0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #20 -: Април 20, 2009, 02:27:59 am »
И определено се визира качеството на върнатите ембриони. Както и злоупотреба с това какво точно и с какъв потенциал е върнато и какво е обявено за върнато (съответно дадени или фалшиви снимки или реална снимка с фалшива интерпретация). Дори съвсем наскоро обсъждахме точно такъв случай с доктор от реномирана клиника. Момичето след втора или трета неуспешна АРТ процедура и върнати все "бластоцисти" решава да смени клиниката. Показва снимки на върнатите ембриони и се оказва, че те далеч не приличат дори на бластоцисти.....


Не ми е много ясно, защо това се практитува в клиниките?? Та нали резултатът много скоро ще е ясен. За да се прехъвли вината за евентуален неуспех ли?


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #21 -: Април 20, 2009, 10:20:22 am »
Ами,да!Да кажат след това-"ние много добре си свършихме работата,върнахме чудесни ембриони,но....божа работа".
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #22 -: Април 20, 2009, 12:10:12 pm »
Разбирам, че всеки си има мнение и се опитва да го изкаже но предпочитам да се говори само истината колкото и да е страшна. Мерилин много те моля говори за неща които си преживяла а не такива които си чула, когато преминеш през донорска програма на никого не го пожелавам, но понякога това се налага ще си говорим за брой яйцеклетки, за качествени ебриони и колко много пари струва процедурата. Не не струва много на фона на тези момичета които правят малко яйцеклетки с много тежки стимулации, и досега нито веднъж не съм чула "ние много добре си свършихме работата,върнахме чудесни ембриони,но....божа работа" напротив не си говорихме почти нищо само ми пожелаваха късмет. Вярвам на лекаря си и това ми стига. Успех на всички.
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #23 -: Април 20, 2009, 12:43:57 pm »
Фелиндра, Мерилин все пак не визира никого конкретно, говорим за всичко принципно. Със сигурност има и клиники, в които се държи на  професионализма и лоялността!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #24 -: Април 20, 2009, 12:53:06 pm »
Може би съм малко тъпичка,но Felindra наистина не разбрах забележката по отношение на моята публикация за какво се отнася.Аз се изказах по отношение на публикацията на Мирослона,която цитира via,че на момиче след "трета неуспешна АРТ процедура",а не след донорска програмаса и върнали уж "бластоцисти".Не съм говорила за донорски програми,за колко пари струва,за качество на ембриони и т.н.Просто се съгласих,че по всяка вероятност са я излъгали за качеството на ембриона,за да оправдаят евентуалния неуспех,като кажат,че ние си свършихме нашата,но всичко е божа работа.И още нещо мисля,че не е необходимо да си преживяла на свой гръб целия ужас на този свят,че да си изразиш мнението.Наистина не съм преживяла донорска програма,но мисля,че не пречи да дадеш мнение по въпроса.Макар,че всъщност аз не съм давала такова.Освен това общия тон на темата на doktor и мнението на всички момичета е не да не вярваме на своите лекари,а да си отваряме очите за някой неща.И накрая-вярвай в доктора си,но търси съвети когато се колебаеш,бъди упорита в преследването на целта си и дано успееш!От все сърце пожелавам успех и на другите момичета.
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #25 -: Април 20, 2009, 13:25:45 pm »
Прочети си първия пост и ще разбереш смисъла на изказването ми, извинявам се ако съм те обидила но не искам момичетата да остават с погрешна представа за донорските програми, според мен не е редно да се изказва мнение без да знаеш за какво става въпрос, както аз не си позволявам да говоря за стимулации, защото не съм минала по този път. Колкото и да си отваря очите човек винаги ще му убегне нещо макар и минимално. Извинявам се още веднъж но не съм искала да те обидя а просто да се казва истината. И не бъди толкова гневна все пак е хубав празник :lol:
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #26 -: Април 20, 2009, 13:37:54 pm »
Изобщо не съм гневна,а се опитах да се защитя.Все пак бях обвинена безпричинно на този "хубав празник " както ти се изрази.Забележката ти не беше за първия пост,а за това,което съм писала във втория "за божията работа".Дори и втория да е къде видя коментар за "донорски програми",за "качество на яйцеклетки",за колко пари струва.И за кое точно не казвам истината както ти пишеш?А ти прочете ли ми мнението в края където пиша,че въпреки съмненията важно е успеха и всичко др. не ме интересува.Както и да е  мисля,че спорът е безсмислен и не носи никаква полза за момичетата и за темата като цяло.УСПЕХ! :balk_602:
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #27 -: Април 20, 2009, 14:19:14 pm »
Мисля, че това което е написано от "doctor" е неморално е неетично. Като за начало ние не сме доктори и няма как да проверем и дума то това, което е написано. Второ така ананимно остава само да се чудим дали и този пост не е платен.Трето как да се предпазим, като не знаем за коя или кои клиники става въпрос.Четвърто от това всичко излиза, че едва ли не да си стоим вкъщи. Пето аз съм на мнение, че всеки който е доктор или морален човек трябва да има смелост да застане зад името си и това което казва. Шесто не му вярвайте! Според мен това е манипулация! Такава спекулация с нашия живот и мечта не е никак приятна! Вярно е, че и аз съм регистрирана с никнейм, но всеки, който иска да се свърже с мен мога да му предоставя името и телефона си, защото не се притеснявам да бъда открита. Това е от мен. Мисля, че трябва да се поразровим и да намерим човека, който е написал това нещо. Ние сме пациенти и имаме права и това, което е написано трябва да бъде подплатено с факти и реални неща!
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #28 -: Април 20, 2009, 14:54:03 pm »


Подкрепям написаното на 100%  :) Аз също смятам, че без излагане на действителни примери и факти написаното от doctor не ни предпазва от нищо. Не че не допускам това да е наистина така, но ако някой наистина иска да ни предпази ще даде конкретна информация къде, кой, как и т.н. както и ще застане зад думите си.
« Последна редакция: Април 20, 2009, 17:18:54 pm от Сдружение Зачатие »

Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #29 -: Април 20, 2009, 14:58:31 pm »

Кой викаш е платил и за какво, кой според тебе има ползва от това изказване освен нас пациентите.
« Последна редакция: Април 20, 2009, 17:41:55 pm от Сдружение Зачатие »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #30 -: Април 20, 2009, 15:01:58 pm »
Няма факти и действителни примери, но тази тема малко ме жегна като човек, започващ втора процедура. Дано има достатъчно морал у докторите, работещи в АРТ клиники, и не ни дават повод да се съмняваме в такива ужасни неща. Какъв човек трябва да си, за да се подиграваш с хора, чието единствено желание е да си имат дете, и са готови на всичко за да го постигнат?


Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #31 -: Април 20, 2009, 15:08:07 pm »
Мисля, че това което е написано от "doctor" е неморално е неетично. ................Ние сме пациенти и имаме права и това, което е написано трябва да бъде подплатено с факти и реални неща!

Подкрепям написаното на 100%  :) Аз също смятам, че без излагане на действителни примери и факти написаното от doctor не ни предпазва от нищо. Не че не допускам това да е наистина така, но ако някой наистина иска да ни предпази ще даде конкретна информация къде, кой, как и т.н. както и ще застане зад думите си.
Абе някой иска ли наистина факти като пита къде да си направи процедурата или операцията, доверяваме се в общия случай на болшинството изказани мнения, но какво ни гаратнира, че всичко това е вярно. Пак повтарям този пост е тема за размисъл, а не реклама или антиреклама и неразбирам защо се опитвате да го причупите през собствената си параноя. Не искате ли да има стандарт и контрол в клиниките? Е, аз искам! Не искате ли да знаете,  ако се нуждаете от донор че той е физически и психически здрав. Вярно е невежеството е блаженно и колкото по-малко знаеш толкова "по-лесно" ти минава процедурата.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #32 -: Април 20, 2009, 15:34:01 pm »
Да и още нещо да добавя. Когато някой каже истината една голяма част скачат - едните защото не са се замислили когато са прочели поста, а другите, защото не искат да се замислят. Наистина мисленето е трудна работа.
Замисляли ли сте се защо консултантите почти не пишат във форума? Възможно ли е според вас един доктор да отговаря на въпросите ви и в съседната тема да чете как го плюят и обвиняват - или него или професията му? Защо щом е доктор трябва да е от другата страна? Не мислите ли, че имаме обща борба?
И кое според вас е провокативното - че някой ви накара да се замислите?

Факт ли са масово фалшиво положителните тестове и мнимите бременности с УЗ при ЧХГ 20 - как се вижда сак при такова ЧХГ? И започването на втора трета и четвърта процедура на тъмно?
Факт ли е, че не ни дават документацията, която ни принадлежи?
Факт ли е, че са единични случаи процедурите, в които ни се дават снимки на ембрионите?


На кого му пречи да не сме информирани - на нас самите най-много пречи!
Но едно е комичното и жалкото в тази история и причина много стойностни хора да престават да пишат - конфронтацията с тези, на които най-много разчитаме - лекарите. И вместо, когато ти протегнат ръка да си благодарен, резултатът е хапене и плюене, вместо цивилизовано да поискате повече информация и отговори на въпроси - но и това е много трудна работа - да измислиш и формулираш правилно въпрос. Къде къде по лесно е да обиждаш. Защото преди форума не беше такъв и за да се върне предишното му състояние една трета от мненията в тази тема трябва да са изтрити. Защото преминаха отдавна добрия тон.

И смея да кажа, че отдавна не е имало смислена общовалидна за всички  дискусия в АРТ-а (изключвам темите за взаимопомощ по специфични медицински въпроси). Надявам се да не я доведем до ключ.
« Последна редакция: Април 20, 2009, 16:10:16 pm от cygnus »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #33 -: Април 20, 2009, 15:41:54 pm »
Мисля, че това което е написано от "doctor" е неморално е неетично. ................Ние сме пациенти и имаме права и това, което е написано трябва да бъде подплатено с факти и реални неща!

Подкрепям написаното на 100%  :) Аз също смятам, че без излагане на действителни примери и факти написаното от doctor не ни предпазва от нищо. Не че не допускам това да е наистина така, но ако някой наистина иска да ни предпази ще даде конкретна информация къде, кой, как и т.н. както и ще застане зад думите си.
По принцип е така, но ако този човек беше застанал с името си и беше казал имена на клиники, щеше да бъде разкъсан на парчета.Именно тогава щяхте да го обвините в нечестност, в опит за реклама и т.н....не че и сега не го обвинявате, ама пак повтарям, във всяка една реклама се споменава името ма продукта - в поста на доктор, аз не видях такова :wink:
И както казах и в предишния си пост, ако не бе така нападнат и заклеймен, човека може би щеше да уточни нещата и да изложи и факти.Но сега вероятно съжалява, че се е опитал да помогне.Вие бихте ли помогнали на някого, който ви оплюва, бихте ли се опитали да обясните..едва ли!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #34 -: Април 20, 2009, 15:43:27 pm »
Права си Ledena_luna, но моля те кажи ми как да погледна във файла си и да видя кой ми е донор или да се доверя на лекаря си? Правя второто не защото ми е по-лесно просто нямам достъп до такава информация и се доверявам нямам избор.
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #35 -: Април 20, 2009, 15:50:25 pm »
То въпроса не е кой е донора, а да има закон който и да се следи дали се изпълнява т.е. огран за контрол, но такъв в България няма.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #36 -: Април 20, 2009, 16:21:42 pm »
Айде сега няма контрол, агенция по трансплантацииите е контролен орган, която задължава клиниките да работят по определен стандарт, по тази причина документацията за всяка една процедура е огромна. Ембриолозите повче пишат, отколкото стоят в боксовете. Яйцеклетки, ембриони всичко е номерирано и описано как точно се развива. Добре, че на плувците не им слагат номера, щот тогава не знам как щяха дасе оправят.
Искам да попитам, като не сме медицински лица (и то точно в тази област)и да ни предоставят всичката тази информация, какво точно ще разберем? Ще се позовем на четеното в нета, на познанията ни от споделен опит?
Ако дойде при мен клиент и попита, как точно ще направя даден анализ и аз взема та му обясня, дали ще е по спокоен, че анализа ще е точен? Може да ме разбере химик и то химик аналитик, за останалите резултата е важен. Същото е и в клиниките, айде да не се правим на по разбиращи от лекарите.
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #37 -: Април 20, 2009, 16:32:00 pm »
Бубе, ние не можем да я разберем (в общия случай де, ние с тебе сигурно ще можем ;) ) , но пък тя си остава за нас и всеки лекар, който ни лекува от тук нататък ще има поглед върху нея и ще си направи нужните изводи за да продължи адекватно с нашия случай.
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #38 -: Април 20, 2009, 16:35:14 pm »
cygnus, факт ли е че при ЧХГ 1500 и видян сак, нямаше развила се бременност, това от лош ембрион ли е или от скапаната ми лигавица? Смята ли се за фалшиво положителен тест? Мисля, че освен онова, което е свършил екипа по време на процедура, особено значение има и индивидуалността на организма, нещо което никой не може да предвиди. За мен всичко опира до доверието в екипа, ние не можем сами да си правим процедурите, можем само да изберем на кой да се доверим. А ако в някоя клиника се спекулира с всичко това, то тя ще затвори врати. Възниква въпроса "А докато затвори?", да винаги има риск, но риск има във всичко, дори когато ходим пеша по улицата. Едва ли има хора, които създават клиника(фирма)и искат тя да се провали.
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #39 -: Април 20, 2009, 16:39:45 pm »
Бубе, в този случай си има регистрирана бременност и не се смята за фалшиво положителен тест, нито за химична бременност. Но при ЧХГ 20 просто няма как да се визуализира плоден сак.