0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
за райхел
« -: Март 25, 2009, 21:15:41 pm »
известно време се чудих къде точно да пусна тая тема и как да я кръстя, но така и не измислих нищо което поне малко да се доближава до възмущението ми...
в началото на лятото 2008 г ни излезе отрицателен  крос мач в клиника надежда. получих мнение от тамошните имуноложки че в моя случай автоимунизацията е дълбоко непрепоръчителна, дори опасна заради тромбоцитопенията ми.
потърсих мнение в плевен на място от румен русев който се съгласи с тяхното мнение. платихме си консултацията естествено но не помня точната сума.
след което разговарях с конова по телефона. тя също се съгласи с мненията до момента и не поиска заплащане на консултацията проведена по телефона.
успях да се свържа по телефона и с албена в якентро която каза че според прапас  няма проблем да направя аи при тях като едновременно с това получих от нея ценоразписа на клиниката им. уведоми ме също че ако искам мога да направя и консултация лично с прапас преди процедурата като изрично подчерта че за българи консултацията е безплатна независимо дали е по мейл, телефона или на място. началото на август ганка предложи да пишем и на райхел да я питаме какво мисли и тя по въпроса, като въпроса отново беше един единствен – подходяща ли съм или не според нея за аи. реших че няма какво да губя и съчиних едно безкрайно писмо описващо проведените до момента изследвания и лечение и отново задавайки единсвения си въпрос за аи. грейс ми прати въпросника на клиниката им който попълних на английски и с писмото и копия от изследвания изпратих на ганка. тя строила мъжа си в две редици, редактирали и превели писмото ми на немски, добавили копията на изследванията ми и въпросника от клиниката на райхел и й ги пуснали по мейла. в писмото питахме също колко пари дължим и къде да ги преведем. края на декември получавам отговор от райхел която любезно ме кани в клиниката си където да ми направи нови изследвания за да ме консултира тогава 8O 8O 8O щото видите ли вие нямала доверие на резултатите на направените ми до момента изследвания 8O. нито дума кои изследвания точно иска да повтори и колко ще ми струва „не вярвам на българчетата” :x. теглих й една цветна по нашенски обяснявайки че не искам нови изследвания, нито терапии а само отговор на един единствен въпрос на базата на съществуващите вече резултати, независимо дали са верни или не. отново попитах какво дължа единствено за отделеното време и отговора на този ми въпрос само. началото на януари получих все пак отговор който с две думи казваше че райхел е съгласна с начина ми на лечение до момента и нито дума за пари отново. всичките ни контакти до момента с нея са по мейл чрез ганка, за което никога няма да мога да й благодаря достатъчно.
преди няколко дни се получи нов мейл до ганка от ...пииип...пииип (самоцензура) в който ми искат  137,56 евра за проведена терапия 8O 8O 8O. много пииип и  :x :x :x. нов мейл от ганка до пииип и днес ново искане – този път за 70,53 евра, отново за проведена терапия 8O.
защо съм бясна, меко казано - ами защото подобна простотия до сега не съм срещала никъде където съм ходила, а аз съм ходила дори в мд при коларов...винаги до сега съм била наясно колко ще ми струва еди какво си преди да го направя и на базата на цената решавам дали и кога ще го направя. ноооо райхел е друга бира явно...
защо мисля да платя парите - защото тая пиииииип има мейла и всички координати на ганка която ще тормози ако не го направя.
защо ганка се чувства зле и виновна от ситуацията - нямам обяснение, но се надявам да си избие глупостите от главата.
защо ви пиша всичко това - за да знаете поне вие предварително.
имам всичко на документи естествено за тези които не вярват или решат да спорят но не искам да ги качвам тук защото ще стане безкрайно.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: за райхел
« Отговор #1 -: Март 25, 2009, 23:27:39 pm »
Ами Ганка се чувства виновна, защото те убеди, че все пак въпросната дама е помогнала на доста хора и може и това да е твоя шанс. И защото не е вярвала, че може да се случи нещо подобно... А и трудно ще й избиеш тази й виновност от главата :(
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: за райхел
« Отговор #2 -: Март 26, 2009, 11:36:28 am »
Хм, Лили, много неприятно, ти, доколкото разбирам не си провеждала никаква терапия все пак... Не се ли обяснява по-подробно за какво е тази сума, каква точно терапия?

И аз имах известна кореспонденция с клиниката, и по телефона съм говорила с тях, но не са ми искали пари, хем и аз като теб любезно питах дали трябва да си заплатя консултациите?
Иначе, кореспонденция по тези същите въпроси водих и с един Английски лекар /даже с него доста повече, защото много съвестно отговаряше човекът/, но и той не ми е поискал изобщо никакви пари.
Мога да потвърдя и за консултациите на проф. Прапас, че наистина са безплатни, мен ме консултира напълно безвъзмездно.
Та, на общия фон, искането от немската клиника е странно, особено като се вземе под внимание, че всъщност нищо не си правила там...
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Re: за райхел
« Отговор #3 -: Март 26, 2009, 11:55:55 am »
Лили, ще падна! 8O

Малко встрани от основната тема, искам да споделя, на мен пък какво ми се случи:
Правих крос мач преди и след АИ, проведена в клиниката на Иво Тодоров.
Вторият /1 месец след лечението/ беше Т-клетъчен(-)и В-клетъчен(+).
През лятото бях писала мейл до Райхел, като отговорът беше "ето ви въпросниците, отговорете", и ценоразпис с изледавания на немски.
Аз прецених, че нямам пари да правя изследвания в Германия и не изпратих друг мейл.
След втория крос мач, пуснах отново мейлове до Райхел и до Р. Русев с единствен въпрос-промяната на крос мача, означава ли, че има ефект от АИ.

Р. Русев ме поздрави за успешната терапия и ми пожела успех; Райхел ми писа(!) че терапията е вероятно недостатъчна или реакцията все още не се е проявила!
Благодаря! Дотук бях с имунологията!
*
Re: за райхел
« Отговор #4 -: Март 28, 2009, 17:53:37 pm »
Добре де, извинявай ако не съм разбрала...
може ли да и пратиш едно писмо на английски, с което да я помолиш да ти прати ценоразписа им и да типосочи точно са кои услуги дължиш парите

бааах ти нахалството!

аз съм модератор и САМО В ТАЗИ ТЕМА ти разрешавам - псувай си наволя и без пииииииип  :x
В очакване ....
Re: за райхел
« Отговор #5 -: Март 28, 2009, 19:06:01 pm »
Лили, не как точно стоят нещата и какво означава това "теглих й една цветна по нашенски обяснявайки че не искам нови изследвания, нито терапии".
Факт е, че Райхел е консултирала безвъзмездно и безплатно много български момичета.
Не знам какво се е случило, за да ти поискат пари от клиниката, но ти си първия случай за който чувам и ме притеснява да не би това, което изглежда не описваш в поста си, да попречи на други български момичета, които имат нужда от консултация при Райхел.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: за райхел
« Отговор #6 -: Март 28, 2009, 20:17:53 pm »
идея нямам коя е райхел, но си мисля, че има нещо объркано в тая работа.
клиниката следва да ти прати фактура за извършените услуги, а не в частен имейл да ти се иска хвърчаща сума без пояснение.

на твое място не бих плащала така тези пари, а бих писала любезно писмо до клиниката с молба да се изясни какво точно дължиш за направената по имейл консултация и да ти изпратят фактура за дължимата сума.

без фактура не е законно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: за райхел
« Отговор #7 -: Март 29, 2009, 18:13:18 pm »
Звездичка, мога да ти предоставя цялата кореспонденция с Райхел, за да видиш каквото точно те интересува. Многократно искахме ценоразпис за услугите, а също така питахме тази консултация по е-мейл колко ще струва. Не ни беше отговорено. Кореспонденцията е водена на немски и не мисля, че някой е недоразбрал нещо или се е получило объркване. Не получихме никакви цени, а на многократно зададен определен въпрос към докторката не получихме еднозначен отговор, а едно дълго писмо с пояснения и обяснения на диагнозите. Препоръка за лечение или дали е подходяща Лили за АИ нямаше. Единствената препоръка, съдържаща се в мейлите беше Лили да спре аспирина, тъй като й е противопоказан.
Джам, Райхел е немската Конова. Занимава се с Активна имунизация. Има предоставена фактура. Първата беше за 137.56 евро, като на нея пише, че това е инфертилитетна терапия. След като ние попитахме каква е тази терапия, при положение, че Лили не е стъпвала в клиниката, а е имало само консултация по мейл, в отговор ни изпратиха нова фактура, без обяснения и на стойност 70.53 евро.
По мое мнение Райхел е калкулирала времето, което е отделила, за да напише е-мела за Лили, в който разглежда точка по точка всички изследвания, но нямаше препоръки. Факт е, обаче че не ни уведомиха за стойността на тези услуги и не ни оставиха ние да си преценим искаме ли да заплатим тази сума или не.
П.С. Аз също съм чувала прекрасни неща за лекарката, а и за това, как е помогнала на доста момичета. Имам пресни примери пред себе си, като най-добрите ми приятелки забременяха след АИ при нея. Но при тях цената на консултацията си беше включена в стойността на прегледа, а и последвалата процедура. Лили не е правила нищо при нея, а също така не е изпращала кръв за изследване. Единствено е-мейли с изследвания. Та поради тази причина ми се струва леко странно всичко това и меко казано неприятно.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: за райхел
« Отговор #8 -: Март 30, 2009, 13:17:32 pm »
по-добре от ганка и да исках нямаше да мога да го обясня.
покрай сестра ми и покрай ганка съм горе-долу в час с "западното" здравеопазване. всеки път съм изпадала в истерия когато по-малко запознати от мен хора с лека ръка ме пращат на запад за лечение - най-вече за ин витро. личния ми опит с райхел отново доказа на мен че съм била права през цялото време...въпреки че честно казано нямах нужда от още доказателства.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: за райхел
« Отговор #9 -: Март 31, 2009, 14:37:05 pm »
Незнам дали аз ще бъда ясна, но ще опитам...

