0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

амниоцентеза и фраксипарин
« -: Май 26, 2009, 22:42:45 pm »
Здравейте на всички. Нова съм във форума. Имам следния проблем - от 6 години се мъча да забременея. Имам един спонтанен аборт и един мисет. Започнах лечение при доц. Конова в Плевен. Лечението ми включва имуновенин три пъти по време на бременността, които вече направих и фракципарин 0.3 всеки ден. Сега съм вече в 18г.с., което е доста добро постижение. Направих си БХС и резултата ми за синдром на Даун е 1:80, а съм на 34години.
А сега посъщество - препоръчаха ми да си направя амниоцентеза в Майчин дом. Много ме е страх от изследването понеже има риск от спонтанен аборт, а и от Плевен ми казаха да спра фракципарина 7дни преди амниоцентеза. Страхът ми е спирането на фракципарина да не навреди на бебето ми и ако някоя скоро е правила амниоцентеза моля да ми пише колко време се стои в болницата, какво трябва да се носи и може ли да се пътува веднага след процедурата /понеже съм от провинцията/.
Предварително благодаря на всички за отделеното време.
Re: амниоцентеза и фраксипарин
« Отговор #1 -: Май 29, 2009, 00:26:02 am »
На мен ми спряха фраксипарина 2 седмици преди амниоцентезата и след това отново го започнах 1-2 седмици след процедурата. Слава богу, не се отрази зле на бебето. Що се отнася до нещата, които трябва да носиш, на мен ми казаха да си закупя иглата за процедурата - около 20 лв. Не съм стояла в болницата, веднага се прибрах, но аз съм от София. По принцип имаш право да останеш 1 нощ след процедурата, но можеш да си тръгнеш и веднага. Чела съм, че много момичета пътуват след манипулацията за провинцията. Докато лежах в болницата преди раждането, едно момиче си тръгна за Бургас 2 часа след амниоцентезата. Ако решиш да останеш ще ти трябва нощница. Предполагам, че са ти казали какви изследвания трябва да носиш - вече не си ги спомням всичките, но имаше коагулационен статус, за хепатит В, СПИН, кръвна картина.
Успех и да се радваш на хубави резултати и здраво бебоче!
Re: амниоцентеза и фраксипарин
« Отговор #2 -: Май 29, 2009, 12:18:56 pm »
Благодяря за информацията. Надявам се процедурата да мине без проблеми, защото аз спрях фраксипарина твърде късно /само 6 дни  преди амниоцентезата/. Сега съм решила да мисля позитивно и дано всичко е наред във вторник. Отново благодаря :)
Re: амниоцентеза и фраксипарин
« Отговор #3 -: Юни 05, 2009, 20:24:20 pm »
Здравейте отново. Реших да разкажа как мина амниоцентезата при мен. Процедурата ми извърши доц.Карагьозова, от която съм много доволна /много мила,приятна и внимателна лекарка/. Фраксиприна го спрях 6 дни преди самата процедура, и ми казаха да го започна отново още на другия ден. След като на 14 етаж на Майчин дом ми оформиха документите ме изпратиха в приемния кабинет 210. Там се попълва една декларация и насочват към съответното отделение, в което ще се извърши процедурата. Аз бях на 10 етаж. Всичко е по клинична пътека и никаде не ми искаха пари - аз не съм си избирала лекарски екип. От другите момичета, които си избраха лекарски екип разбрах че тази услуга струва 100лв. Самата процедура не е болезнена. Сега чакам с нетърпение сряда-четвъртък за да разбера резултатите. Дано всичко е наред, че неизвестността ще ме побърка. Надявам се да съм била полезна с дадената информация. Късмет на всички мами и лека бременност.  :)