0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 Къде ли не писах, кой ли форум вече не посетих... Сили не ми останаха, куража ми изчезна, какво да правя?
Мина и оперативната ми хистероскопия, със съмнение за миома или аденомиоза... Е оказа се аденомиоза-вътрешна ендометриоза... Д-р Стаменов каза, че трябва да ми се бият 2-3 месеца някакви инжекции, които за съжаление трябва да си плащам сама /?толкова ли са скъпи?/ Но заповедта от фонда ни изтича септември, така че сигурно ще направим опита, но има ли смисъл, аз съм на 30 г., а имам диагноза на 40-50 годишна жена........ Какво се случва, какво става с живота ми, дори няма кой да ми каже има ли забременели с такава диагноза, тя е такава рядкост....... Света се срути върху раменете ми..........
Re: Ето ме, разписах се и в този подфорум...
« Отговор #1 -: Юли 18, 2009, 15:08:13 pm »
Рени, едва ли мога да те успокоя..аз,която си задавам същите въпроси и с всеки изминал преглед се чувствам все по-обезкуражена.Със запушени тръби съм,с ИЯР,с ендометриоза,която ми е унищожила десния яйчник и сега на левия съм с голяма киста.
Ужасявам се ,че ще се случи същото със здравия.Отивам на преглед като програмирана...пътувам по 500 км. в едната посока...чакам,влизам и излизам с ужас в душата си,че......едва ли има смисъл да го пиша ,знаеш за какво говоря.
Съветът ми е да използваш фонда,защото смисъл винаги има!
Ако се наложи след това и инджекциите ще биеш...!
Това е пътят и ти желая да стигнеш до успешния му край!

-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
Re: Ето ме, разписах се и в този подфорум...
« Отговор #2 -: Юли 23, 2009, 22:35:52 pm »
Още повече ме плаши това, че никоя от вас не пише...
Re: Ето ме, разписах се и в този подфорум...
« Отговор #3 -: Юли 24, 2009, 00:47:21 am »
Рени,

първо се успокой. При един от най-големите специалисти си, имай му доверие. Диагнозата ти не е на 40-50 годишна жена. Има и много по-тежки болести от ендометриозата. Има и забременели с твоята диагноза. Цената на инжекциите е 200-300 лева. Проведи лечение и слушай лекаря си. Аз също съм с ендометриоза. Сега съм на края на лечението от 6 инжекции. Лечението е неприятно, но съм напълно спокойна, че си струва.

Здраве и късмет yahoo_17
*
Re: Ето ме, разписах се и в този подфорум...
« Отговор #4 -: Юли 24, 2009, 10:48:42 am »
Рени, диагнозата ти имат много момичета от този форум, преминали са същото лечение, което ти е назначил д-р Стаменов и голяма част от тях вече се радват на своите съкровища. Довери му се - той е много добър специалист. И не се отчайвай - вече поне знаеш с какво и как да се бориш и много скоро ще доведете борбата до щастлив финал!
Успех!
*
Re: Ето ме, разписах се и в този подфорум...
« Отговор #5 -: Юли 25, 2009, 14:30:57 pm »
Благодаря за сърдечните думи ...
Re: Ето ме, разписах се и в този подфорум...
« Отговор #6 -: Юли 25, 2009, 18:58:15 pm »
Доктор Стаменов е един от най-добрите специалисти по стерилитет и си отишла при когото трябва, разбира се ими и други добри и за всички можеш да четеш точно в този форум. С търсачката ще намериш повече и по-конкретна информация, вече много е писано по тази тема. Ендометриозата е коварна болест и води до стерилитет и невъзможност да се забременее, обаче има начин да се лекува и колокото по-скоро, толково по-добре. Инжекциите дали за инвитро или нещо друго си ги плащаме всички сами, освен ако не си успяла да се уредиш по здравна каса или към фонда, не знам обаче дали фонда поема и тези лечения или само инвитро опити - има теми за това прочети ги, както и за болестта си , за да знаеш повече. Само знам от момичета със същото заболяване, че след упорито лечение забременяха и сега си гледат децата. Така че , щом вече имаш назначено лечение от Стаменов препоръчвам ти да го спазваш и каквото те интересува говори със него и успех!


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: Ето ме, разписах се и в този подфорум...
« Отговор #7 -: Юли 30, 2009, 10:49:59 am »
Рени, това не е толкова рядка болест, и в много случаи жените успяват да забременеят и родят здрави деца. Аз съм с тази диагноза откак бях на 27, и бях убедена, че съвсем скоро ще успея. Е, вече наближавам 30-те, но за съжаление борбата продължава. Имам обаче и успели приятелки, и познати, и съфорумки, и гледам да не се плаша и отчайвам, а само да продължавам да се боря. И аз като juli4ka имам опериран десен яйчник, определено повреден от операцията, и почти нефункциониращ, а сега съм с киста на левия. Надявам се да забременея и без втора операция, но ако трябва - ще се оперирам и пак ще продължа с опитите. Имам два неуспешни инвитро опита, моля се третия да е успешен. Успех и на теб!