0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кистозна формация на плацентата?
« -: Март 17, 2009, 18:29:44 pm »
Здравейте! В момента съм в 16 г.с. и няколко дни. Това ми е втора бременност, първатазавърши с мисед аборт. Всичко си беше идеално докато днес не отидох за биохимичен скрининг в Майчин дом. Оттам ме пратиха в ултразвуковия кабинет на Майчин дом, където ме прегледа дежурния лекар, но много ме наплаши, че ниско вдясно на плацентата има нещо като кистозна формация с размери 23.3х21мм. и трябвало да се наблюдава, да лежа, много да почивам, никакво натоварване, никакво шофиране, никакво вдигане на тежко, в никакъв случай да не работя за да не се пукнела някоя кистичка, ако изобщо е киста. И през цялото време се възмущаваше как на ЖК не са го забелязали досега.
Интересува ме ако има някой с подобен проблем да сподели какви саевентуалните рискове, какво трябва да правя и да не правя, провежда ли се лечение, защото думите на лекаря бяха "просто да се спазва режим".
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Кистозна формация на плацентата?
« Отговор #1 -: Март 18, 2009, 01:30:47 am »
Здравей. Мисля че е добре да потърсиш второ мнение. Щом си ходила в Майчин дом отиди при д-р Румен Димитров той работи там на 9 етаж. Той е завеждащ отделението и се занимава повече с операции, но е невероятно точен диагностик. Ако ти е по-лесно отиди в МЦ Фемина тя е негова и е там всеки ден след 17.00часа. Но трябва предварително час, иначе пак ще те приеме но след като свърши с останалите.
Непременно търси второ мнение за да си сигурна, че поставената диагноза е точна.
Пожелавам ти късмет и дано да се окаже, че този който те е гледал е сбъркал.