това, което е написано на фактурата, трябва да съответства на категория от ценоразписа... :balk_133:

според мен нищо не плащай.Напиши едно последно писмо като приложиш копия от предишната ви кореспонденция, където тя казва че нищо не дължиш
В очакване ....
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: за райхел
« Отговор #10 -: Март 31, 2009, 20:43:10 pm »
там е работата. в предишните писма мълчеше като гъз по отношение на плащането. нито е казала "консултацията струва еди си колко" за да си направя аз сметката устройва ли ме цената или не, нито е казала "ми мноо си любезна но нищо не ми дължиш". просто дума не обели тя изобщо в което и да е от предишните писма, само 3 мес след последното прати фактура. аз за тва съм бясна.
както и да е - въпроса е приключен. парите са преведени. ако не го бях направила тая крава мутафонка щеше да тормози ганка и да й прати на нея мутри. написах това тук за да си знаят поне тия след мене какво могат да очакват.
пп мерси за разрешението че ми беше писнало да пипкам. друго си е да можеш да кажеш на гъза гъз 8)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: за райхел
« Отговор #11 -: Април 02, 2009, 01:28:28 am »
Брей брей  :(
Аз писах няколко пъти на Райхел и като всички вас не само я питах колко дължим за консултациите, ами настойчиво молих да ми пратят банкова сметка и сума, която да преведа, но нито веднъж не са ми искали пари, а освен няколко имейл консултации имаше и няколко телефонни, както знаете, при мен казусът не беше прост, пък се появи и автоимуннното заболяване. Никога не са поставяни под въпрос и бг изследванията ми, даже като ми прати жената списък какво още трябва да направя изрично ми написа, че мога да ги направя при нея в германия или където ми е удобно в бг, после като пратих резултатите, и то само ги преписах, жената ги прие като достатъчно надеждни.
Понеже знам, че в ДЕ има такава практика, вместо да отидеш в клиниката, да се запишеш за телефонна консултация, която се заплаща като консултация на място (даже доколкото помня се тел.консултация се поема от здравната им каса), наистина в края на всеки имей молих настойчиво за сметка, че да платя, щото колкото направи тая жена за моя случай, никой бг лекар никога не направи, но те въобще не са отваряли въпрос за пари.

Още нещо, което направо ме шокира, след като ни направиха двете процедури (за които предварително абсолютно точно ми бяха казали колко ще струват), в клиниката ни казаха Чао и че ще ни пратят фактурите по пощата и ще платим, след като ги получим, пък имаха записани само по две имена и София, без да имаха никакъв наш адрес, та се наложи аз да ги гоня да им дадем адрес където да ни пратят фактурата. Абсолютно отказаха да ни вземат парите на място, въпреки че за нас така беше най-удобно и ги помолихме найстойчиво.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: за райхел
« Отговор #12 -: Април 03, 2009, 14:32:25 pm »
пп мерси за разрешението че ми беше писнало да пипкам. друго си е да можеш да кажеш на гъза гъз 8)

молим, молим... :lol: ама само за тая тема  :wink:
В очакване ....
Re: за райхел
« Отговор #13 -: Април 20, 2009, 01:59:16 am »
Аз сега виждам темата.

Джам, Райхел е лекарката при която направихме ние АИ.

За нея всичко и всички в този сейт имат инфо от мен. Ние сме доайните така да се каже :D.

Аз лично познавам 3 случая за взаимоотношения с тяхната клиника, при които всичко е коректно. Аз също направих няколко тел консултазии и документи изпратени по имейл, за които не сме платили и цент.


