0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Момичета и момчета, честита пролет!

В последните месеци доста мислих върху проблемите на клуба и на всеки отделен участник, не само чисто медицински, но и психологически, макар да няма сериозна разлика между тях.
Осъзнавах сериозните психологически проблем, които произтичат от отношението на обществото и роднините (за което имаше специална статия - Етикетът на безплодието), от нежеланието на партньора да се изследва и лекува или от безсилието на неизяснения стерилитет и при загубата на дете ... Списъкът може да бъде продължен. Същевременно се чудех защо психологическата консултация не е включена в лечението, като негова неотменна част, както е в други страни. Това ме накара да потърся някакво, макар и частично разрешение на проблема.

Ето и първият официален подарък за нашето сдружение! Всъщност не е от мене, а от група психолози, които подаряват на двеста души по 3 часа психологическа консултация през интернет. Това ще позволи на всеки член на сдружението, без да излиза от анонимност и без да се налага да пътува, да проведе по три часа сериозна психологическа консултация, при това безплатно. За да не се притеснявате да ползвате собствените си никове, ще се ползват специални пароли и потребителски имена.

Вече имам първите 10 пароли, така че още от утре ще може да се ползва тази чудесна услуга. Не знам как точно да го направя, затова ще ви предложа първите 10 души, които ми изпратят заявка на бележка илил на ел. адрес, да получат достъп. Съучредителите би трябвало да се ползват с приоритет. С потребителското име и парола се влиза в http://www.e-therapybg.com/ и се запазват часовете за достъп.

След като приключат всички консултации (след месеци) ще помоля психолозите да направят статистическа обработка на сесиите и да изведат основните проблеми на групата. Като знаем какви са, на втори етап ще мислим какво още можем да предприемем - евентуално да се говори в медиите за тези проблеми, да преодолеем обществения негативизъм, пренебрежението от страна на държавните институции ...

Искам за финал да ви кажа нещо лично. Много съм доволна! Не че е кой знае какъв успех, но съм обнадеждена, че нещо може да се свърши, да се промени, нали ме разбирате? Като си помисля колко безплодни усилия полагаме понякога, та сега се радвам на всяка победа, на всеки успех, на всяка малка крачка в правилната посока.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Първи подарък за сдружение "Зачатие"!
« Отговор #1 -: Март 23, 2004, 13:13:43 pm »
Ти си страхотна  :)

Днес и аз изпратих молба за членство до Бери  :)

Хубаво е в БГ да има повече хора като теб  :)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън