0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: кампания "за още едно българче" на Роза Импекс
« Отговор #140 -: Октомври 23, 2009, 12:09:34 pm »
Лили, не искам да повярвам, че това може да така.
Просто нямам думи що за манталитет.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #141 -: Октомври 23, 2009, 12:50:00 pm »
 8O 8O 8O 8O 8O 8O Божкееееее, нямам думи.......
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #142 -: Октомври 23, 2009, 13:05:17 pm »
Момичета, искам да попитам, т.к съм с един вече съвсем скорошен но за жалост неуспешен опит ИКСИ и същевременно с ИЯР, попълних това заявление за участие на Роза импекс (т.с в тази кампания), но въпроса ми е следният: Получих на ел. си поща, единствено това, което бях попълнила (формуляра) и отдолу пише № 11 ... и нещо си . Та, мисълта ми е, това ли е номера, или трябва и нещо друго да направя, защото на мен, не са ми се обаждали?

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #143 -: Октомври 23, 2009, 13:08:39 pm »
и на мен не ми се вярваше че е възможно да сме такива ама ей на.

в интерес на истината не мога да не отбележа че все пак имаше и 1 (една) жена която прати уведомителен мейл да я изключат от жребия защото е получила отговор от фонда че е одобрена.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #144 -: Октомври 23, 2009, 13:10:29 pm »
Dess_dess, това е номерът ти, да. Не е нужно да пращаш друго. Очаквай обаждане, в което да ти съобщят дали си одобрена за участие в томболата!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #145 -: Октомври 23, 2009, 13:14:10 pm »
Dess_dess, това е номерът ти, да. Не е нужно да пращаш друго. Очаквай обаждане, в което да ти съобщят дали си одобрена за участие в томболата!

sixsens, благодаря :)) дано имаме успех!

« Отговор #146 -: Октомври 23, 2009, 15:00:41 pm »
И аз кандидатствах обаче не съм получила мейл с номер нито обаждане. Трябва ли да попълня пак формата ?
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #147 -: Октомври 23, 2009, 15:04:39 pm »
И аз кандидатствах обаче не съм получила мейл с номер нито обаждане. Трябва ли да попълня пак формата ?
Доколкото си спомням, на сайта пише, че ако не получиш потвърждение с номер, трябва да попълниш и подадеш формуляра отново. Може някъде да си сбъркала или пропуснала нещо. Опитай пак!
Момичета, на сайта на кампанията има доста изчерпателна информация в раздел Условия за участие. Аз като поразрових,получих отговори на доста въпроси!
Успех на всички подали документи!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #148 -: Октомври 23, 2009, 16:01:38 pm »
Доколкото си спомням, на сайта пише, че ако не получиш потвърждение с номер, трябва да попълниш и подадеш формуляра отново. Може някъде да си сбъркала или пропуснала нещо. Опитай пак!
Момичета, на сайта на кампанията има доста изчерпателна информация в раздел Условия за участие. Аз като поразрових,получих отговори на доста въпроси!
Успех на всички подали документи!

При първия етап на тази кампания , първо ти се обаждаха по телефон и после се получаваха номерата. Мислех , че и този път ще е така и затова попитах!
Re: кампания "за още едно българче" на Роза Им&
« Отговор #149 -: Октомври 23, 2009, 17:03:01 pm »
вече беше обяснено но ще го направя още веднъж за последно.
когато ри (роза импекс) стартира кампанията си фонда все още беше мираж и всички само се надяваха че ще се визуализира някога незнайно кога. по тази причина за първия кръг на кампанията условията за участие на ри бяха само за самофинансиран опит и жената да не е раждала. в средата на първи кръг обаче фонда стана факт все пак и от ри решиха да оставят нещата на самосъзнанието на участниците, т.е. тези които получат пари от фонда доброволно да се откажат от тяхната кампания в полза на други жени, които нямат техния късмет. да ама не. една част от участниците въпреки одобрението и спонсорирането им от фонда категорично отказаха (разбирайте със скандали) да се откажат от жребия на ри в полза на жени с ияр, възраст и други условия с които ги ограничаваше фонда. това принуди ри да постави за втори кръг като изрично условие да не се допускат до жребия жени, които вече са одобрени от фонда. и тук за пореден път стана ясно че нещата оставени на самосъзнание не работят. факт е че има жени с по 3-4 регистрации и съответно толкова входящи номера като една част от тях са одобрени и от фонда естествено. факт е че има раждали жени, които лъжат че нямат дете. факт е че жени без нито един опит лъжат че имат такъв. факт е че жени с № около 200, направили първия си опит си по фонда лъжат че са с № ок 4000, което е повторната им кандидатура за фонда. извода е ясен... поне за мен.
не може да искаш и да чакаш нещата в държавата да се променят докато ти не се промениш.
Още веднъж искам дебело да подчертая ,че не съм участвала в първия етап на кампанията, защото тогава не отговарях на условието да имам самофинансиран опит. Кандидатствах през месец юни, когато фонда беше вече факт, не съм лъгала за номера си във фонда, записах го надлежно във формата за кандидатстване и въпреки всичко получих входящ номер. Затова е моето негодувание. Съжалявам да чуя всички тези неща , които изброяваш и ми е трудно да повярвам,че някой може да постъпи така, напълно подкрепям това ,че жените с ИЯР и всички други с проблем, който не се покрива от фонда би трябвало да са с предимство, защото така е справедливо, просто в такъв случай кампанията трябва да бъде построена по друг начин и да подпомага именно тях, защото какво ако човекът Х е номер 3999 във фонда примерно и го изтеглят като печеливш в кампанията, тогава отново момичетата, които немогат да кандидатстват за фонда са ощетени, защото човекът Х ще се възползва от кампанията и от фонда. Правилата трябва да са ясни и да са за всички и най- вече да не се променят в хода на кампанията, тогава нищо няма да се оставя на случайността и на самосъзнанието...
« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 17:05:31 pm от krisi1812 »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #150 -: Октомври 23, 2009, 19:10:08 pm »
входящ номер получава всеки попълнил регистрационна форма. това се наложи поради технически причини за втори кръг и става автоматично вече. прозвъняването на всички подали регистрации е наложително и неизбежно именно за да се отсеят всички подали неверни данни или попълнили регистрационната форма няколко пъти. а защо кампанията не е насочена само към жените отпадащи от фонда - отново защото стартира преди фонда и когато стартира не се знаеше ще има ли изобщо фонд, кога ще стартира и какви ще са му условията.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #151 -: Октомври 23, 2009, 19:51:23 pm »
Благодаря ти Лили!За всичко,което правиш ти и всички от зачатие.Моята надежда е изцяло в тази кампания.
*
« Отговор #152 -: Октомври 23, 2009, 22:11:34 pm »
Здравейте, понеже се зададоха доста въпроси, та и аз да питам: знаете ли случайно как биха погледнали ако кандидатства жена над 40год.
*
« Отговор #153 -: Октомври 24, 2009, 00:16:21 am »
Нямам думи
*
« Отговор #154 -: Октомври 24, 2009, 20:29:19 pm »
tipin, прочети назад във темата условията.Целта на Роза Импекс е да подпомогнат тези, които не се вписват в условията на ФОНДа, ако си правила поне един самофинансиран опит или си над 42години, или си с високо fsh, можеш спокойно да кандидатстваш.

Да добавя, можеш да прочетеш тук http://www.za1bg.com/?cat=123&lang=2
« Последна редакция: Октомври 24, 2009, 20:36:24 pm от madlen »
*
« Отговор #155 -: Октомври 24, 2009, 20:37:16 pm »
Сега нека пък аз да ви споделя какво ми се случи днес.Позвъниха ми от кампанията,за да ми кажат че няма да бъда допусната за участие,понеже съм имала вече биологично дете/разбирайте,това от първия ми брак/.
Така,съгласна съм че дарителя определя условията,НО....мислите ли ,че това може да е ОСНОВАТЕЛНА причина?!След като мъжът ми НЯМА и НЕМОЖЕ да има по друг начин дете-освен инвитро метода.....и РАЗЧИТАХМЕ на тази подкрепа....какво би следвало да направи?!Да си намери някоя,която си няма биологично дете,за да кандидатства с нея ли???
Това ме обижда много, това за мен е чиста дискриминация ,и то само защото написах ИСТИНАТА в този формуляр....
Извинявам се за дръзкия тон,разбирам че има много жени,които от години жадуват за своя рожба....но къде остават мъжете с репродуктивни проблеми...а те наистина никак не са малко за жалост...
Приятна вечер и здрави нерви..
« Отговор #156 -: Октомври 24, 2009, 21:18:45 pm »
Това ме обижда много, това за мен е чиста дискриминация ,и то само защото написах ИСТИНАТА в този формуляр....
Извинявам се за дръзкия тон,разбирам че има много жени,които от години жадуват за своя рожба....но къде остават мъжете с репродуктивни проблеми...
А не е ли дискриминация ,че жените с ИЯР и над 43 г.не могат да се възползват от фонда???
Вие със съпруга си поне там можете да опитате!
И да,дарителят определя условията и именно в тях жените които нямат надежда другаде я виждат  тук!
Стискам палци на всички жени от посочената група и огромни благодарности на Роза Импекс!
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #157 -: Октомври 24, 2009, 22:45:53 pm »
За съжаление не е само с тази кампания така .
/говоря за манталитет , уж съпричастност и т.н./
Същото е и положението с финансирането от Община Варна.
Хората си се нареждат за топла баница и боза .

Тези, които го правят носят лозунг в душите си според мен и той гласи:
"От където мога да суча,нека да е повече и само за мен."

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #158 -: Октомври 26, 2009, 09:05:34 am »
И аз искам да изразя благодарността си към хората от Роза Импекс.
И не мога да разбера не се ли замислят някои момичета, че хората от тази компания като залагат определени условията - те са мислили по доста въпроси и единстванета цел е да помогнат на семейства, които не могат да очакват помощ от никъде другаде.
Винаги има и ще има изключения и необхванати случаи. Но нищо не е 100% в този свят.
Аз например не отговарям на условията на Фонда - но това не ми пречи да се радвам на всяка положителна новина от там, да изразявам благодарност на хората, които работят за каузата, да се радвам на успеха на момичетата, които вече са постигнали мечтата си.
Недейте така - с рогата напред.Не се обиждайте!Знам, че отчаянието и липсата на средства в един момент е много тежка ситуация. Но нека тя не ни прави некоректни. Много семейства са в такава ситуация, но спазват условията и правилата!
Радвайте се, че имаме и тази възможност, макар и не всички!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #159 -: Октомври 26, 2009, 09:23:25 am »
В събота ми се обади една любезна дама.
Уточнихме, че няма промяна при мен.
Казах, че очакваме отговор от Фонда всеки момент и ако
ни одобрят, ще им се обадя.