0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    NadiaNGX

Моля за съвет и насока!
« -: Март 22, 2006, 16:59:19 pm »
Проблемае следния: Поликистозни яйчници.1999 г цикъла ми започна да ми идва когато си искаше 40 дни или  на повече - пълен хаос.
След прегледи, и изследвания бях лекувана с прогестерон, Дуфастон и в последствие с Диане 35. Повлиявах се на всичко уж! Докато се лекувах и 4-6 мес. след това всичко ок, а после старата песен на нов глас.

През 2002-2003 правих последно лечение с Диане 35 бях го пила 6-7 мес. и го спрях няколко месеца по-късно забременях /от първия месец бебеправене/.
След раждането всичко беше ОК! Цикала ми се появи 5 мес. след ражданито и около9 мес. всико си беше на мястото точно като по -часовник цикъл -рекох си всичко е свършило!
Но не започна се това лято наново пак на лекар и пак хапчета. Лекарката казва поликистозни яйчници и ми показва фоликулите.
Лекувах се с Диане 3 мес ходих пак и кистите си стоят.
Лекарката казва, че няма нужда от изследване на хормони те кистите си се виждали и лечението с изследвония или не е Диане 35.
Започнах пак Диането от първия ден на цикъла тъй като имах прекъсване. имах цикъл 6 дни почивка 5 и вчера пак има цикъл или там каквото е - малко е но има!

Моля ви кажете от къде да я подхващам!Писна ми вече!
Извинявам се за дългия постинг!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Моля за съвет и насока!
« Отговор #1 -: Март 23, 2006, 11:30:36 am »
Здравей NadiaNGX! Трябва да се търси причината за СПКЯ. Тоест да изследваш хормоните в определените дни разбира се, евентуално дали имаш проблеми с щитовидната жлеза, също може да се направи изследване на кръвна захар и за инсулинова резистентност. Аз тепърва се сблъсквам с предположенията за тази диагноза от страна на лекаря ми и все още не съм достатъчно в час, но това са основните неща по принцип. Все пак ти имаш една бременност при която е свършило работа пиенето на противозачатъчни. Неразбрах само искаш да забременееш втори път? Правите ли опити за бебе, че си се нашашкала толкова много?  :) Успех!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!