0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Германия
« -: Април 01, 2006, 09:18:39 am »
В страната се поемат от 3дравната каса три опита по 50%,медицинско обслужване и лекарства 3аедно.Рецептата е с определен цвят,което дава обяснение в аптеката 3а вида 3аплащане.Цената на един опит варира от 3000 до 5000? при 100%
Стерили3ираните по собствено желание 3аплащат 100%.3на4и трябва да има дока3ано 3аболяване,след направените и3следвания.
При дока3ана бременност при тия три опта(както при мен)след отправена молба до касата,поемат още три опита.3а сьжаление от март тая година новият 3акон ве4е не го по3волява.
Методьт Хат4инг(ла3ерно продупкване на ембрионите) е по собствено желание и не се поема от касата.
Обслужването е много вежливо,чистотата на високо ниво.
3а професионали3ма на лекарите се вь3дьржам да дам мнение.Не е по моите 3нания.Важното е,4е имам доверие на лекаря си и целия екип.Освен 4е не сьм сьгласна с някои от 3аконите,сьм сигурна 4е екипьт прави вси4ко 3а доброто на пациента.
Няма дьлги ваканции.Клиниката се 3атваря само по коледа и велик ден.Големите пра3ници.Ако лекуващият лекар е в отпуск,автомати4но неговият колега поема пациентите.Работят в екип.
Винаги можеш да отидеш на пеглед,дори и да не си в момента в процедура.Не е необходим 4ас,но се и3чаква да ти дойде реда.
*
Германия
« Отговор #1 -: Април 01, 2006, 09:26:07 am »
http://www.klein-putz.net/forum/index.php

http://www.wunschkinder.net/

Това са страниците подобни на 3ачатие и форумите,които с интерес 4ета
*
Германия
« Отговор #2 -: Април 04, 2006, 17:31:31 pm »
Здравейте,
ето как стои и въпроса  с Банките за спермодaрители в Германия:

Дарителството на сперма е разрешено от 1971 година. Всяка година се раждат около 1 000 деца с тяхна помощ.(В целия свят цифрата е повече от 10 000 деца годишно).

Може ли всеки маж да стане дарител?
Не, само мъже между 20 и 40 години, които се подлагат на различни видове здравословни изследвания (за наследствени и об6ти болести, AIDS). На еякулат мъжете получават около 75 ?.

Може ли всяка жена да се "възползва" от Банките?
По правило могат само семейни жени, чийто мъже дават съгласието си. Жената не трябва да бъде на повече от 43 години.

Колко струва процедурата?
Едно оплождане  струва около 3 000 ?.
Информация: Център за Репродуктивна медицина,
www.ivfzentrum.de,
тел.: 0201/294 29-24

Какво плаща Касата?
Касата не поема нищо.


Може ли детето да се запознае с баща си?
Когато детето стане на 18 години има правото да узнае името на "дарителя" на еякулата. Бащата е длъжен тогава евентуално да плаща и издръжка. Това е и причината, този вид оплождане да се прилага само при семейни двойки, тъй като при раждането на детето, съпругът автоматично става баща.


Материалът е по статия в едно списание и ако има невярни неща, нека момичетата с опит се включат с коментари.
*
Германия
« Отговор #3 -: Април 24, 2006, 16:52:11 pm »
Здравейте,
попадна ми статия за това какви права има бременната жена и майката в Германия, както и какви парични помощи и се полагат. За съжаление статията е непълна и включва само об6ти разпоредби, но все пак човек може да се ориентира каква е политиката им. Преводът ми не е идеален, но се надявам да е разбираем – сами знаете колко “разбираеми” са и подобни статии на български език.
Моля, майките с деца да ме поправят или да допълнят нова информация, която би била полезна и интересна.

Защита на майчинството (Мutterschutz) – закони и предписания за защита на работещите бременни жени и родилки:
Бременните работещи жени са защитени от закона. До четири месеца след раждането майките нямат право да бъдат уволнявани. Те имат правото да не извършват тежки физически натоварвания, както и опасни за нероденото дете дейности. Те немогат да бъдат задължени да работят нощем, допълнително след края на работното време или извънредно през почивните дни.
Шест седмици преди определената дата на раждане, предстоящата майка може да продължи да работи или да си остане в къщи. Първите осем седмици след раждането тя няма право да работи.

Обезщетение при майчинство (Мutterschaftsgeld):
От шестата седмица преди раждането и до осмата седмица след това, държавно застрахованите майки имат право да получават обезщетение. Здравната каса и работодателят си поделят тази сума, която не може да надвишава средната нето-заплата от последните три работни месеца. Частта на касата е около 390 ? месечно. Частно застрахованите жени получават еднократна сума до 210 ? от Държавната застрахователна служба, а вноската на работодателя се изчислява както при държавно застрахованите.
(В статията нищо не се споменава за жените които не работят колко и от кого какво получават.)

Пари за възпитание и отглеждане (Еrziehungsgeld):
Родителят, който осем седмици след раждането иска да остане в къщи да отглежда детето, има право да подаде молба за получаване на пари за възпитание. Сумата не може да надвишава 300 ? месечно за максимум 2 години, или 450 ? месечно за 1 година, като е зависима от досегашните нето-приходи.
Двойки, които през първите 6 месеца от живота на детето имат повече от 30 000 ? годишен приход, нямат право на тези пари. При самотни родители (тук не са рядкост случаите, когато жената напуска партньора и го оставя сам да се грижи за бебето) границата е 23 000 ?. От седмия месец на детето, границата при двойките с едно дете е 16 500 ?, а при самотните родители – 13 500 ?.

Работещите майки, респективно бащи, имат право на “родителско време” (Еlternzeit), което е до 3 години от раждането на детето. Родителите могат да разделят това време по между си.

Родителски пари (Еlterngeld):
Ново! От 2007 година “Парите за възпитание” трябва да бъдат сменени от “Родителски пари”. Родителят които остава вкъщи, получава 67% от предишните приходи, които немогат да надвишават 1 800 ? месечно. Те могат да бъдат получавани 10 или 12 месеца. В този случай следват изменения при обезщетението при майчинсво. (Този проект  все още е в  процес на обсъждане от политиците)

Детски градини и ясли:
Право на място в детска градина имат децата от 3 годишна възраст, когато родителите работят или учат. Разходите варират според региона (коя част на Германия) и приходите на родителите, но са най-често около 160 ? на месец, за 8 часа на ден (5 дни в седмицата).

Ново! Децата под 3 години ще имат право на място в детска ясла от 2010 година.(?!?)

Детски пари (Кindergeld):
Те се получават независимо от приходите на двойката или самотният родител. Детските пари възлизат на 154 ? месечно на дете, а от четвърто дете – 179 ?.

Добавки към детските пари (Кinderzuschlag):
Родители, които покривът собственият си жизнен минимум, но не и този на детето (децата) си, имат право на добавки към детските пари, които не могат да надвишават 140 ? на дете на месец.

Разходи за възпитание (Betreungskosten):
Ново! Според Проектозакона на Държавното управление, за всяко дете до 14 годишна възраст, ще бъдат  признавани 2/3 от разходите за възпитание (допълнително обучение – частни уроци, курсове, музикални инструменти, спорт…), които не могат да надвишават 4 000 ? годишно. Парите ще бъдат вписвани в данъчната декларация и ще се получават обратно. Новият закон трябва да влезе в сила със задна дата от 01.01.2006 година.
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Германия _ Весела Коледа !!!
« Отговор #4 -: Декември 25, 2006, 14:52:19 pm »
Frohe Weihnachten
und alle gutten Wuensche                       santa2
zum Neuen Jahr!!!!!!!!


Ich wuensche Dir nicht alle gaben,
ich wuensche Dir nur,
was alle haben,
ich wuensche Dir Zeit,
Dich zu freu'n und zu lachen,
und wenn Du sie nuetzt,
kannst Du was draus machen.


Весела Коледа и Щастлива Нова Година
на всички 3ад граница.
Бъдете живи и 3драви :D
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Re: Германия
« Отговор #5 -: Декември 25, 2006, 18:14:30 pm »
Весела Коледа :)
Много щастие и любов :)
Re: Германия
« Отговор #6 -: Декември 25, 2006, 23:12:00 pm »


Ich wuensche Ihnen zum heiligen Feste
Vom Schoenen das Schoenste,
Vom Guten das Beste!!! :D
[/b][/color]


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika