0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Резултат от генетични изследвания
« -: Април 20, 2009, 23:19:44 pm »
Здравейте,момичета.Позволявам си да пусна нова тема,за да споделите мнение.Ако модераторите преценят нека я преместят.
Фактор V Leiden:Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген:Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:Хетерозиготен носител по мутантен алел
Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1(PAI-1):носител на генотип 4G/5G
Интерпретация на резултата:Няма изменения в изследваните генетични фактори свързани с предразположения към тромбофилични състояния.
На преглед съм след няколко дни и ще чуя и неговото мнение,но ще ми е по-спокойно,ако съм малко по-запозната.Опитах се да открия подробна информация за тези показатели,но не съм сигурна,че съм открила правилната.За 4G/5G разбрах,че тялото ми не абсорбира достатъчно фолиева к-на,но другите показатели не са ми ясни.Повода за генетичните изследвания са един мисед в 10г.с.Благодаря предварително.
« Последна редакция: Април 20, 2009, 23:21:19 pm от Шуши »
Re: Резултат от генетични изследвания
« Отговор #1 -: Април 21, 2009, 02:25:11 am »
  Освен генетични е добре да направите и имунологични изследвания.
При генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза -Хетерозиготен носител по мутантен алел , според доц. Конова не е необходим по голям прием на фолиева киселина от стандартния - 0,4 мг ,а също и че тя няма клинична изява. На мен дори ми беше предписала обикновена Неофолик. Аз предпочетох да пия Неофолик мета. Това е мутацията ,която се свързва с недостатъчен прием на фолиева или нейното непълно усвояване.
Друго е мнението на проф. Кременски , който смята , че е добре да се пие 4 мг фолиева киселина.
 При генотип е 4G/5G и в комбинация смутацията по МТХФР най - вероятно ще ти бъде предписана терапия с Аспирин протект и Фраксипарин.
 Успех ти желая !
Re: Резултат от генетични изследвания
« Отговор #2 -: Април 21, 2009, 13:40:36 pm »
Благодаря ти,Fatalwoman.Имунологични съм правила и при тях мисля,че всичко е наред.А относно фолиевата к-на отскоро пия Неофолик Мета.Изследванията съм ги правила в Плевен и в петък съм на преглед,та тогава ще видя каква терапия ще ми назначат.
Re: Резултат от генетични изследвания
« Отговор #3 -: Април 21, 2009, 16:58:23 pm »
Здравей Шущи,
при мен резултата за беше същия като твоя: "Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1(PAI-1):носител на генотип 4G/5G". Всички останали генетични ми бях в норма.
Проф. Кременскси беше написал заключение, че откъм генетичните изследвания всичко е наред и не се нуждая от терапия. Когато обаче посетих д-р Тодорова и й показах изследването, тя ми назначи терапия с аспирин протект и Весел дуе, дори смяташе да ми включи фраксипирин след 16 г.с.(при необходимост). Бремеността ми се развиваше като по учебник, но за съжаление в 34 г.с. загубихме бебето заради възел на пъпнат авръв т.е. причина, която не е свързна нито с имунологичен, нито с генетичен проблем...Както и да е...Просто исках да ти изостря вниманието на този генетичен резултат, защото повечето лекари го подценяват и го смятат за нормален. Аз така и не разбрах защо има проблем, защото д-р Тодорова ми го обясни твърде сложно, но й се доверих. Тук в зачатие имаше подобна тема преди време и по-запознати момичета бяха описали подробно за тези генетични изследвания...Разрови се и потърси!
Успех! |