Щото мен още ме поболва чат-пат, дори без да се движа.
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #248 -: Декември 25, 2014, 20:56:00 pm »
Контролния преглед на мен затова ми беше след 3 месеца, защото за крайния резултат е нужно време. Бъди спокоен, това е най-важното! Да придърпване имах, както и една леко пулсираща болка от време на време - без физическо усилие. Има вероятност след операцията отново да се появят вени, но за такова заключение са нужни както ти казвам поне 3 месеца. След тези 3 месеца си направи спермограма и ако имаш отново същите оплаквания, каквито са били преди операцията (вени, тежест и т.н.) и спермограмата не се е подобрила, отиди при д-р Кацаров (от него съм страшно доволен).
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #249 -: Януари 12, 2015, 16:25:19 pm »
Преди седмица се оперирах при д-р Кацаров. Варикоцелето при мен беше последна степен и си го мъкнех от около 14г. В тинейджърските си години имах друга операция следствие удар (хематоцеле). Тогава лекарите за малко да ме изпуснат следствие пълна анестезия и алергичен шок. Тогава възстановяването ми беше тегаво и първите 10 дни прохождах наново.

Миналата година си направих спермограма и резултатите не бяха особено добри. Въпреки всичко д-р Кацаров каза, че и с тази спермограма може да се забременее. След като видя вените беше абсолютно категоричен, че трябва операция. Още тогава мислех да се оперирам, но мисълта за операция ме подлудяваше. Отложих я. Декември се реших на операция, но следствие преместване се отказах до миналата сряда.

Стресът преди операцията е много по-голям от самата интервенция. Какви ли не работи бях изчел и чул. Как упойката боляла много докато ти я инжектират и как можело да замине някоя артерия. Всичко това са глупости! Самото инжектиране на упойката не е по-болезното от слагане на абокад например. Ако на някой са му били мускулна инжекция, то тогава болката е много по-голяма от поставянето на тази упойка.
След това всичко приключва за около 15 мин. д-р Кацаров и екипът му доста бързо работят и човека използва оптика за определянето на кое е вена и артерия. Сиреч шанса за грешка е малък.

След самата операция според мен всичко е строго субективно. Веднага след операцията взех Арника и мен лично не ме болеше пускането от упойката. Първия ден вечерта започнах да се подувам. д-р Кацаров ми обясни че това е нормално. Втория ден ходих на превръзка и подуването продължи. Втория ден беше най-тегав при мен. Искрено благодаря на приятелката ми, че се грижеше за мен тези дни. Равносметката в тези дни е изпити около 30 гранули арника и 3 течни аналгина.

В момента все още имам среден оток и ходенето не ми е супер добро, но се надявам в близките дни да се подобри.

С този пост искам да кажа на всички мъже, които са с тази диагноза да не се колебаят за операция. Просто трябва да приемат факта, че имат проблем на когото разрешаването му минава през операционната. Болката е прецакана, само човек с подути ташаци може да разбере за какво става дума, но в крайна сметка се преживява. Аз лично не знам дали ще ми се подобри спермограмата след време, но истината е че ако не си я бях направил тази операция след това щях да съжалявам. Дори и да се окаже че няма да можем да имаме деца, то поне ще съм спокоен че съм дал всичко от себе си в тази посока.