Лили 100% съм сигурна, че се касае за грешка. Обаждайте се и изяснете случая. От опит в контактите си с немците, стават такива неща, макар и рядко, нещата обаче се изясняват, дори при констатирана грешка ти връщат обратно вече преведените пари. 
А най-вероятно самата Райхел и идея си ням, виж сътрудничките и са друго нещо. Малко застреляни са.

Успех


Re: за райхел
« Отговор #14 -: Април 20, 2009, 02:09:57 am »

както и да е - въпроса е приключен. парите са преведени. ако не го бях направила тая крава мутафонка щеше да тормози ганка и да й прати на нея мутри. написах това тук за да си знаят поне тия след мене какво могат да очакват.
пп мерси за разрешението че ми беше писнало да пипкам. друго си е да можеш да кажеш на гъза гъз 8)



Лили, сега прочетох това, явно все пак не си достатъчно запозната с немската система и си доста далеч от истината. Мутри тук  никой на никого няма да изпрати. Бг действителността явно ти е объркала представите :D.
Обадете се, говорете, изяснете случая, сигурна съм че ще си получиш парите обратно /имам лично няколко подобни случая с немски компании, вкл и мобилния ни доставчик/

П. П. Благодарение на въпросната крава мунтафонка, ние /след 13 год неизяснен стерилитет, 5 неуспешни ин витро опита / и още няколко тук пишещи дами имаме децата си.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: за райхел
« Отговор #15 -: Април 20, 2009, 18:47:31 pm »
Бени, аз съм 100% убедена, че на теб тези консултации са ти влезли в цената, която си платила накрая, не са останали без нищо. Както и всички други, които са ползвали услугата "АИ".
Явно не си чела внимателно, аз обясних - опитахме се да изясним случая, защо така са постъпили, попитахме няколко пъти за заплащането предварително, не ни бе даден отговор. В последствие като питахме защо ни искат такава сума - отговор не ни дадоха, направо ни намалиха цената. Айде аз да не говоря перфектен немски, но все пак мъжа ми е завършил немска гимназия и го говори като роден език. Така че не е защото сме се недоразбрали.
Колкото до мутрите - не е така, но все пак знаеш има си начини системата да ти прибере парите. Аз можеше и да си направя оглушки, но Лили реши да платим и да сме коректни, въпреки че от клиниката не бяха коректни към нас. Както и да е... Въпроса е, не в това, че Райхел не помага, а за некоректно отношение от страна на клиниката. На фактурата стои надпис - от името и по поръка на г-жа Райхел се изпраща. Така че коментара и разбора оставям ти да си го направиш сама за себе си...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: за райхел
« Отговор #16 -: Април 20, 2009, 21:24:02 pm »
само искам още нещо да допълня за последно - в крайна сметка ми е от там кой ми вярва и кой не. казах какво ми се случи на мен с райхел, за да предупредя тези след мен които решат да й пишат, че това е възможно да се случи и на тях. просто за да знаят защото аз не знаех и не беше хубаво така.
така както не е хубаво човак да се хваща за една дума без да е прочел всичко внимателно.
права си албена че в германия никой не праща мутри - точния израз който ганка употреби беше "събирачи на пари", просто аз го съкратих на мутри защото ме домързя да го напиша по-точно. а колкото до обърканите ми от бг действителността представи... сигурно е така... щом казваш...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: за райхел
« Отговор #17 -: Април 21, 2009, 01:23:42 am »
OK!
Ганче, Лили, аз на ваше място не бих оставила така нещата. Явно има някакво объркване. Бих се разправяла докрай, не бих платила за нещо което не съм получила.
Я ги заплашете с адвокат, тука действа :) :?

Ние платихме цифром и словом :D само за двете АИ. Изследванията ни ги пое касата, а за кореспонденцията и тел разговори не сме плащали нищо.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: за райхел
« Отговор #18 -: Април 21, 2009, 01:41:07 am »
Аз знам, че заплахата с адвокат действа, но Лили реши да не се занимаваме. Аз мислех да не ги плащам, но тя така реши. В крайна сметка най-вероятния отговор ще бъде ново намаляне на фактурата :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: за райхел
« Отговор #19 -: Април 28, 2009, 20:14:40 pm »
Бени, аз съм 100% убедена, че на теб тези консултации са ти влезли в цената, която си платила накрая, не са останали без нищо. Както и всички други, които са ползвали услугата "АИ".

На нас 100% ни взеха пари само за двете АИ и то точно толкова, колкото ни казаха в началото, че ще струват.
Благодаря ти, Бени!