0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Световъртеж от Метфогамма?
« -: Август 17, 2009, 22:08:49 pm »
Да ви попитам имал ли е някой световъртеж от метфогамата? Аз съм с Хашимото и инсулинова резистентност(ниска кръвна захар и висок инсулин). Д-р Тодорова ми предписа Метфогама с постепенно увеличаване. Започнах с 1/2 таблетка от 500 вечер но от няколко дни имам страхотен световърътеж на моменти. Дали е от метформина? Защото ми се вие свят и 24 часа след приема и нямам никакви други симптоми.  :ask:
Re: Световъртеж от Метфогамма?
« Отговор #1 -: Август 18, 2009, 15:32:27 pm »
Здравей Мими, сега се замислям - и аз съм със световъртеж, но него свързвах с метформина, защото честно казано не го пия много редовно... Днес само че е особено неприятно тъй като освен световъртежа имам чувството че пропадам на моменти... странно. Аз съм с Хашимото и хипотериоза. Пия доста лекарства , но не си спомням в листовката на някое да е описан световъртеж като странични въздействие.
Re: Световъртеж от Метфогамма?
« Отговор #2 -: Август 18, 2009, 16:06:27 pm »
 В началото като започнах да пия Метформин също съм имала световъртежи , прималявания , разстройство , шум в ушите , разтреперване на ръцете и т.н. , но с времето отшумяха.
Re: Световъртеж от Метфогамма?
« Отговор #3 -: Август 18, 2009, 22:44:51 pm »
Mimi_leo , иди на лекар, за да ти сменят Метфогамата с друг инсулинов препарат. Чула съм, че Глюкофаж е най-пречистен и най-добре се понася от хората.
Пък и дали са ти олучили дозата?
Има и нещо друго, при тези лекарства нежеланите реакции се появяват по принцип първите 10-15 дни, така че ако си в началото изчакай да видиш дали няма да престанат, ако- не. Отивай на док!
Успех!
Re: Световъртеж от Метфогамма?
« Отговор #4 -: Август 19, 2009, 14:55:28 pm »
Благодаря за отговорите. Спрях го за един ден и световъртежа спря-значи е бил от него. Д-р Тодорова ми каза да го намаля на четвъртинка и сега съм ок. След няколко дни започвам постепенно увеличаване на дозата.