0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« -: Февруари 25, 2009, 15:19:56 pm »
Здравейте мили момичета!

Много се радвам, че този форум го има - можеш да споделиш или да видиш, че просто не си сама. Одавна чета и препрочитам всичко написаното тук, преживявям успехите с вас, плача заедно с вас........ дори вече имам усещането, че Ви познавам. :bighug:   
Е, до сега не споделях с вас моите преживявания, но мисля че дойде моментът да потърся съветът Ви. Накратко за мен - на 35 г. съм и от 11 месеца със съпруга ми сме в трепетно очакване на нашето слънчице. Подадохме документите за осиновяване през януари 2008г., а разрешението за вписването ни в регистрите излезе през май 2008г. И оттогава ...... зачакахме. И точно когато си най-сигурен и спокоен, че животът върви ниакак си в правилната посока, всичко се срива и те връща в изходна позиция.  Не можех да си представя, че работодателите, с които споделях всичко и които бяха абсолютно в течение с цялата ми борба за дете, ще намерят повод да се „разделим” по взаимно съгласие. През м.09.08г. напуснах работа и оттогава започна ходенето ми по мъките. Както и да е, преживях го (само аз си занам как). От тогава до ден днешен продължавам да търся работа. Дано никога не сте се сблъсквали с проблемите при търсенето на работа и с въпросите, които уж по задължение задават  – На колко години сте?.... Имате ли деца? ...Ама защо нямате?..... Какво мислите в този план?.... А ако имате дете колко дълго ще сте в майчинство? и разбира се, последващото обаждане с отказ от тяхна страна и обяснението им, че вашата кандидатура е много силна, .... но в последният момент са предпочели кандидат, с по близките до тях изисквания. Преполагам сте наясно колко ми е обидно това отношение. Опитах и по другия начин – споделях моята лична история, бях напълно честна, разкривах душата си, но напразно. В очите им виждах насмешка, която за минути преминаваше в състрадание, а аз не търсех това - просто си търсех работа. Мили момичета, кажете ми как да постъпя? Как да уведомя РДСП-тата, че има промяна в данните от заявлението? По какъв начин да ги уведомя, че съм напуснала работа, как да им кажа съм се провалила? Забравих да спомена, че предишните ми работодатели междувременно си иззеха телефона, въпреки че бяха наясно, че него съм изписала в заявлението. Сега съм с нов тел. номер, за който също не съм уведомила дирекциите. Уплашена съм, незная как да постъпя. Знам само, че ще се боря до край, че по някакъв начин ще се справим, че съпругът ми изцяло ме подкрепя и ме окуражава и заедно с него ще дочакаме нашето слънчице. Дано е по скоро.

Извинявайте, че се отплеснах, но ме разбирате какво ми е в душата ....

Пожелавам успех на всички, дано скоро всеки дом се огласи от детски смях!!!  :bori_022:   



P.P. Ако модераторите преценят, 4е темата не е за тук, моля да я преместят!

*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2009, 16:14:16 pm »
Единственото за което трябва да уведомиш РДСП е смяната на телефона. Пускаш писмо с информацията за новия си телефон до РДСП, където сте подавали документите. Накрая пишеш, че молиш да уведомят останалите РДСП.

Второ - при интервютата за работа спри да казваш че сте подали документи за осиновяване. Нямате деца защото имате репродуктивен проблем. Точка. Не си длъжна изобщо нищо да казваш
В очакване ....
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2009, 16:30:56 pm »
Fussii, благодаря ти за отговора!

Просто изпадах в ужас при мисълта, че трябва да ги информирам (РДСП) за всичко, случващо се около мен. А последно само да попитам - хипотетично, ако съвсем скоро ни се обадят за детенце и аз все още съм без работа, тогава дали няма да ни направят проблем? До колкото разбирам всички документи се подготвят отново.

*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2009, 16:55:39 pm »
Няма да ви върнат  :lol:, споко! Няма нормативно изискване и двамата родители да работят

Само спри да разказваш историята си на интервютата за работа  :lol:
В очакване ....
*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #4 -: Февруари 25, 2009, 17:07:23 pm »
Когато си вземете детенцето няма да ти пука какво говорят разни фукльовзи на които са дали възможност да си избиват комплексите.Успокой се и всичко ще бъде на ред  :bighug:Ако кажеш че имаш дете те казват"ооо ама то ще се разболява ,вие ще излизате в болнични ...и т.н".Като кажеш че нямаш"ооо ами то сега бие после ще имате и пак така ще излезете по майчинство и .." и.т.н.Тези сме ги чували.Запиши се в бюрото по труда ,най вероятно ще имаш право на обезщетение от предната работа.Освен това организират и най различни курсове за преквалификация за които даже и ти плащат ,та така докато излезеш по майчинство.Другото което може да направиш е да говориш с някоя фирма да си плащаш там осигуровки докато излезеш по майчинство,освен това през това време можеш да намалиш сумата за осигуровките като си пускаш по някой болничен.Ако мога да помогна с нещо оставам на разположение.
УСПЕХ!!!
*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #5 -: Февруари 25, 2009, 18:51:02 pm »
Представям си как си се притеснила!Наистина не е некак приятно това ,което ти се случва за теб самата.В РДСП наистина кажи само новия си телефон.Не е нужно да казваш,че си без работа,макар че и да кажеш,няма да ни направят проблем.А на бъдещи работодатели изобщо не казвай при интервютата за намеренията си!От мен-успех!Бъди спокойна,всичко ще се нареди!
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #6 -: Февруари 26, 2009, 15:38:07 pm »
Fussii, Sura, didka благодаря Ви за подкрепата и съветите :bighug:

Ще видим как ще се оправя, но със сигурност ще постъпя както ме съветвате - ще уведомя дирекциите само за сменения си телефон. Искам да Ви попитам моми4ета, разбира се ако сте наясно - май4инството как го из4исляват сега след промените в закона, средно аритмети4но ли за последните 12 месеца или как?
 

*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2009, 22:14:09 pm »
Изчислява се на база на последните 12 месеца.Ако излезаш по майчинство от ф-ма получаваш 1година по 90% от средния дохот от предходната година,но ако излезеш като безработна е една година  с минималната работан заплата.Мисле че беше нещо такова ,дано не се лъжа.
Успех !!!
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #8 -: Април 16, 2009, 09:53:21 am »
Много хора си мислят в този живот ,че както те са искренни ,чесни и добосъвестни,този които стои отсреща е съшо такъв човек ,с такива чудесни качества.
Пожелавам ти успех мила. :wink:
*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #9 -: Септември 02, 2009, 10:43:32 am »
А сега и аз имам нужда от съвееет.Този месец трябва да започна нова работа,която не че ми харесва но нямам друг избор.Проблема е че този месец започвам подготовка за ин витро а следващия ще е процедурата.Нямам право на отпуска понеже ще съм работила само един месец,не съм казвала за проблема си и не вярвам че ако кажа ще срещна разбиране.Не знам как да постъпя,какво да кажа когато се наложи да ходя до София за 10-15 дни.
Моля ви посъветвайте ме нещо. :( :( :(
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #10 -: Септември 02, 2009, 11:33:37 am »
Вземи си болничен от личния с някаква диагноза, а после след пункцията от клиниката дават болничен, но диагнозата е Стерилитет при жената. Пункция на фоликули. Ако искаш да не се разбира на работата ще трябва пак чрез личния лекар да отидеш на ЛКК и да ти издадат болничен за месец например. Нямат право да откажат да ти приемат болничните.
*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #11 -: Септември 02, 2009, 11:45:00 am »
Аз за болничен нямам проблем,но се чуствам малко кофти че тъкмо ще започна и айде БОЛНИЧЕН
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #12 -: Септември 02, 2009, 14:10:35 pm »
Аз за болничен нямам проблем,но се чуствам малко кофти че тъкмо ще започна и айде БОЛНИЧЕН
Няма за какво да се чувстваш кофти никой не знае кога ще се разболее.Успешна процедура ти желая.
*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, как да постъпя?
« Отговор #13 -: Септември 02, 2009, 17:58:58 pm »
Аз за болничен нямам проблем,но се чуствам малко кофти че тъкмо ще започна и айде БОЛНИЧЕН
Няма за какво да се чувстваш кофти никой не знае кога ще се разболее.Успешна процедура ти желая.
Права си!!! Много ти благодаря!!!
 :bighug: :bighug: :bighug: