0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Колоидна сребърна вода
« -: Юни 10, 2009, 02:03:58 am »
Моля Ви, кажете ми какво мислите за колоидната сребърна вода. Чух, че помагала за лечение на хламидии.
Re: Колоидна сребърна вода
« Отговор #1 -: Юни 11, 2009, 11:52:49 am »
 Как точно се използва?
Re: Колоидна сребърна вода
« Отговор #2 -: Юни 11, 2009, 12:54:00 pm »
Цитат
Сребърна вода Вербена - древна мъдрост, нови технологии


Среброто е прилагано с лечебна цел, още в древна Гърция, Китай и Египет. Съвременната ера в използването му започва в края на XIX в. когато се доказва способността на среброто да унищожава патогенни микроорганизми. Например при равни концентрации ефектът на среброто е 1750 пъти по - силен от този на карболовата киселина и 3,5 пъти по - силен от този на сублимата. С напредването на науката и технологиите стана възможно производството на колоидно сребро, което е с още по - висока ефективност. Това са всъщност микрочастици от металическо сребро, които не се утаяват защото отрицателните им металически обвивки ги поддържат в равновесно състояние. Металическото сребро не е токсично за разлика от сребърните соли и подлежи на очистване по механизмите на естествения му кръговрат в организма. Сребърна вода Вербена представлява оптимална концентрация на колоидното сребро в дестилирана вода.

През месец март 1994 г. списанието Newsweek обяви края на антибиотичната ера. Антибиотиците просто вече не действат. А среброто продължава да е все така високоефективно срещу над 650 патогенни бактерии, гъбички, вируси, както и преди хиляди години. Срещу него не може да се изгради резистентност. Нещо повече, според нобеловия лауреат проф Зейнер, приемането на оптимални количества сребро може да се сравни с включването на втора имунна система. Някои от най- здравословните храни, към които безспорно се причислява и морската риба съдържат значителни количества сребро. То е естествена съставка на нашите тъкани и недостигът му би могло да се сравнява с недостига на селен, мед, цинк, хром, което определено влияе отрицателно върху здравето.
По какъв механизъм действа среброто? Това е олигодинамичното действие на тежките метали, характерно за златото, платината, среброто, бисмута и др. Получава се блокиране на жизнено важни системи в дихателните вериги на патогенните микроорганизми и те загиват. По този механизъм колоидалният бисмут унищожава Helicobacter pylori- микроорганизъм, свързван с язвите на дванадесетопръстника. Допреди няколко десетилетия са се използвали сребърни съдове,посребрени резервоари за вода. С напредването на науката и технологиите стана възможно производството на колоидно сребро, което е с още по- висока ефективност. Това са всъщност микрочастици от металическо сребро, които не се утаяват, защото отрицателните им електрически обвивки ги поддържат в равновесно състояние. Металическото сребро не е токсично за разлика от сребърните соли и подлежи на очистване по механизмите на естествения му кръговрат в организма. В подкрепа на неговата висока ефективност и безвредност може да се посочи и факта на използването му за пречистване на питейната вода за космонавтите и на Русия и на САЩ, като между 23 предложени варианта в американската космическа програма изборът е паднал именно върху среброто.

Вътрешно - при дуоденални язви (най - често предизвикани от Helicobacter pylori), чревни дисбиози след антибиотични курсове, афтозни стоматити, гъбични инфекции и др.
Локално - при възпалено гърло, хрема, акне, повърхностни рани и изгаряния, обриви и др.

 

    "Среброто в колоидна форма не се натрупва в човешкия организъм. Многобройни научни експерименти отчитат добро повлияване на състояния на чревна дисбиоза, кандидоза, намалена имунна устойчивост, хронична умора и др. Препоръките за употреба на сребърна вода Вербена са в унисон със съвременните тенденции за използване на колоидното сребро като обогатител на храната в широк спектър."

        Доц. д-р Донка Байкова, дм
        от Лаб. "Хранене" в Национален център по Хигиена,
        Медицинска екология и Хранене, МЗ

източник: http://verbena-m.com/index.php?item_id=22


За тази вода съм чувала, че действа безотказно против...изпотяване. :wink:
Среброто има доказани бактерицидни свойства, но хламидията не е точно бактерия и в този смисъл , не съм сигурна, че ще помогне.
Re: Колоидна сребърна вода
« Отговор #3 -: Юни 11, 2009, 13:26:39 pm »
А дали може да се използва по време на бременност?

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Колоидна сребърна вода
« Отговор #4 -: Юни 14, 2009, 06:19:55 am »
Аз пък знам,че светената вода е пак сребърна-слагат сребърният кръст в нея и престоява там поне 24 часа.
И  нещо интересно.Едно време богаташите и дори и царете са пили ежедневно вода която е престоявала известно време в сребърни купи.Затова те били много здрави макар кожата им да придобивала синкав оттенък.Именно оттам е дошъл израза,че хората с богато потекло имат "синя кръв".
Re: Колоидна сребърна вода
« Отговор #5 -: Юни 14, 2009, 10:14:54 am »
  Аз пък съм чела,че хората с благородно потекло понеже са се хранили със сребърни прибори, кръвта им придобивала синкъв отенък и за това се казва,че са със синя кръв.Даже вкъщи имаме една много красива сребърна лъжичка останала от бабата на мъжа ми.Като е бил малък го е хранила само с нея ,така че съм обвързана с мъж със синя кръв  :lol: .
 Преди няколко дни и аз си купих сребърна вода и си промивам раните с тампонче напоено с такава,но дали наистина лекува толкова много неща? Напоследък доста хора я ползват по различни причини.
Re: Колоидна сребърна вода
« Отговор #6 -: Юни 17, 2009, 18:20:45 pm »
Здравейте момичета! Искам само да каца,че когато става думи за тежки метали в това число и среброто трябва да сте много внимателни, защото организма няма нормални пъртъща на отделянето им и могат да причинят сериозни увреждания. Например платината има 100% антитуморна активност и 100% нефро и кардиотоксичнос. Аз съм сигърно че среброто е с много добро бактериоцидно действие, факта че блокира важни метаболитни пътица в бактерите не значи по същия начин не действа и на наште клетки.
Re: Колоидна сребърна вода
« Отговор #7 -: Юни 25, 2009, 16:07:42 pm »
не съм чувала че помага за хламидиите