0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стимулация при мъжа?
« -: Април 05, 2006, 20:06:59 pm »
Здравейте мили момичета /и по някое друго момче :wink: /Не съм писала отдавна, честно казано, след неуспешното ми ИКСИ, което тръгна така обнадеждаващо, имах нужда да се опитам да не мисля постоянно за наболелия проблем.
Искам да ви помоля за малко помощ сега. Та значи....Съпругът ми е с азооспермия, което явно не е съвсем точно, защото има ограничени бройки, дотолкова, че да стигнат за оплождането на 7 яйцеклетки... След ген. изследвания се установи микроделеция на У хромозомата. Преди около 8 месеца обсъждахме с лекарите възможността да бъде стимулиран той с хормони. Тъй като обаче ФСХ му е  високо, лекарите счетоха че евентуална стимулация при него би била безсполезна. ??!!
Сега му предлагат  - след консултация с андролог в същата клиника - да се стимулира с Омнадрен, Прегнил и Меногон. :!:
Притеснението ми е, до колко това изобщо ще помогне, имайки предвид делецията. Защо да взема ФСХ /ако не греша в комбинация с ЛХ/, след като и без това ФСХ-то е високо??!! Доколкото разбрах от инфото в гугъла, Меногона е комбинация от ФСХ и ЛХ. Няма ли обаче този допълнителен прием на ФСХ да навреди на организма му??? При мен стимулацията с Гонал, освен хиперстимулация, доведе и до безсъние, главоболие и всичките там съпътстващи екстри на хормоналната буря. Ще издържа евентуалните му нервни изблици, но ме е страх, да не се стигне до абсолютно пълна загуба на сперматозоиди, вследствие на блъскането с ФСХ... Вероятно греша и вярвам, че всичко е преценено...Може би просто нямам търпение да опитаме отново....Но и се притеснявам за него, и без това не му е никак лесно психически, а едно хормонално натоварване, ако се окаже и безполезно......разбирате.
Простете ми, ако поста е станал много досаден. Само с вас мога да споделя и само вас да питам за инфо, за съвет...Ако съпрузите ви са ползвали тези препарати и имате наблюдения, моля ви, споделете ги!! Целувам ви всички и ви желая късмет!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Стимулация при мъжа?
« Отговор #1 -: Април 05, 2006, 20:25:51 pm »
Мила, нали осъзнавате, че има реален шанс микроделецията да се предаде на поколението?

На въпроса ти - риск от лечението винаги има, така, както ти си го поела, така и той ще премине през това изпитание. Втори вариант е да се опита ИКСИ с пункция на тестис (епидидим) или предварително да се замразят няколко еякулата, обсъждали ли сте това?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Стимулация при мъжа?
« Отговор #2 -: Април 05, 2006, 21:09:08 pm »
Оооооооо, Мели, за да можем да направим ИКСИ замразявахме материал цяло лято. Пунктираха ми 18 фоликула, от тях 12 годни, оплодиха се 7. На тези 7 правихме предимплантационна диагностика и 6 т тях се развиваха добре и след диагностиката. Имах няколко хубави бластоциста...Особено един от "женските" беше прекрасен - лекарите казаха, че при всички тези проблеми и намеси това е цяло чудо....И заради повечкото фоликули ,които направих и водата, която се беше събрала в коремната кухина, се наложи да трансферират само 2....А в нашият случай трябваше да са поне 4 - 5...
 Знам Мели, че делецията се предава чрез ИКСИ, затова се борим за девойки!
Това, което ме тревожи, е да не би след стимулацията при съпруга ми с изброените по- горе препарати нещата да се влошат още повече... Да изчецнат и малкото единични бройки...Кажи, възможен ли е такъв риск?? Оф, знам, че лекарите си знаят работата, но за мен не е логично много...Защо да даваш на един човек с висок ФСХ още ...под формата на Меногон... :cry: Не разбирам...
Стимулация при мъжа?
« Отговор #3 -: Април 06, 2006, 15:06:08 pm »
Флай, не мога да съм ти много полезна, за съжаление :(  Но напоследък доста често чувам да предписват стимулация за мъжете... Аз гледам скептично, но от друга страна като се замислиш, как стимулират жени със спонтанна овулация - ама някак се е наложило това в практиката и не буди смущение.
За високото ФСХ също не знам, но както и при жени с високо ФСХ се пробва стимулация, сигурно и при мъже може. Виж ако можеш да намериш някаква информация как точно приемът на тези препарати влияе на сперматогенезата и може да намериш отговори на някои въпроси?
Флай, а на ембрионите определят ли им пола преди трансфер?

Успех, Миличка :D

П.С. А не ви ли останаха замразени ембриони?
Благодаря ти, Бени!







Стимулация при мъжа?
« Отговор #4 -: Април 07, 2006, 16:57:56 pm »
Да Фреши, определя се - точно това е целта - да не се предаде по наследство тази делеция. Ианече останаха два замразени, ама...нали знаеш - трансферират най-качествените и това, което остава едва ли е най-жизнеспособно...
Стимулация при мъжа?
« Отговор #5 -: Април 07, 2006, 17:22:19 pm »
Страхотно, Флай, че определят пола преди това. Бях чела, че има такава техническа възможност, ама нещо нямало законово регулиране, но когато е по медицински проблем, би трябвавало да няма проблеми и е добре, че го правят - да сте спокойни :D

А как се прави, колко време отнема и заплаща ли се предварително?
Благодаря ти, Бени!