Успех на всички и без страхове. Все пак сме мъже. 
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #250 -: Януари 14, 2015, 23:27:09 pm »
Също така искам да ви кажа, че е нормално от горната страна на тестиса след операция да напипвате леки неравности - аз си изкарах ангелите, но след преглед в болницата докторите не забелязаха нищо. Нито на ехографа, нито при преглед с ръце (извършен от доцент д-р Петров, който е един от водещите уролози в страната) Оказа се, че това най-вероятно е ненапълно облитерирала(изчезнала) вена от тези, които се прекъсват! Аз го напипвам като е топло и кожата на тестиса е отпусната, но то самото е мекичко и може да се натисне и след това с леки кръгови движения, си личи, че тестиса дори под него е гладък. Пиша това, защото аз никъде не го срещнах по форумите, а можеше да ми спести ходене до болницата и преглед.
A на скоро опериралите се, искам да кажа, че ще има подобрявания и влошавания, аз съм опериран преди 2 месеца и 9 дена, тестиса все още се подува на моменти, все още имам болки чат-пат, но това е. Изгражда се цяла нова кръвоносна система там. Иска време докато всичко се нормализира, а колко - зависи си от човека. Аз лично за операцията бях забравил след 10 дни (рязана е коремната стена).
« Последна редакция: Януари 14, 2015, 23:30:44 pm от AresP »
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #251 -: Януари 16, 2015, 10:45:57 am »
@AresP защо е рязана коремната стена? Имало ли е някакви съображения или хирургът практикува този тип операции?
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #252 -: Януари 18, 2015, 14:36:10 pm »
За никакви съображения не са ми казвали, така си процедират :)
P.S. Не се забърквай да четеш в интернет :D на мен доктора ми каза на последния преглед "Абе, паникьор, ти много си изчел бе, що четеш толкова?"  Само в твой минус ще бъде това. Ще си втълпиш к'во ли не! Приеми просто, че 1-2-3 месеца нещата там долу няма да са съвсем като преди и това е нормално :)
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #253 -: Февруари 05, 2016, 21:36:35 pm »
Привет . Преди 2 дни си правих операция от варикоцеле при д-р Кацаров в София . Четох темата и разбрах , че е нормално да посинява и подува , както и доктора ми спомена , но до каква степен е това подуване , защото ми изглежда доста ? Иначе за операцията т.к. ми бе за първи път да ме оперират ми беше доста притеснено , но като видях другите момчета преди мен , като се върнаха сами и ми обясниха , че няма болка ми олекна и си влязох на операцията без страховете дето ги имах. Операцията дори не усетих кога мина като цяло , единствено усещаш леко боцване за местната упойка и след това лаф моабет с д-р Кацаров . Като цяло около 30мин. всичко от стаята като тръгнеш и се върнеш . Болка няма по време на операцията , само придърпване , дори гъделичкане усещах . В Русе искаха да ме оперират от херния в МБАЛ Медика  , но след консултация с д-р Георгиев в окръжна болница , завеждащ урологията и ми каза , че нямам херния , а варикоцеле се усъмних и потърсих още инфо в нета , като повечето мнения из сайтове ме насочиха към д-р Къцаров и след преглед при него и потвърждаване , че нямам херния , а точно варикоцеле 3та степен , то си се забелязваха вените , реших да направя операцията , се пак повече от година пробвахме с моята жена да забременее и явно това е спъвало нещата , въпреки сравнително добрите спермограми , самото ДНК на самите сперматозоиди да не е добро и да пречи .Сега се надявам всичко да премине , тези отоци и посиняване за около седмица спомена , че минавали и след това вече да имаме късмет да станат нещата . Успех на всички и не се плашете момчета , отивате за нещо , което си струва ножа .  :)
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #254 -: Март 30, 2016, 01:02:28 am »
Здравейте! Този месец и аз се оперирах от варикоцеле на левия тестис (3-та степен).Изминаха 20-тина дена през които само първите 2 3 дена ме понаболяваше но после си бях ок,цял ден в движение и без осещане на болка,минах през посиняването и уголемяването на тестисите но вече се пооправиха.Още на 2-рата седмица имам видими резултати за количеството сперма  да се надяваме след 6 месеца  да има и с качеството :) Операцията е безболезнена не се плашете 
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #255 -: Април 17, 2016, 16:23:01 pm »
Хора, хора. не се подлагайте на тази операция, резултата е влошена спермограма и главоболия след нея. И ние ходихме, кихнахме си паричките на Кацаров и сега патим. Всичко е да ви вземат парите, моя съвет е да се консултирате със специалисти - ще ви изпишат няколко хапчета и мого повече ще помогнат да имате бебе от тази операция.
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #256 -: Октомври 04, 2016, 07:36:26 am »
Здравейте,
представям се набързо - На 22г с диагностицирано варикоцеле. Ясно ми е че трябва да се оперирам, но в момента не съм в България. Ще го направя когато се прибера (2 седмици). Въпросите ми са:
Здравната каса поема ли нещо?
Тук (Америка) е "модерна" емболизацията. Увериха ме че резултатът е еднакъв (някакво процентно съотношение на успешни операции ми обясняваха.. както и да е.)
Знаете ли къде в България мога по този начин да се оперирам? и отново седи въпроса за здравната каса.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #257 -: Октомври 09, 2016, 19:36:41 pm »
