0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Глюкофаж 1000 мг
« -: Август 15, 2009, 18:12:49 pm »
Здравейте,
аз съм с диагноза ПКЯ и малка матка. Правим опити за забременяване от 1 година и 2-3 месеца, но МЦ-то ми идва много рядко( през 4-5 месеца) и дори ако не ида на гинеколог може и да не ми дойде. Зле е положението.
Смених гинеколога и сега съм много доволна от новата ми гинеколожка, която ме консултира с ендокринолог.
Имунореактивният инсулин на 2-я час след наяждане е 30 ( при норма 7-17).
Изписаха ми Хлое и Глюкофаж 1000 мг за 3 месеца.
Обаче от този Глюкофаж ми е много зле, постоянно ми се гади, вечер след ядене ако подуша силна миризма повръщам ( и през устата и през носа).Много ми е зле просто, а лекарката каза, че това бил най-пречистения Метформин за момента, който най-добре се понася от пациентите. :help1:

Ако има някой, който го употребява, моля пишете как ви действа на вас?

ПС: и не знам от какво е, но гърдите ми са ужастно болезнени...  :x Дали е от Хлое-то?
Re: Глюкофаж 1000 мг
« Отговор #1 -: Август 17, 2009, 09:52:52 am »
Здравей Valaria! :)
И аз пия Глюкофаш , само че по-лека доза по 500мг сутрин и вечер, действа ми неприятно на стомаха, но като цяло други оплаквания нямам.Смятам скоро да увелича приема му. Имам лека форма на инсулинова резистентност и типичен хипотериоидит на Хашимото. Миналата седмица бях при др.З.Минев и ми каза, че имам поликистозни яйчници. Предписа ми лекарства за стимулиране на овулацията и ще трябва да ходя около дните на ову да ме гледа с ехо-то. На следващия ден се консултирах с лекар грък,близък на моя приятелка. Той разгледа всички излседвания , снимки и диагнози (вече не малка папка)и потвърди СПКЯ, но препоръча първо да пия 3 месеца Ясмин(противозачатъзни),като според него за това време яйчниците ми ще се изчистят и после веднага да правим бебе :) Ако не се получи, тогава да продължим с стимулиране на овулация и т.н. От много места чета и чувам ,че Глюкофажът е много добро лекарство и всички са доволни от неговото действие, помага изключително за редуциране на теглото и спомага за забременяването, което е моето желание!! :))
Относно добър ендокринолог - препоръчвам горещо доц.Орбецова.  Тя е завеждащ на отделението във ВМИ в Пловдив и е голям човек. На никого не отказва преглед независимо колко е заета, взима всичко присърце и вдига GSMа на всеки номер :)

Желая ти много здраве и успех :) osi_9
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Глюкофаж 1000 мг
« Отговор #2 -: Август 17, 2009, 10:35:17 am »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=29421.260

ето тук е коментирано много  по темата.

 valaria,приемай след хранене Глюкофажа .Ако наистина ти е  много зле от приема му ,говори отново с ендокринолога .Да опитате с друг вариант -аз миех  метгормин /и метфогама  и глюкофаж  пробвах / ,но лично при мен момента с гаденето го нямаше.Но може да прочетеш ,че има и други момичета ,които понасят зле  препарата,независимо кои вид търговско наименование приемат.

Да не би да сте започнали с много висока доза  приема - 1000 мг еднократен дневен прием ли ти е  или  няколко пъти по 1000 мг? При мен ендокринолога препоръча първите дни  само по един прием ,с постепенно увеличаване на приема  / аз бях на  3* 1/2 от 500 мг/.
« Последна редакция: Август 17, 2009, 10:37:46 am от nimika »


Re: Глюкофаж 1000 мг
« Отговор #3 -: Август 17, 2009, 19:18:14 pm »
Много се надявам да помогнат Хлое-то и Глюкофаж.
Глюкофаж пия 2 по полвин таблетка. (500 мл)
Хубавото е, че ям много малко, понеже ме се наяждам бързо  и след ядене го пия.
Не винаги ми е зле, става ми зле ако съм хапнала повече и при някаква силна миризма.
Сега ям по-малко и се чувствам добре.
След 3 месеца отивам на лекар и стискам палци да е повлияло, за да започнем стимулации. Иначе овулация нямам, без лекарства ми идва много рядко.
 :youwoman:
Стискам палци след 3 месеца да има резултати!!!  Че да се  зарадвам и аз.
Сега гледам да не го мисля много, иначе се побърквам.
Гледам си котката и си отвличам вниманието с други дейности  :cheerleader:

Пожелавам ви  :bfp:
Re: Глюкофаж 1000 мг
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2012, 12:17:11 pm »
По темата за Глюкофаж 1000 мг.
Наскоро ми откриха лека инсулинова резистентност и метаболитен синдром. Пия лекарството от 9 дена и за сега ми действа леко кофти на стомаха, но интересното е че много бързо изчиства организма от натрупани вещества.. по няколко пъти на ден до "кабинета". Казаха ми, че първите няколко седмици ще изпитвам стомашен дискомфорт и гадене, но после ще отмине и е така... Аз съм бая доволна и се надявам да помогне и на други хора с същите проблеми... Стискам палци и аз на лекуващите се. Хубав ден и повече усмивки напук на гадното ежедневие. :)