0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
момичета,
пускам тази тема,но нека тя бъде като статистика-да пишат вече успелите да забременеят на ест.цикъл-как,кога и къде,за да видим успеваемостта.
Вече съм го писала, ама щом е за статистиката, ще се разпиша пак:

След 5 години опити и неизяснен стерилитет забременях с икси на абсолютно естествен цикъл при доктор Стаменов :D Като решаващо за успеха определям имунологичното лечение LIT, което проведох в Германия, още на следващия месец беше икси-то на естествен и забременях.
Многократно съм изказвала личното си мнение, че тази процедура трябва да е повечко на почит при някои случаи, за себе си винаги съм смятала, че при липса на установен проблем и никакви наченки на имплантация, ако с един ембрион нищо не правим, няма смисъл да са 4-5.
Пак за статистиката - преди това имам 4 инсеминации и още два завършени опита икси на естествен, при които се образуваше хубав ембрион, но нямаше и наченки на имплантация. Винаги към тези сметки съм прибавяла всеки един от месеците през тези пет години, в които сме пробвали подомашному и не се е получавало. По-добре е да се дълбае в причините и да се харчат пари за диагностика, отколкото за стиумлация "на сляпо". Това естествено важи за моя случай и неизяснения стерилитет, при други индикации стимулацията е оправдана, предполагам.

За самия опит да кажа малко - минимум разходи, по-малко емоционално натоварване, все пак знаеш, че шансът е по-малък. 2-3 УЗ-та, един път хормони, пункцията - просто перфектно изпълнение на д-р Стаменов, направихме я не само без упойка, ами дори и без никакво обезболяващо и се чувствах много добре, също така перфектен трансфер на трети ден.
Благодаря ти, Бени!







*
Да, аз. След 2 операции на тръбите, 2 стимулации, един естествен, на четвътрият път се получи /без да броя 2 естествени опита, в които не се стигна до трансфер/. Естественият цикъл при мен беше оправдан, защото имах постоянна и непреодолима фрагментация на ембриони. Повтарям думите на Бриз, че няма смисъл да се дават пари и да се товариш психически при условие, че факторът е неизяснен, /както при мен с фрагментацията - от какво се получава никой не знае/. Това беше моят спасителен вариант. Логиката е ясна: щом има такъв проблем, ще го има и при стимулирани, и при нестимулирани яйцеклетки. Ако не се беше получило този път, д-р Стаменов отново щеше да прави стимулация  с надеждата, че може и пък някой ембрион да не фрагментира, не знам. Слава Богу, не се стигна до нова стимулация, което доказва за пореден път интуитивния гений на д-р Стаменов.