Да, операцията може да се финансира от касата по клинична пътека (78, ако не ме лъже паметта). Емболизация не зная дали се практикува, ако да, то със сигурност няма да се плати от касата.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #258 -: Март 13, 2017, 09:09:40 am »
Здравейте! На 25 години съм и преди месец ме оперираха поради варикоцеле 3-та степен на левия тестис по класическия метод. Открито беше случайно миналата година октомври, когато започнаха болките и тежестта. Бих искал да попитам дали е нормално варикоцелето да се появява от време на време? Докторът ме увери, че е нормално поне да първите две седмици, но въпреки това често виждам левия тестис подут и зачервен, а в същото време все още лесно напипвам вените.
« Последна редакция: Март 13, 2017, 09:11:23 am от credeb »
Re: операция на варикоцеле и последствия
« Отговор #259 -: Август 16, 2018, 21:05:47 pm »
Здравейте, момичета. За първи път пиша в сайта, но ви чета активно, както и мамите, и съм ви безкрайно благодарна, за всички съвети, мнения и споделен опит!! Затова се чувствам морално задължена да споделя мнение, ще пиша ив други теми (самата аз изчетох един тон неща по нощите), та дано поне дам някаква насока на някоя друга клета душа като мен:) Предварително се извинявам и за дългия пост, който знам, че ще напиша.
От месец май тази година не знам къде се намирам, след като от една единствена спермограма д-р Вакрилов в Майчин дом категорично отсече - шансът ви е само ICSI, забременяване с тази концентрация (5 млн. при референтни над 20 млн.) би било чудо. Такаам. Насочи ме към свой добър колега, дето намирал някаква веничка, махал я и после нещата се подобрявате - кой мислите? Д-р Кацаров. Дотук добре, но аз изпадам в паника. Ще кажете емоционална съм. Е как не, и двамата сме пример за здравословен начин на жимот във всяко отношение, не пушин, не пием, спортуваме, аз нямам инфекции, операции, аборти, освен едни гъби, дето си ги влача от време оно. Отидохме едва ли не контролно. Още повече, около година сме по-настоятелни за дете, но никога не съм била особено осторожна в следене на овулаця и да си призная, поради дългата ни връзка, реално не правехме и много често секс. Към днешна дата признавам, че общата ми здравна му култура по отношение на мъжко и женско репродуктивно здраве също е била на ниво слаб 2. Добре че поне покрай професията ми, съм развила чувство на параноя и да не вярвам на всеки. Затова тази вест ми дойде като гръм от ясно небе. Вакрилов беше много внимателен и мил доктор и в никакъв случай не го обвинявам за нищо, само споделям фактите, нека сам си прави изводите
Отиваме при Вапцаров - обстановка задушлива, неуютна, в нещо като мазе на сутерен, малко се почувствах нелегално. Опипа, прегледа на ултразвук и диагнозата беше варикоцеле І степен, в ляво. Операция когато и ако пожелаем. Алтернатива - медикаментозно лечение, но без гаранции за резултат, защото както той ни обясни, сперматозоидите заради разширената вена се свалявали, и каквито и лекарства или бабини зъби да пие, нямало смисъл. Трябвало да се оперира варикоцелето и после между 6 и 12 месеца имало 60% шанс за забременяване. Операцията струва 600 лв.
Предстоеше лято, отпуски, докторът почиваше, затова се наложи да изчакаме до септември за операцията.
Междувременно аз чета ли чета и се готвя да навивам мъжа ми за втора спермограма с цел да подаваме към фонда, за да не губим време.
Записвам час при доцент Андреева в Щерев да поразгледа при мен как е положението. Тя ме наведе на размисъл, тъй като се усъмни в спермограмта - твърде добри показатели (морфология по Крюгер и подвижност) за такъв малък брой сперматозоиди и също й направи впечатление, че е малък обема на материала. Тоест, силно препоръча да повторим и се усъмни в достоверността на изследването, естествено, в тяхната клиника, макар да не кза изричо. 
И почвам аз да мисля кой от какво има интерес и как да надхитря системата. Денят за операцията наближаваше..
И така, отидохме в болница Надежда и знаете ли какво - диагнозета пак беше олигоретато ..., но концентрацията от 5 излезе 38% (при референтни по техните стандарти 39 %) и аз нямам обяснение за това огромно разминаване! Морфологията ни беше 10%, при референтна 14 %, тоест пак беше такава диагнозата заради тези два снижени показателя. Ебриологът (извинявам се, ако не цитирам коректно специалността) каза, че с такава спермограма можем да пробваме и по естествен начин и не налага спешно инвитро/ИКСИ, както и че става за инсеминация. СЪщо така, нещо което Кацаров ни спести - при операцията положението може да стане по-зле и при всички случаи показателите рязко падат и се възстановяват бавно следващите 12 месеца. Някои мъже не я понасят леко, което също пречи на секса и бебеправенето съответно. ЧОвекът не поиска пари, дори се обиди, макар да му ги бутах в ръцете, от благодарност и едва ли не разревана
Кажете сега, не е ли престъпление да подвеждаш едно семейство за едни 600 лв. и най.малкото не е ли редно, от морална, професионална гледна точка, да посъветваш за още една контролна спермограма, преди да препоръчваш подобна стъпка за варикоцеле І (най-леката степен)!!
Така че моят съвет към вас е - не спестявайте пари от второ и дори трето мнение, вярвайте на лекарите, но си имайте едно на ум!!
И ако има значение какво правихме изминалите 3 месеца, ако това е имало връзка с подобряването на показателите - много активен сексуален живот, половинмесечна почивка на море и хубави емоции, нищо друго.