0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Церв.слуз и сироп за кашлица?
« -: Април 04, 2006, 16:37:15 pm »
Момичета,здравейте! Разсъждавам по 1 въпрос - четох,ч е ако 2-3 дни преди Ову пиеш сироп за кашлица, цервикалната слуз се увеличава, и оттам шанса за бебе. И тъй като специалните дни се задават, чудя се дали да не пия по 1 лъжица сироп на ден. Някой пробвал ли е?
*
Re: Церв.слуз и сироп за кашлица?
« Отговор #1 -: Април 04, 2006, 16:46:49 pm »
Цитат на: seasmilebg
Момичета,здравейте! Разсъждавам по 1 въпрос - четох,ч е ако 2-3 дни преди Ову пиеш сироп за кашлица, цервикалната слуз се увеличава, и оттам шанса за бебе. И тъй като специалните дни се задават, чудя се дали да не пия по 1 лъжица сироп на ден. Някой пробвал ли е?

Преди време тази тема беше повдигана периодично поне 2-3 пъти.
ИМа такива версии, че сиропа за кашлица втечнява всички секрети в тялото.
Дори двойките при които има проблем при мъжкия фактор с втечняването на  казваха че ще пробват Бромхиксин или Мукосулван.
Не помня някой да се е похвалил че е забременял точно от това, но не пречи да пробвате.
УСпех. :)
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

Re: Церв.слуз и сироп за кашлица?
« Отговор #2 -: Април 04, 2006, 16:51:22 pm »
Цитат на: Rommi
Цитат на: seasmilebg

Преди време тази тема беше повдигана периодично поне 2-3 пъти.
ИМа такива версии, че сиропа за кашлица втечнява всички секрети в тялото.
Дори двойките при които има проблем при мъжкия фактор с втечняването на  казваха че ще пробват Бромхиксин или Мукосулван.
Не помня някой да се е похвалил че е забременял точно от това, но не пречи да пробвате.
УСпех. :)

Благодаря, Роми! Не знаех, 4е и преди сте дискутирали въпроса. Значи и двамата трябва да го пием, не само аз, така ли?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Април 04, 2006, 17:25:45 pm »
този метод с пиенето на отхрачващ сироп за кашлица (не какъв да е!) е много популярен по американските форуми за стерилитет - аз оттам съм чела за него.
само че, те го пият май от началото на мензиса до овулация, с надеждата да увеличи фертилната слуз.
някои жени даваха отзиви, че слузта се увеличавала, други - че няма промяна.
искам да кажа, че слузта не винаги се вижда "на повърхността". ако не я виждаш, това не означава, че я няма в достатъчно количество.
това може лесно да прецени гинекологът чрез УЗ преглед по овулаторно време (другият начин е да пъхнеш пръст навътре и ще я усетиш).
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Април 04, 2006, 17:45:22 pm »
а според мен това са бабини девитини
« Отговор #5 -: Април 04, 2006, 18:19:24 pm »
Цитат на: lady_11
а според мен това са бабини девитини

И според мен
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Април 04, 2006, 21:01:21 pm »
Аз пих сироп от началото на цикъла. Цервикалната слуз беше оскъдна - установено от лекар.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #7 -: Април 05, 2006, 10:20:52 am »
И на моя мъж му беше изписал един д-р Мукосолван за втечняването и като чу после урологът вика, че са пълни глупости :) Не знам кое е вярното

« Отговор #8 -: Април 05, 2006, 11:32:37 am »
Ясна е работата:) Като чета оптиа ви - почти няма смисъл, а и не е доказано, че има ефект. Аз снощи си купих мукосолван, мъжът ми щеше да си падне от смях, като му казах защо ще го пия:):). Изпих 1 лъжица, кофти вкус, като гледам, няма промяна.Ще го пия 5-6 дни и ще докладвам за резултата:)
« Отговор #9 -: Април 05, 2006, 11:48:50 am »
По британските форуми съм чела за един сироп - с активна съставка единствено гуафаназин (ако си спомням правилно :oops: ) - в БГ не намерих такъв сироп, с тази активна съставка само. За другите сиропи има мнения, че не действат по същия начин, заради различните съставки.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #10 -: Април 05, 2006, 13:53:05 pm »
Цитат на: FreshBreeze
По британските форуми съм чела за един сироп - с активна съставка единствено гуафаназин (ако си спомням правилно :oops: ) - в БГ не намерих такъв сироп, с тази активна съставка само. За другите сиропи има мнения, че не действат по същия начин, заради различните съставки.

Ами най-много да си остана само с разхода от 7лв за сиропа, без в крайна сметка да има ефект от инвестицията:)
*
« Отговор #11 -: Април 06, 2006, 16:01:20 pm »
и аз питах лекаря си за пиенето на сироп и повлияването на цервикалната слуз, отговора му без укор и без присмех беше няма как да стане , механизмите са различни, хормоните стимулират отделянето на цервикална слуз и тя не се втечнява, а е по обилна в този период.
Така че и аз мисля че сиропите за кашлица няма да помогнат
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #12 -: Април 06, 2006, 16:50:26 pm »
Аз пък имам ц.слуз за три девойки :lol: В момента пия сироп, че съм болна и ще наблюдавам дали има промяна.Но...все ми се струва, че не би трябвало да влияе.Тя и кашлицата ми си стои