0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lexi

Подходяща стимулация за инвитро?
« -: Март 28, 2006, 13:14:51 pm »
Отново искам да помоля за съвет. Т.к. реших да направя инвитро с цел да се види качеството на яйцеклетките ми, сега ме притеснява каква ще е най-удачната стимулация при мен. Както писах в другата си темата, при стимулация с клостил от 5 до 9-ти ден с по 2 т. правя по два фоликула, като само единия се пука т.е. на практика по един /който си го правя и без стимулация/. Това, че не реагирам адекватно на стимулация, за док. означава, че можем да говорим за изчерпване на яйчниковия резерв /допълнително съм наследствено обременена, имам намален обем и кръвоснабдяване на яйчниците/, но ФСХ-то ми е в норма. Въпросът ми е с какво да бъде стимулацията. Според док. най-вероятно е да получим най-много 3-4 яйцеклетки :( , независимо от използваното средство за стимулация. Предполагам и че качеството им няма да е добро. Аз все пак се надявам, че някое от лекарствата би могло да даде по-добър резултат. Много ще съм благодарна, ако някой с подобна диагноза сподели какво е използвал за стимулация и какви са били резултатите, както и дали имам шанс... Напоследък много се отчаях и загубих вяра. За първи път след толкова години...
*

    Lexi

Подходяща стимулация за инвитро?
« Отговор #1 -: Март 28, 2006, 15:36:10 pm »
"В своята практика, д-р Марс не започва предварително лечение при пациентите с лош отговор. Обикновено те се викат на втори ден от цикъла, и ако пациентът има минимална фоликуларна асинхронност и наличие на първични фоликули, може да се започне с гонадотропини, а антагонистите да се добавят по-късно. Той и неговите колеги са престанали да използват ГнРХ-протоколи и микродозирани препарати при лошо реагиращи пациент"

Може ли някой да ми го разтълкува? Какви са търговските наименования или кои лекарства съдържат гонадотропини, антагонистите, ГнРХ-протоколи,  микродозирани препарати
*
Подходяща стимулация за инвитро?
« Отговор #2 -: Март 28, 2006, 15:47:10 pm »
Гонадотропини:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=258
Антагонисти:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=256
Лекси,това успях да открия по въпроса.Дано внесе малко яснота по въпроса ти.
Късмет.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Подходяща стимулация за инвитро?
« Отговор #3 -: Март 28, 2006, 17:02:47 pm »
Гонадотропините ( Пурегон, Гонал-Ф) стимулират яйчниците да произведат по-голям брой яйцеклетки.
Гонадотропин-релийзинг хормон агонист (Декапептил) или гонадотропин-релийзинг хормон антагонист (Оргалутран) възпрепятстват яйцеклетките да узреят преждевременно.
Лекарят е този, който трябва да прецени кой протокол е най-подходящ за теб. Няма гаранция, че ще реагираш по-добре на един или друг медикамент. Особено ако ти е първо инвитро. Методът е проба - грешка, проба - успех... Реакцията на организма ти към стимулацията зависи от прекалено много фактори, за да може да се предвиди с някаква задоволителна точност.