0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Болка в тестиса!
« -: Юни 14, 2009, 12:54:47 pm »
Здравейте,
На 26 год съм,преди известно време почувствах болка в областта на левия тестис (не мога точно да локализирам болката,затова казвам "в областта).Ходих на лекар -направиха ми ехографско изследване,спермограма и изследване на еякулат.Резултатите от ехографа бяха следните -Простата с нормални размери,субвезисално разположена с 3 калцификата централно разположени,Киста 5 мм в областта на главата на левия епидидим.леко отчен ляв епидимит.Двустранно тестиси б.о.Спермограма -с леко намалена оплодителна способност.Еякулат-отрицателен резултат за каквито и да е микроорганизми или инфекция.
Доктора ми каза,че трябва да пия Тибестан и Проксел...( това не го разчитам на рецептата)за да се подобри спермограмата ми.В крайна сметка не можах да разбера на какво се дължи тази тъпа болка,той каза. че не вижда нищо което да я предизвиква? но въпреки това и в момента я имам и това ме притеснява(болката оприличавам на чувството след продължително еректирало състояние без да последва изпразване).Мисля да потърся и второ мнение.Ще съм благодарен ако ме посъветвате как да постъпя.Благодаря ви!
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Болка в тестиса!
« Отговор #1 -: Юни 14, 2009, 15:28:40 pm »
Ами най-добре потърси второ мнение.  :D А и за тази киста нищо ли не каза лекарят ти? Що се отнася до "спермограмата" явно не е правена от ембриолог. Какво значи "леко намалена оплодителна способност"? Какво е заключението (диагнозата)? А на рецептата ти най-вероятно второто е Проксийд. Ако ситуацията се отнасяше до моя съпруг, бихме отишли за второ мнение при друг специалист.

Re: Болка в тестиса!
« Отговор #2 -: Юни 14, 2009, 19:11:59 pm »
Доктора каза,че тази киста може да се е образувала от запушено каналче,но не можело да се каже със сигурност,защото единственият начин за това е да се оперира и тогава да се каже каква е тази киста.Това не трябвало да ме притеснява!!!???След всичките изследвания така и не разбрах на какво се дължи тази болка,нямало от какво да е болката????Заключението е следното:Без данни за инфекция на еякулата,а от направена спермограма с леко понижен оплодителен индекс!-Лечение с Трибестан и Проксид за период от 3 месеца.Единственото което ми стана ясно е че сам с не добра спермограма и лечението е именно затова.
P.S.Вие бихте ли ми препоръчали специалист към когото да се обърна за второ мнение!
Re: Болка в тестиса!
« Отговор #3 -: Юни 14, 2009, 19:25:23 pm »
   Интересното е,че брат ми имаше уж възпаление на простата и при прегледа са му видели кистичка,за която аз се притесних и настоявах да потърси още едно мнение.Общо отиде на 3-ма уролози(все имена във Варна) и 3-мата изобщо не обърнаха внимание на тази кистичка и казаха,че изобщо това не ги притеснява.  8O  Явно това наистина не е кой знае какъв проблем!  От кой град си ,за да могат момичетата да те насочат?       Наистина за спермограмата трябва да се потърси добър специалист,защото почти във всяка лаборатория правят такива,но...по-скоро не знаят какво правят.Преди да я направиш трябва да имаш въздържание от 3-5 дни.Не знам дали са ти казали това.
  Желая ти успех и дано скоро да отшумят оплакванията ти !  :P
Re: Болка в тестиса!
« Отговор #4 -: Юни 14, 2009, 19:57:22 pm »
Аз живея в София.Това за въздържанието ми го бяха казали предварително и съм го спазил,но въпреки това резултата не беше добър и затова най-малкото трябва да се повтори преди да започна каквото и да било лечение.На първо време наистина искам да разбера от къде идва болката и тогава ще се опитам да подобря спермограмата доколкото е възможно.
Re: Болка в тестиса!
« Отговор #5 -: Юни 14, 2009, 20:12:26 pm »
 
Цитат
На първо време наистина искам да разбера от къде идва болката и тогава ще се опитам да подобря спермограмата доколкото е възможно.
  Абсолютно правилно разсъждаваш ! Дано скоро се включат момичета с препоръки за специалист.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Болка в тестиса!
« Отговор #6 -: Юни 16, 2009, 14:55:04 pm »
Щом си от София имаш шанса даже да избираш между андролози - д-р Кацаров или д-р Бъчваров от клиника Щерев. Пусни търсачката за координатите и на двамата, че не ги знам наизуст. Успех

Re: Болка в тестиса!
« Отговор #7 -: Юни 16, 2009, 20:25:21 pm »
Благодаря за препоръката!
Re: Болка в тестиса!
« Отговор #8 -: Юни 16, 2009, 20:44:43 pm »
Нещо не мога да намеря координатите на д-р Бъчваров.Ако може да ми посочиш някой линк ще съм ти благодарен!
*
Re: Болка в тестиса!
« Отговор #9 -: Юни 16, 2009, 23:41:45 pm »
http://www.ivf-bg.com/Това е адреса на клиниката там ще намериш информация
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Болка в тестиса!
« Отговор #10 -: Юни 18, 2009, 11:15:23 am »
Киста не се оперира докато не почне да създава дискомфорт, моя съпруг при първата операция не му я отстраниха, чак миналата година като рецидивира и нарастна доста тогава. С втората си дъщеря съм забременяла около 10-на дена преди да се оперира кистата  :D
според д-р Даскалова епидидимната киста не компрометира оплодителната способност на мъжа
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 11:17:34 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит