0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Осиновяване на близначета
« -: Май 01, 2009, 18:29:01 pm »
Мили момичета, пускам тази тема,защото имам нужда от съвет.Не става въпрос за мен, а за зълва ми.
Преди точно една година е вписана в регистрите за осиновяване, като изискванията и са за момиченце, до година и половина.ОТ юли до декември тя беше при нас да ни помогне малко с децата и изобщо / аз имам близначета на почти 3 години/.Тя изключително много се привърза към тях.
И ето преди няколко дни получава заветното писмо, че и предлагат близначета на 6 месеца,момче и момиче, от турски произход.Естествено тя е в шок.Най-вече, защото осиновява сама, не е разведена, но съпругът и е на работа в друга държава.Той по принцип е против осиновяване, но аз все си мисля, че вероятно ще се върне, ако тя осинови.Но това са само теории.

Всъшност защо пускам темата - ще ми се да чуя как ви се вижда тази идея, сама жена с две малки деца, знам, че тя би ги взела, но се притеснява за финансиите.Не ги е видяла още, и се чуди дали изобщо да ходи при условие, че не знае дали ще ги вземе.дали ще има смелостта да го направи?
естествено тя е наясно, че ние ще й помагаме финасово, колкото можем.Както и с дрехи:)
Тя има собствено жилище, удобно, родителите са все още в добро състояние, могат да помагат..Не знам.Аз също се чувствам много объркана какво да я посъветвам.

Всяко мнение има значение

Благодаря ви предварително

Целувки на всички
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #1 -: Май 01, 2009, 18:36:57 pm »
Не бих могла да дам съвет,но ако аз бях на нейно място не бих се замислила.Че ще и е трудно няма спор,но най-важна за едно дете е топлината и обичта на родителите всичко друго някак се нарежда.Притеснява ме единствено факта,че мъжът и е против.Според мен трябва сериозно да обсъдят нещата и тогава да решат какво да правят.Искрено се надявам да вземат тези дечица и да са много щастливи заедно.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #2 -: Май 01, 2009, 21:55:26 pm »
Безспорно ще й е доста трудно сама. Няма какво да се лъжем.  Но се сещам за една мама тук, която също сама отглежда прекрасните си близнаци (едни от най-сладките деца, които някога съм виждала). Не е без значение, че ще има и кой да й помага, но все пак през повечето време тя ще е сама в случай, че нъжът й не размисли. А и честно казано малко се съмнявам, че той ще остане на същото мнение след като веднъж види малчовците. Защото и за мъжете раждането на дете е невероятно усещане. Но пък като се замисля колко много неща се промениха в семейния ми живот откакто мислим за душичките, живеещи в мен.. просто е невероятно.  :D Да, мъжът ми е почти без работа от доста време вече, да, живеем под наем, да, моята заплата е просто смешна, но никога не съм се чувствала по-щастлива през целия си живот до момента. Та това, което искам да кажа е, че финансовата страна на нещата не би трябвало да е толкова важна. Важното според мен е топлината и обичта, с която ще бъдат обградени тези деца.

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #3 -: Май 01, 2009, 22:49:00 pm »
Аз пък преди да съм прочела края на поста, като стигнах до онази част, че предлагат на зълва ти близначета - момче и момиче :D, и си помислих: "Улииии, че готино!!!"  :D

Ние скоро мислим да подаваме документи за осиновяване, затова изчетохме и сме мислили доста по този въпрос...  И моето лично мнение е, че е много хубаво, да се осиновят братче и сестриче. Аз специално много бих се зарадвала на близнаци! Мисля, че ще е добре за дечицата, да са си заедно, да растат заедно... (какъв по-голям подарък от сътбата за осиновеното детенце, освен то да има възможността, да израстне с родно си братче или сестричка :)) ...

Относно финансовата страна на въпроса - да, според мене ще е трудно...  но не невъзможно... и не дотам трудно, че да наклони в посока против вземането на децата!

По-сериозен е другият проблем - доста деликатен е момента с разминаването на мненията със съпруга и... Но това би било(е) проблем независимо, дали зълва ти осиновява едно или две деца...

А дали близнаци се гледат лесно или трудно можеш ти да и разказваш много  :wink: :) :wink:

Желая ви успех и безпроблемно вземане на решение в тази трудна задача!

