0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте някой знае ли какво се прави при прекъсване на ИН ВИТРО когато то е финансирано от фонда!!!Усвоили сме само 1000 лева.От 5000 които дават!!Причината е че на датата съпруга ми не можа да даде сперма!!А дсопреди не е имал проблем с това не зная Объркана съм!!!Моля Ви кажете ако знаете какво се прави в този случай!!А бихме искали да използваме остатъка.БЛАГОДАРЯ ВИ.Вили.
БЛАГОДАРЯ ВИ СЪРДЕЧНО ЗА ОТГОВОРА!!
Re: Неусвоени средства отпуснати от фонда
« Отговор #1 -: Август 18, 2009, 14:25:00 pm »
Според мен, ако опита се прекъсне поради някъква причина, която не позволява да се завърши по-късно, то тогова се брои за опит с неуспешен край. Фонда не отпуска 5000 лева, а до 5000 лева, пише го в заповеда. (Ако се изразходят повече, доплащаш, ако са по-малко, превеждат, колкото са изразходени.)
Не губи кураж, за по точна информация се обади във Фонда и разговаряй с лекуващия лекар. Надявам се никой във форума да не е преминал през този проблем, за да може да ти даде точна информация.
Горе главата и само напред!
Вчера по телевизията казаха, че за тази година могат да се подадат още 150 молби, така че не губи време!

*
Re: Неусвоени средства отпуснати от фонда
« Отговор #2 -: Юни 04, 2010, 08:51:02 am »
Здравей villi 27 !Интересува ме как се развиха нещата при теб при това обстоятелство,тъй като ние сме със същия проблем сега-неизолирани живи сперматозоиди в еякулата.И сега се налага лечение на съпруга ми от три месеца,а моите яйцеклетки от пункцията  ги замразихме.Нали по принцип периода за усвояване на средствата е до 6 месеца.И при такова прекъсване може ли да си продължим опита по фонда-оплождането и трансфера.Моля ,ако някой има инфо по този въпрос нека ми пише!
*
Re: Неусвоени средства отпуснати от фонда
« Отговор #3 -: Юни 04, 2010, 09:20:30 am »
Здравей,
от написаното от теб няколко неща не са ясни:
- взели ли сте си заповедта?
- ако да, стартирал ли е опит, т.е. започнала стимулация от което следва и преведени на клиниката авансово 40%?
До тук следва, ако сте взели заповедта, но не е започнал опита, подаваш молба за удължаване с  от клиниката в която се описва защо се иска удължаването.
Ако не сте взели заповедта, срок по нея не тече.
*
Re: Неусвоени средства отпуснати от фонда
« Отговор #4 -: Юни 04, 2010, 20:31:49 pm »
StefiZ.да ,взела съм си заповедта и са ми проведени стимулация и пункция на фоликули.Извадените яйцеклетки замразиха за 6 месеца,тъй като се оказа ,че няма живи сперматозоиди в еякулата на съпруга ми.Посетихме веднага андролога към клиниката в която съм и той назначи изследвания  на съпруга ми-хормонални,микробиологични и спермограма/откриха се единични бройки  хипокенетични/.Откри се стрептококова инфекция.Последва лечение с антибиотици,стимулация с Прегнил 5000 за 3 месеца и витамини.Това ми е и основния въпрос-дали с това прекъсване от три месеца,ще мога да си усвоя останалите средства за несъстоялото се икси и трансфер по фонда?
*
Re: Неусвоени средства отпуснати от фонда
« Отговор #5 -: Юни 04, 2010, 20:40:48 pm »
ако от клиниката са подали фактура към фонда за извършените манипулации опита се счита за проведен и от фонда са превели сумата на клиниката. опция за доизползване на средствата няма, но най-добре е да попиташ в клиниката си как са процедирали, само те могат да ти отговорят.
*
Re: Неусвоени средства отпуснати от фонда
« Отговор #6 -: Юни 04, 2010, 20:53:12 pm »
А при мен се получи още по-гадна ситуация. Започнахме опит по фонда, но само два месеца преди крайния срок. Решихме опитът да е на спонтанен цикъл, с малка стимулация от 7-ми ден нататък. Но по стечение на редица лоши обстоятелства и изследвания, докторът ми прекрати опита. Каза, че ще прати писмо до фонда, че е прекратил опита поради слаб или никакъв отговор на стимулацията. До тогава ми бяха направени няколко прегледа и изследвания, в размер на малка сума - 190,10 лв, които обаче ме накараха да платя. Мислех си, че е редно поне тях да ми поеме фонда, след като съм одобрена за три опита, а няма да ползвам нито един.

*
Re: Неусвоени средства отпуснати от фонда
« Отговор #7 -: Юни 05, 2010, 09:08:47 am »
StefiZ,благодаря ти за бързия отговор.Проформа фактура не е пускана от клиниката.Разписала съм и са подадени само първите бланки за започване на стимулацията,по които предполагам са приведени към клиниката 40 % от сумата за финансиране по фонд.И сега от клиниката  ще се консултират с фонда какво се прави в такива случаи.Но това чакане за отговор ме притеснява много.Не ми стигат и другите неприятности от създалата се ситуация,каквито досега сме нямали,т.е тези единични бройки сперматозоиди и то с бавни движени,може би повлияни от развилата се инфекция.А това ми е втори опит по фонд и трети като цяло.Предишния ми опит беше месец септември 2009 г.,завършил с биохимична бременост.Моля за отговор всеки компетентен по този въпрос!