0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    teoivo

  • **
  • 69
  • Само преживените неща са истински разбрани ....
побъркаха ме вече
« -: Април 27, 2009, 23:59:32 pm »
 Здравейте отново момичета.В предишни теми съм сподели какво съм преживяла и мисля че няма смисъл сега пак да го повтарям,но докторите много ме объркват и си мисля че вече ще откача заради тях.Пуснах си имунологични и генетични изследвания.Оказа се че имам и проблеми. 
Анти-тиреоглобулин (ТАТ)       85.50 (+)   (N<75, Low pos. 75-100 Pos.>100   
Субпопулация  NK-клетки   CD3-CD16+56+   11.76%   2 - 11   
Мутация G20210А в Протромбиновия ген:Хетерозиготен носител по мутантел алел
Генетичен вариант С677Т в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:Хетерозиготен носител по нормален алел
Също така съм носител и на генотип 4G/4G
Но само за едно се чудя!!!Доцент Конова ми назначава при планиране на бременност  :аспирин протект по 1 таб. вечер от 15 до 28 ден на МЦ,Антиоксидант по 1 таб. сутрин от 15 до 28 ден на МЦ,нео-фолик мета по 1 таб. на ден.
ПРИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ; аспирин протект през ден, до 36 г.с. като се редува с фраксипарин 0.3 до 7 дена преди термина.До тук добре,съгласна съм,но ме праща и на генетик-док. Ковачева,която казва фраксипарин 0.3 всеки ден,до 3 месец,а от трети по 0.6 без аспирин.Прати ме и при док Тодорова ( ендокринолог )  тя ми изписва : аспирин протект по 1 таб. всеки ден,и твърди че текста който съм подчертала с зелено е мутация,но доц.Конова каза че не е,а пък и док.Тодорова ми говори само за др две мутации,за това нищо не каза-ако беше някакъв проблем би трябвало да го спомене. Моля ви някой ако е имал моите проблеми да ми каже как да го пия тоя аспирин при планиране на бременност, че уж все специалисти пък ме шашнаха отвсякъде.Пък с тояфраксипарин какво ще правя вече не ми се мисли,като му дойде времето ще се хвана за единия доктор като удавник за сламка и ще слушам само него,то се е видяло че няма две мнения.Благодаря ви предварително и се извинявам че станах толкова дълга.
« Последна редакция: Април 28, 2009, 00:35:19 am от teoivo »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: побъркаха ме вече
« Отговор #1 -: Април 28, 2009, 09:39:13 am »
Наиситна бая са те объркали.Фкарсипарина е също антикоагулант, но по-силен от аспирина. Всичките все едно и също ще направят, но ако ще взимаш фраксипарина добре е да те следят отблизо какви са ти резултатите на съсирването на кръвта, но те сигурно го правят.
Всъщност какви са ти тези резултати сега? Протромбиново време нямаш ли правено?

Колкото до подчертаното в зелено -то е мутация ( т.е различно то стандартното), но дали има проблем с нея май е спорно. Може би затова са ти казали, че не е, пък генетичката си ползва правилната терминология. По-добре на тях да им ги зададешт ези въпроси защо така си противоречат.
Каквото и да търся по въпроса само руски сайтове ми излизат, дори и като го напиша на английски, което ми говори, че може би не е някакъв установен проблем. Мутации всички имаме из гените - това е нормално и дори за някои гени е спорно кое е мутация и кое нормално, защото има много различни варианти. Важното е мутацията да не прави проблем. За точно тази нищо не излиза от някоя сигурен източник.

Боби


  
Re: побъркаха ме вече
« Отговор #2 -: Април 28, 2009, 16:38:50 pm »
Здравей, не е толкова трудно и объркващо.
Те са си все едни и същи лекарствата за терапията, само дето всеки ги изписва както прецени. Аспирина е също и за ТАТ и на мен Конова ми каза да го пия от 16ден. Д-р. Тодорова и моя док казват, че е по-добре да го взимам от първия ден на М го пия така . Това в зеленото е мутация, която заедно с антителата ТАТ дава възможност за предразполагане при бременност към тромбофилия, затова са ти изписали фраксито.
Аз също бях на фракси през ден като редувах с аспирин, но сега ще съм на фракси всеки ден до края, защото явно с редуването не става работата. Не се притеснявай пий си аспирина всеки ден и след като има бременност се консултирай с този доктор на който най-много имаш доверие.