0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Запознаваме ви с кореспонденцията, която Зачатие проведе с доц. Конова, Управител на МЦ КИРМ.

До
Доц. д-р Емилияна Конова,
Клиничен институт за репродуктивна медицина
Плевен

Копие:
Даниела Гонкова,
Връзки с обществеността на КИРМ

Уважаема д-р Конова,

Обръщаме се към Вас във връзка с обявената от КИРМ-Плевен инициатива за безплатни консултации за двойки с репродуктивни проблеми в някои регионални центрове на страната.

Сдружение „Зачатие” е единствената реално работеща пациентска организация на хора с репродуктивни проблеми в България. Поддържаният от сдружението информационен портал www.zachatie.org е най-големият източник на информация за стерилитет у нас. За това говори статистиката от посещенията на информационния портал – над 7000 уникални посещения дневно, над 10 000 регистрирани потребители и многократно по-голям брой посетители. На страниците на този портал регулярно поместваме новини, информация и съобщения за дейността и инициативите на всички центрове за репродуктивно здраве и стерилитет в страната.

Затова бяхме силно изненадани, че КИРМ-Плевен не се свърза с нас за популяризиране на вашата изключително полезна и много благородна инициатива. Научихме за нея от съобщения в други Интернет-общности, чиято медийна и популяризаторска сила сред контингента на пациентите с репродуктивни проблеми е силно ограничена. Недоумяваме защо информационният портал „Зачатие” беше пренебрегнат като ресурс за осведомяване и информиране на пациентите. В крайна сметка, липсата на информация за Вашата инициатива лишава огромен брой пациенти от възможността да се възползват от нея.

Искрено се надяваме, че става дума за случаен пропуск и бихме желали да изразим нашата готовност да откликваме веднага на бъдещи контакти от страна на КИРМ-Плевен с цел популяризиране на неговите инициативи.

С поздрав,
Сдружение Зачатие

22.02.2008 г.




До: Анна Зашева
Председател
Сдружение „Зачатие”
София


Здравейте, Ани,


Благодаря за поканата и цялостното Ви отношение към МЦ “КИРМ” - Плевен.

За нас, Сдружение „Зачатие” е сдружението, което коренно промени ситуацията в България по отношение лечението на безплодие и благодарение на което, и лекари и пациенти, научиха много, мислят различно и успяват повече. Без „Зачатие”, много неща нямаше да се случат, много центрове нямаше да работят по начина, по който работят днес и най-важното - без информацията и помощта, много бебета нямаше да са се родили. Без „Зачатие”, репродуктивната имунология нямаше да придобие популярността и значението, което има в момента, и това отново е принос за успеха в лечението на конкретни семейства.

Но, Ани, за съжаление, има неща, които се случват напоследък в „Зачатие” и според нас, те противоречат на първоначалната идея – да правим всичко единствено в името на пациентите, противоречат и на силния ни рефлекс за свобода, откритост и ясни намерения. „Зачатие” вече не диша свободно и създава усещането за едноличен контрол над всичко. Имахме избор – да останем част от това, което вече не приемаме или да се отдръпнем. Първото би ни коствало излишно разпиляна енергия, а на второто ни е научил животът. Ние не работим в условия на конкуренция. Няма и година от създаването на центъра, а вече се задъхваме от умора и стигнахме лимита на човешките си възможности. Ето защо, ние се отдръпнахме, продължавайки да следваме единствено първоначалната идея – всичко в името на пациентите. Ето това е, което никой от нас не бива да забравя, Ани, иначе, рано или късно сме обречени на провал. Да, подкрепяме малките и младите, които „се усмихват” и ще ги подкрепяме до момента, в който спрат да „се усмихват” и станат негативни и користни.   

В отговор на Вашия въпрос, бих искала да заявя, че ние продължаваме да работим за семействата в България по начина, по който винаги сме го правили и по този начин, отговаряме и на идеите и целите на Сдружение „Зачатие”.


С уважение и най-добри пожелания,

Доц. д-р Емилияна Конова, д.
Управител МЦ КИРМ
Плевен

23.02.2008




Уважаема доц. Конова,

Искрено сме огорчени и озадачени от факта, че очевидно сте загубили доверие в нашата организация.