УСПЕХ!  yahoo_17 osi_9 :crossfingers:
« Последна редакция: Май 02, 2009, 00:32:33 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #4 -: Май 02, 2009, 17:52:44 pm »
Ние също подадохме документи за осиновяване преди година и веднага се замислих как бих постъпила аз. Няма съмнение, че ще и е трудно в отглеждането, но съм убедена, че хубавите моменти ще са много повече. А относно съпруга и, щом не е съгласен, тогава е без значение дали са едно, две или три.
 Ако бях на нейно място...ами, взимам ги!!! :D
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #5 -: Май 02, 2009, 20:41:17 pm »
Господ и праща двойна радост.
Да е жива и  здрава и взема правилното решение.
А Вие съм убедена ,че ще я подкрепите.


Д-р Стаменов,обичаме ви!
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #6 -: Май 02, 2009, 21:15:08 pm »
Ще кажа само,че това е страхотно!!!! :DСъдба!!!
Моя позната чака вече 4г.за бебе,вече дори не се надява че ще си намери детенце,а на теб ти предлагат две! :D
Дано да вземеш правилното решение,може би ще е трудно да ги отгледаш,но като се обърнеш назад след време,ще видиш че си постъпила правилно!Успех!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #7 -: Май 04, 2009, 13:35:16 pm »
Ема, имам роднини осиновители
от тях зная, че осиновиш ли едно детенце, после ти се иска да го направиш пак
а тя има шанса да се сдобие с две дечица ведага
успех каквото и да реши жената
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #8 -: Май 04, 2009, 16:54:37 pm »
Мила Ема, аз съм такъв детишар, че първосигнално казвам ДА, ДА и Да. Понякога е по-добре да послушаш сърцето вместо ума, защото почнем ли да си викаме "ама ако...", "дали..." може само с тях да си останем. Мисля, че това е голям шанс за зълва ти, смело напред! Дано ни зарадваш скоро с добри новини :)
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #9 -: Май 04, 2009, 16:59:52 pm »
 А аз си мисля, че това не е случайно - това предложение идва след като тя вече има опит в помагането за твоите близнаци и е имала възможност да се убеди от личен опит какво ще е. Съдбата е до толкова благосклонна, че и е направила жеста да я подготви! А и за в бъдеще ще може да разчита на твоята подкрепа със съвети и дрешки. Колкото до съпруга и тя трябва да вземе решението, но най честно ще е да си представи най-лошият сценарий - че ще ги гледа сама и да реши за себе си дали ще се справи, пък ако дойде по-добро толкова по-добре...според мен той ще вземе своето решение независимо от това дали тя ще осинови едно,две деца или няма да осинови изобщо. Успех в решението и! :bighug:
« Последна редакция: Май 04, 2009, 18:37:46 pm от ALMATEJA »
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #10 -: Май 04, 2009, 19:26:38 pm »
Мила Ема, преди може би 10 години помогнах на една майка да си подготви спешно документите за осиновяване на близнаци. Бяха две момиченца на по 6м. Тя много се радваше, мъжът и беше по-резервиран. Нямаха жилище -бяха под наем.
Миналата година я виждам с две прекрасни девойки съвсем случайно! Сама ги изгледала, защото мъжът и постоянно пътувал за да осигури средства! Все още не работи води ги и ги взема от училище, ама са спретнати, чистички справят се! Щом на зълва ти има кой да и помага е чудесно!
Вярвам, че ще вземе най-доброто решение!
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #11 -: Ноември 07, 2009, 14:18:29 pm »
zdraveite,popovod bliznazite i samotnata maika,tova 4e mujut go niama nezna4i 4e i tia nemoje da gi gleda defakto maikata gleda decat,a ne ba6tata,da i toi triabva da pomaga ama osnovnoto e na maikata.vsiaka jena moje da se spravi s bliznaci,ne e stra6no,vuprosut e dali ima finansova podkrepaot muja si.bliznacite gi davat za osinoviavane po burzo otkolkoto edno dete.mislia 4e e xubavo zulvati da pomisli,za6toto razxodite sa dvoini.ako imapodkrepa ot muja si da osinoviat bliznaci da gi  zima,za6toto moje da niama vtori takuv 6ans.                                

От Модератор: Пиши на кирилица или ползвай КРЕДОР!                             
« Последна редакция: Ноември 17, 2009, 08:19:10 am от rally_pat »
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Осиновяване на близначета
« Отговор #12 -: Ноември 09, 2009, 18:05:46 pm »
За Съжаление зълва ми се отказа, мъжът й не я подкрепи, явно там нещата не отиват на добре :(
Десата по-добре да попаднат в семейство, което наистина ще ги иска
Близнаци наистина се гледат по-трудно - финасово и изобщо


Благодаря на всички за мненията

 :bighug:
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last