0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #940 -: Февруари 17, 2012, 11:52:56 am »
Цитат
Вече й слагам пюре в млякото, за да сменя вкуса
Това е голяма грешка, по-добре не го прави. Рано ви е за пюрета, а и после като започнеш да даваш с лъжичка има голяма вероятност да върже вкуса с този от шишето и да си иска само от шише.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #941 -: Февруари 17, 2012, 11:57:51 am »
С риск да бъда линчувана.... аз им давам плодово пюре от доста време с лъжичка.
Рано- късно... започнала съм го вече по преценка на педи-то, а и аз го искам, според мен е по- добре да яде празни калории, отколкото никакви калории...
Пък и да иска шишето...аз това се мъча да постигна ;)
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #942 -: Февруари 17, 2012, 12:10:43 pm »
kotaranata,при нас имаше период, когато единия отказваше да яде.....варианта беше да го приспя и после му бутам шише и всичко изпиваше до последна капчица, остави детето..не го насилвай, просто дебни кога заспи и тогава пробвай да го нахраниш.
при нас този период продължи около 1 месец, но после нещата се оправиха и почна да яде без проблеми.
аз го отдавам на никнене на зъби, на 6 месеца избиха първите 2.сега имахме пак този период и отказваше да яде и пак за около 1 месец и сега гледам 3 зъба наведнъж избиха и веднага детето прояде.
важно да не стават нещата на сила с храненето.
и мен ме яд, че единия яде за трима и пухчо,а другия с тези периоди на неядене е по слабичек, ама важно да са ми здравички....друго не е важно  :wink:

успех ти пожелавам  :wink:

п.п. иначе и аз ги храних с подпряни шишета и нямах проблеми, даже когато свекито идваше на гости за 1-2 седмици и забранявах да ги храни на ръце, със всичко исках да вървя по реда като когато съм сама.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #943 -: Февруари 17, 2012, 12:23:03 pm »
С риск да бъда линчувана.... аз им давам плодово пюре от доста време с лъжичка.
Рано- късно... започнала съм го вече по преценка на педи-то, а и аз го искам, според мен е по- добре да яде празни калории, отколкото никакви калории...
Пък и да иска шишето...аз това се мъча да постигна ;)


и аз пробвах да правя такива бъркочи, като слагах пюре към АМ....ама нищо не ставаше, по добре давай на детето млечна оризова каша, тя е след 4 месец и към нея може да добавиш плодово пюре, при мен така минаваше номера, а и доста по засищашо от едно голо плодово пюре, а и в кашата има АМ все пак.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #944 -: Март 03, 2012, 08:35:02 am »
Момичета, помагайте със съвет..
От седмица някъде, не мога да накарам Зейн да яде.. Храним се с 300 зора, като аз трябва да го успокоявам след всяко цокане.. Извива се, огъва се, плаче.. направо съм се видяла в чудо!
Вчера уж малко по-добре се хранеше и ново 20, повръща като фонтан!
Аз съм ги свикнала да се уригаме на средата на шишето и после като изядат всичко.. Той или повръща първата половина на шишето, или направо всичко накрая.. Днес цял ден го храня през 2 часа по малко, та белким остане храна в коремчето му..По час ни отнема да изцокаме 50мл, или пък заспива и едва се храним пак.. Направо не знам какво да правя.
Лукас милия, подпирам му шишето с една хавлия и той си цока аз докато се моля на брат му да яде, не му се чува гласеца. Само го уригам, той поне си изяжда всичко...
Кажете с вашите близнаци/тризнаци, имало ли е такива периоди? На какво се дължаха и кога отминаха? Зейн е осезаемо по-лек като го вдигна, а миналата седмица тежеше с 60 грама повече от брат си....
« Последна редакция: Март 03, 2012, 08:37:43 am от Гальонди »

Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #945 -: Март 03, 2012, 08:50:45 am »
Момичета, помагайте със съвет..
От седмица някъде, не мога да накарам Зейн да яде.. Храним се с 300 зора, като аз трябва да го успокоявам след всяко цокане.. Извива се, огъва се, плаче.. направо съм се видяла в чудо!....
Да не те плаша, но моята Пламена още не иска да яде. Неяденето се прояви във вашите месеци.
Само че няма повръщане. Някой някъде ми беше цитирал симптомите за рефлукс
.
Цитат
* плач при първи глътки мляко и извиване на дъга.
* извиване на дъга при поставяне в легнало положение.
* странни премлясквания и преглъщания между храненията, даващи впечатление че храна се връща, и детето я преглъща.
* много неспокойни деца " не знаещи какво искат", за малко успокояващи се на ръце, плачещи веднага в легнало положение и малко успокояващи се в право.

така че предполагам вие попадате в тази категория.

От моя злочест опит с неяденето...само 1 съвет мога да дам... гледай да не тормозиш коремчето. Знам че искаш детето да е сито, но когато даваш непрекъснато храна, според мен, каквато и да е причината за повръщането, ти я стимулираш.
За рефлукса- другите ще помагат.

И аз имам питане: Имате ли отделни прибори за децата? Биби, шишета, лъжички... или ползвате всикчо общо?
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #946 -: Март 03, 2012, 08:54:15 am »
Моите имат отделни.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #947 -: Март 03, 2012, 09:10:56 am »
Котараната, как наддава Пламена с това неискане да се храни?
Зейн ми е малко "по-сгъваем" от самото начало.. Първия един месец го изкарахме свити на кравай :) Не е по-неспокоен от брат си, имат си своите моменти и двамата..
С храненето през 2 часа не е повръщал изобщо а тази вечер след много "почивки" и поне 4 уригвания, си изяде цялото шише с АМ без да повръща..
Не мога да съм сигурна дали става въпрос за рефлукс, разбира се и аз това си помислих в началото... Моля се да отмине този период колкото се може по-бързо!
Лукас имаше десетина дни на доста повръщаане и после спря, дано бе Боже, да се окаже временно явление, че голям тормоз се изтормозихме и аз и Зейн, че и Лукас сигурно.. Не съм имала време да го гушкам-няколко дена стана .. Добре че е татко му..
Иначе ние имаме отделни биберони(различаваме ги по цвета), но шишетата са ни общи..Не съм ги надписвала..Дрехи, лигавчета, всичко ни е на едно.. Засега.

*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #948 -: Март 03, 2012, 10:34:47 am »
И аз имам питане: Имате ли отделни прибори за децата? Биби, шишета, лъжички... или ползвате всикчо общо
Шишета - общи, така или иначе стерилизирах след всяко ползване.
Биберони-залъгалки - отделни (различни цветове), лъжички също - беше ми по-лесно да определя така кой колко е изял и не ги бърках като ги хранех.
Сега купички, чашки са им общи, но са различни цветове и те са си харесали определени и си ги познават.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #949 -: Март 03, 2012, 17:24:37 pm »
При нас всичко им е общо. Аз даже ги храня с една лъжичка, защото ядат двамата едновременно - една лъжичка на единия, една на другия. Ако не ги храня двамата заедно, то настава такъв рев :D :D :D. Дрехи почти нямам еднакви, тъй че и тях им менкам.


Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #950 -: Март 06, 2012, 14:40:41 pm »
Влизам да споделя моя скромен опит .
Гальонди ,ние откакто станахме на месец и малко минахме на 4 часово хранене и да ти кажа свикнаха си на режима .В началото беше малко трудно но по същия начин Сиянка ми връщаше каквото беше изяла ,също уригахме по няколко пъти но не помагаше .По съвет на педиатърът давах глюкоза когато е върнала по-голямо количество от млякото и е неспокойна .Вършеше работа и пак по нейн съвет увеличавах часовете на хранене вместо на 3 часа на 3,5 часа а най - добре на 4 часа пак по нейн съвет ,е все пак и децата издържаха .Сега понякога ядат и по -рано но пък веднага на следващото хранене правят по-голяма пауза и се нормализират часовете им и  сега връща но малко не като преди ,изяжда си 120 мл.мляко а връща 10-20мл ,но пък имаме колики . .Храним се така - 9 часа,13 часа ,17 часа ,21 часа ,01 часа ,05 часа,т.е. имаме 6 хранения .
Шишетата са им общи но ги изварявам ,а бибите са им различни,но пък не ги искат много-много.
Но нас ни мъчат ужасни колики особенно Сиянка ,в чудо сме се видели ,АМ сменяхме,антиколик шишета ,капки ,е не помага .Надявам се само че скоро ще отминат ,ако някой знае някои по ефикасни капки или нещо по-добро в борбата с коликите да каже.
« Последна редакция: Март 06, 2012, 14:50:03 pm от malkave6tiza »
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #951 -: Март 06, 2012, 21:40:12 pm »
Малка вещица, аз купувах едни хапченца - колик таблетс, разтварях ги с две три капки вода. От тях съм най-доволна, само дето бяха скъпи - около 17 лева за 125 хапчета.
http://well.ca/products/hylands-colic-tablets_10714.html


Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #952 -: Март 11, 2012, 16:44:11 pm »
При нас всичко е общо засега. Но не сме ползвали биби и шишета с биберон, защото ги кърмех. Но чинийки, чашки, лъжички са общи. Бях взела например различни шишета за вода (Авент с мек, а после твърд накрайник) и си ги различаваха по цвета. Сега вече всяка си е "заплюла" нейно шише и само от него пие, взела съм едни от Икеа с глава на кученце.
  09.11.2007
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #953 -: Март 25, 2012, 09:31:41 am »
Откога се каня да вляза тук и да пиша и все нямам време..
Ние започнахме да си ядем (малко след последния ми пост) и съответно от седмица насам пак започнахме се дърпаме..  моя инат засега надделява!
Повръщането на Зейн беше за около седмица, много се изтормозих, защото тъъъкмо си изяде всичко ( с 300 зора) и го повърне.. За последните 3 седмици ми е повръщал веднъж (като фонтан) и се надявам да не се повтаря скоро!
Смених му бибероната, с която се храним (с по-голяма дупка). О, чудо, прояде и нямаше проблем, до около преди седмица, когато отново започна да се дърпа и да не иска да яде. Сега обаче не се извиваме, ами въртим главата! И ако остане биберона в устата докато трае въртенето, почваме да ревем..
Всеки път започва да яде нормално и като стигнем на средата почва да мрънка и да се дърпа. Защо прави така, не мога да разбера!! Аз го изчаквам да му се доспи и тогава му слагам шишето в устата. Отнема много време да се нахраним така, защото той спи и хич не го вълнува това шише ( трябва да го побутвам и да му напомням да суче) нооо, поне не ми се съсипват нервите, както когато се опитвам да го храня и да го успокоявам от толкова въртене на глава! Голямо шило ми е значи.. Но ако и двамата бяха кротки като Лукас, аз нямаше да разбера, че деца гледам!  :D
Лукас милия, плаче само, когато е гладен! :)
От 2 седмици се усмихваме и се опитваме да гукаме, направо съм в небесата от радост :) Разтапям се като ми се усмихнат! И двамата имат тръпчинки и са синеоки като баща си... На мама красавците :)

*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #954 -: Март 25, 2012, 10:27:47 am »
Да питам близнашките майки, как приспивате децата си?

При сестра ми положението е, че единия заспива само в люлката и после го пренасят на леглото, а другия в количката, само вечер си заспива, гушнат на спалнята.
Но всичко това е с много люлеене и обикаляне с количката по коридора, и трябват винаги двама човека, че докато приспиват единия, другия крещи, ако е сам, и не става.
За храненето и гледането е трудничко, но би се справил един човек, но майка ми не може все при тях да стои, а с това приспиване не се оправят.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #955 -: Март 25, 2012, 10:57:02 am »
Силве, не винаги са необходими двама човека. Както свикнат децата.

Дори единият да вика, другият свиква. В нас децата вече спят дори когато някой плаче или крещи, свикнали са си на "този шум" и не ги събужда, освен ако не се дере разбира се от рев или не пищи с всичка сила.
Бих посъветвала сестра ти да намери друг начин защото както сама казваш няма как все някой да е при нея. Аз слагах единия в кошницата, другия в шезлонга, третия според ситуацията на леглото или в ръцете ми и използвах де що ръка и крак имах. Другото, което се сещам, че правех е да люлея легълцата им. Бяхме с преносими кошари. С едната ръка хващах двете кошари и ги люлеех леко а с другата третата. Кошарите ни не са били специално люлеещи се, но за всичко се намира начин като няма начин.
Дано са здрави децата.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #956 -: Март 25, 2012, 18:02:51 pm »
Здравейте!
Да кажа как ние се приспиваме - по-често в количката и после се пренасяме в кошарата.Случва се обаче и то в последно време на сутрешните хранения като ги сложа в кошарите им сами си заспиват ,докато мама си прави кафето и им извари шишетата те са заспали ,после остава и време и мама да поспи.Сега в момента Ванката си гука сам в кошарата на сестра си ,а тя спинка в количката.На нас само едната ни кошара е с люлеещ механизъм и от няколко дни сина спи в кошарата на щерката и обратно.Сега Сиянка се радва като я залюлям ,а Ванката му е много хубаво в кошарката на сестричката си ,незнам как ми хрумна да ги разменя ,може би защото имаше един период в който той ми се будеше и понеже неговата кошара се пада малко в края на стаята и не може да вижда всичко сега му харесва изгледа .Знам ли и аз но и щерката спря да се буди по няколко пъти нощем.Да се похваля че от 5 дни сме без нощното хранене .Последно ядат в 21,30-22,00 часа и после чак в 6,00-6,30.Днес с преминаването на лятното часово време изместихме и храненето с един час напред ,т.е те си го изместиха ,но мисля че до ден-два ще се нормализират нещата ,ако ли не както те решат няма да ги насилвам.
Гальонди много е хубаво като гукат ,направо мед ми капе от сърцето ,не мога да спра да ги целувам ,а като се усмихват просто нямам думи да го опиша .И ние сме синеоки и големия ми син и той е синеок ,като майка си .
Не се притеснявай за повръщането ,Сиянка ми повръща през деня и съм се видяла в чудо от преобличане ,докато Ванката връща само леко след като се е уригнал .Но и това ще отмине.Дори сменихме храната но пак си повръща.
Ще го израстат децата ,ние трябва да сме търпеливи просто,да не се притесняваме .
Още едно похвалване от нас гадните колики на щерката отминаха .
Благодаря на Eille  взехме и тези хомеопатични хапченца и ги ползвахме точно три дни - вършат работа наистина.В момента им давам само Инфакол ей така да не би случайно да ги присвие коремче ,но смятам като свърши опаковката да не им давам нищо .
Да са живи и здрави дечицата !!! Всичко друго ще се нареди лека по-лека .
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #957 -: Март 25, 2012, 23:47:25 pm »
Аз ги приспивах по следния начин - едната в мен я люшках, другата в шезлонг я люшках с крак.
Естествено, срещнах доста критики, че съм щяла да ги разглезя, но като им дойде времето - което беше различно за двете - просто сами си показаха, че могат да заспиват сами в креватчетата. :wink:

Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #958 -: Март 27, 2012, 08:47:26 am »
Да питам близнашките майки, как приспивате децата си?
Силве виждам, че племенниците ти са на 1г.и 5мес. и със сигурност разбират какво им се говори. Моите момичета съм ги преспивала почти до годинката със люлене на крака,в количка...както и ти описваш, но после си казах не може по-вече така. Оставих ги в креватчетата със шише вода или мляко и излязох от стаята. Първия ден реваха по към 10 мин. преди да заспят, а след това си заспивааха. Голямо облекчение е като свикнат. Гарантирам няма да реват много и ще се изморят и заспят :D.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #959 -: Март 27, 2012, 09:03:25 am »
Един ъпдейт на нашата ситуация със Зейн :)
От вчера сме на различна АМ.. Това недовършване на шишето и неискане да си изяде всичко ме побърква. Много ми тежи и вече ми се изчерпва въображението какво друго мога да направя..
Ние още си ядем 125мл на ядене, храним се през 4 часа, изчаквам да видя докога ще им стига и като почнат да огладняват по-рано, ще увелича мл..Той като ми остави 30-40мл и направо ми се плаче..
Новата АМ е малко по-гъста ми се струва, и на вкус е по-сладка.. Засега си изяждаме всичко, но не по особено желание, а с настоятелност от моя страна.. Прави ми впечатление, че по-малко се въртим и недоволстваме, дано пък да има ефект този нов вкус на АМ..
Лукас си е на старата АМ, той не протестира изобщо.. Само "ръмжи", когато извадя шишето да го уригам, хапва си и хич не му се чува гласеца! :)
Относно приспиването, ние си заспиваме без да се "приспиваме" специално.
Понякога така спят като се храним, че изяждат всичко, уригам ги, и ги преобличам за спане без да издадат звук. Слагам ги в торбите и така си спят, чааак до следващото хранене. Сутринта изгрее ли слънцето и сме будни на мига и няма заспиване (освен ако мама не ги сложи в леглото при нея ):) Но аз избягвам да го правя, освен ако не се налага  :) ( когато мноооого ми се спи и не мога да си отворя очите, или ако единия плаче го вземам да не събуди другия (ние засега спим в едно креватче, не искам да ги разделям още)