0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

САЩ
« -: Април 10, 2006, 12:41:56 pm »
Как в Америка се справят с мъжката безплодност и неспособност да се еякулира?
Независимо от причината и диагнозата,там вече прилагат нови методи.
Според тях заблявания като астено,олиго,терато и некроспермия зависят от множество фактори.Освен причинени от болести като диабет,мултипленна склероза,физиологични разстройства и заболявания на периферната нервна система,имат и друга теория.
А това,е че зависи също от претърпени неврологични заболявания,травматични увреди с усложнения или хирургична намеса.
Нервите които отговарят за изпращане на сигналът за еякулация имат дълъг път като започват от гръбначният мозък.преминават през аортата и завършват в задната част на корема.Тези нервни връзки обикновенно са с нарушена функция,след нараняването им на гръбначният стълб вследствие на  инвалидност,хиругия на съдовата система или хирургия за отстраняване на рак от тестиса.
Една от процедурите които се нарича ЕЕЯ-или електроекулация.
Специално изработени електроди се въвеждат в дебелото черво ,в близост до простатната жлеза.Там с електроимпулси с подходяща честота и вълна предизвикват контракции на тазовите мускули което води до така желаната еякулация.Материалът се събира и се изследва веднага-ако е много добър се използва за инсеминация,а ако не директно се замразява и в подходящият момент се прилага за инвитро или икси.Тази процедура се прилага под пълна упойка при пациенти с повишена чувствителност на стомашно-чревният тракт и отделителната система.Не се препоръчва упойка при хора,които са безчувственни или такива претърпели травма или хирургия на гръбначният стълб.
 Другото което ми привлече вниманието е следното:Пациентите приемат сода бикарбонат на таблетки,за да алкализират средата на пикочопровода и съответно смертазоидите отделени оттам по-късно имат по-дълга преживяемост.Това е абсолютно логично според мен и ми е чудно ,дали и ние които сме с проблематичен мъжки фактор,да не направим тоя експеримент ?Може да даде необходимият резултат.дори и без да използваме техниката описана по-горе  :)
Re: САЩ
« Отговор #1 -: Декември 19, 2006, 00:30:14 am »
Моята история много от момичета я знаят.... За тези които не - нека проверят в търсачката, че нямам сили да разказвам наново. Ето линк, към тема, която пуснах в АРТ -
http://www.zachatie.org/forum/index.php?PHPSESSID=d71e630ce1fe389809a01b63518c1785&topic=8007.0
В САЩ  има 6 щата, в които инвитрото е частично покрито от здравната застраховка. И дори тогава, когато е "покрито" голяма част от процедурите се плащат от "частното лице". Е Флорида не е един от тези щати.
За да съм полезна ще наблегна на процедури, цени и свързаните с тях неща.
Тук има програма Shared risk(по която слава Богу бяхме одобрени ние), при която, ако бъдеш одобрен плащаш 17 000 долара. В това влизат три опита със стимулация и до 6 опита със замръзени. Цената на един опит, без да си одобрен по тази програма е около 10 000 долара. В тази сума не са включени лекарствата. Разбирайте, одобрени или не - хормоните си ги плащаш. При опита със стимулиране лекарствата ми струваха около 3 000$, про опита със замръзените - около $500. Това е само ориентировъчно. Знаете, че всеки организъм си е различен и лекарите предписват дози съобразно това.
Хубавото на тази програма е, че ако никой от опитите не завърши с живо родено дете се връщат 70% от внесената първоначална сума.
Има обаче куп условия, които трябва да бъдат спазени за да бъдете одобрени , естествено!! :( :? Наред с това да нямате генетични заболявания, СПИН, херпес...... жената да не е на повече от 38 год....
Ако жената е на повече от 38 години, може да бъде одобрена за тази програма само и единствено ако използва донорски яйцеклетки (заплащането, на които не е покрито от програмата).
Упойката, която се поставя при ваденето на яйцеклетките не е покрита от програмата - $450, ако се наложи ИКСИ - не е покрито от програмата - $3500.
Това е в общи линии. Ако някой има въпроси - МОЛЯ.  :D С радост ще отговоря стига да съм полезна на някой.
Успех и много късмет на всички момичета.

*
Re: САЩ
« Отговор #2 -: Януари 15, 2007, 21:22:32 pm »
В САЩ  има 6 щата, в които инвитрото е частично покрито от здравната застраховка. И дори тогава, когато е "покрито" голяма част от процедурите се плащат от "частното лице".



Venera26, не съм съгласна с това. Аз живея в Илинойс.  Застаховката ми е Blue Cross and Blue Shield HMO.
Правила съм ин витро 100 % покрито от застраховката, инсеминациите също.
Платих $ 141 за лекарствата по ин витро, които с малки изключения са същите като тези, които си описала.
Когато започнахме процедурата ми направиха всички необходими изследвания. Те се предоставят на застрахователната компания, която не би одобрила процедура за $13, 500, която е обречена.
По въпроса със замръзените ембриони - затраховката поема процедурата, но не и съхраняването. Първоначалната текса е $ 1,000 + $ 150 за всеки следващи 3 месеца.
Давам информация за цените за хора, които живеят тук. Всякакво друго сравнение би било излишно.
Re: САЩ
« Отговор #3 -: Януари 17, 2007, 18:33:42 pm »
По въпроса със замръзените ембриони - затраховката поема процедурата, но не и съхраняването. Първоначалната текса е $ 1,000 + $ 150 за всеки следващи 3 месеца.
Давам информация за цените за хора, които живеят тук. Всякакво друго сравнение би било излишно.
И аз със абсолютно същата застраховка и живея в Илиной- покри ми всичко 100% (безкрайно съм благодарна за което). Обаче за замразените платих $700 първоначална такса и сега плащам $250 на година за съхранение. Това от края на 2005.
*
Re: САЩ
« Отговор #4 -: Януари 25, 2007, 04:05:17 am »
А колко време плащахте застраховката за да покрие инвитрото защото ни предстои да се местим в Илинойс ?
Благодаря ви и целувки
*
Re: САЩ
« Отговор #5 -: Януари 25, 2007, 19:52:38 pm »
Ето тук има малко повече информация в кои щати се покирва ин витро и какви ограничения има http://www.fertilitylifelines.com/paying/insurance/statemandate.jsp
В самия сайт е дадена и много информация за АРТ процедурите.
Re: САЩ
« Отговор #6 -: Януари 27, 2007, 08:33:39 am »
А колко време плащахте застраховката за да покрие инвитрото защото ни предстои да се местим в Илинойс ?
Благодаря ви и целувки
Май зависи от това какви ще са бенефитите за group полицата на която ще си.
Не мога да ти отговоря точно защото имах застраховката от три години преди да реша да имам деца.