0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Търсих тема за стойности на PLA под норма и не намерих, затова пускам нова.
В началото на годината бях забременяла, но се оказа че плода е спрял да се развива. Преди да разбера това, ходих в Плевен и там ми правих изследване на PLA. Тогава ме регистрираха като бременна, защото още незнаех, че бебето не се развива. Стойностите са под нормата за бременни и по-високи за небременни. Първо ми изпратиха грешен резултат, за небременни. След това получих нови със стойности за бременни, но коментара беше за същия, завишени стойности. Писах няколко писма, за да получа коментар на тези стойности. Говорих и с д-р Тодорова, за да и кажа че бебето не се развива и какви са стойностите ми, но въпреки че тя ми ги назначи, не ми ги коментира. Ако някой е имал такива ниски стойности, или знае какво означават те, нека да се включи. И след като бебето е било спряло да се развива към момента на изследването, дори и да не съм го знаела аз, трябва ли да гледам стойностите за бременни или за небременни.
Стана много дълго, но моля ви за коментар
*
Мисля,че все пак са валидни стойности за бременни,все пак бременността е  била още факт.но не бях чувала за ниски стойности,обикновено в такива случаи стойностите са повишени.Аз съм с повишени PLA и ми е назначена терапия с фраксипарин и аспирин протект.Според мен се посъветвай с доц.Конова.

*

    Slavi_Yo

  • *
  • 6
  • мъката ми е навсякъде
И моите резултати са така...2.08% (при реф. 1.07-1.56% за небременни и 2.17-3.16% при бременни). Моето обяснение е, че изследването ми го правиха 11 дни след кюртаж заради кухо яйце и затова е така. Коментар от Конова още нямам.
Спи спокойно, Тединце! Чакаме деня, в който ще сме отново заедно! Липсваш ни...
05.02.2008-10.06.2008