Всички ние - управителният съвет на Сдружение Зачатие: Анна Зашева, Мариела Даскалова, Ирина Попова, Донка Куцарова, както и членовете на Сдружение Зачатие в модераторската и координаторска група: Емилия Насева, Ралица Пачева-Александрова, Фани Давидова-Пенева, Мария Стирянова, Стефка Сарафова-Захариева, Златина Иванова и Добромир Захариев - сме изключително притеснени от подобни сериозни и неоснователни съмнения относно нашата дейност и коректност.

Ние работим непрекъснато и безкористно, отделяме лично време, средства, влагаме сърцата си в това което правим. В крайна сметка, всички членове на ръководните органи на Сдружение "Зачатие", както и повечето от активно работещи за сдружението жени, достигнаха до желаната си лична цел и вече са родители. Независимо от всичко, ние продължаваме да работим със сърце и душа за общата кауза - информираност и подпомагане на лечението на стерилните двойки у нас.

Истината е, че ако не работехме за толкова важна според нас кауза, вероятно щяхме да се почустваме лично обидени и засегнати от писмото Ви. Не можем да си позволим обаче подобна чувствителност, тъй като прекалено много мъже и жени разчитат на нас и на нещата, които вършим. Всички ние сме работещи жени, майки и бащи, за работата за сдружението отделяме от личното си време и средства. Ето защо, също като Вас, ценим времето си и не можем да си позволим разпиляване на време и енергия, за да се оправдаваме и доказваме почтеността си.

Именно хората, които се отделиха от нас, навредиха умишлено финансово и морално на сдружението. Ние винаги сме били честни и открити, въвличането ни в подобен фарс е неетично, а безапелационното отхвърляне на нашата позиция ни кара да си мислим, че се доверявате селективно на информация. Тъй като винаги ще сме Ви признателни за помощта, която ни оказахте за първия ДРЗ, все пак ще си позволим да представим нашата гледна точка.

Сдружение Зачатие е неправителствена организация, финансирана изцяло от членски внос, лични дарения и малка част от рекламна дейност. Решенията се взимат от Управителния съвет, обикновено след дълги дискусии с членовете на сдружението. Разбира се, винаги ще има несъгласни с едно или друго взето решение, но ние сме демократична организация и всеки свободно изразява мнението си. За целта има създаден специален подфорум, до който имат достъп всички редовни членове на сдружението.

От никой от членовете на нашето сдружение няма да чуете нападки или твърдения, насочени срещу други пациентски организации, срещу тяхната дейност или начин на работа. Това е под прага на нашето достойнство. С усмивка ви припомняме цитат от една мъдра книга "По делата им ще ги познаете". Наистина, делата на хората са най-истинското доказателство за тяхната почтеност.

Надяваме се, с времето и действията ни, отново да Ви убедим в ползата и коректността на нашата дейност. От наша страна, ще продължаваме да насочваме момичета за консултации към центъра КИРМ, защото сме убедени, че там те ще получат отговори на много въпроси, насоки и решения. Надяваме се, когато прецените и намерите за необходимо, отново да работим заедно. Нашата ръка е винаги подадена за обща работа.

Тъй като сме истински притеснени от съмненията Ви в почтеността на действията на ръководството в Сдружение "Зачатие", считаме за абсолютно необходимо да обсъдим настоящата кореспонденция между нас с всички членове на сдружението. Ако членове на нашето сдружение също изкажат съмнения относно нашата коректност, ще предприемем незабавни мерки.


Искрено Ваши:

Анна Зашева
Мариела Даскалова
Ирина Попова
Донка Куцарова
Емилия Насева
Ралица Пачева-Александрова
Фани Давидова-Пенева
Мария Стирянова
Стефка Сарафова-Захариева
Златина Иванова
Добромир Захариев

28.02.2008 г.
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2009, 11:59:15 am »
Е  това инфо  от преди година 8O!?
Има ли развитие по въпроса?


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2009, 12:03:22 pm »
тази кореспонденция досега беше предоставена само на членовете на сдружение "Зачатие".

поради появили се наскоро инсинуации, че сдружението водело негативна кампания срещу КИРМ чрез форума си, ръководството на сдружение "Зачатие" взе решение да направи публично достояние въпросната кореспонденция - за да се убедят всички интересуващи се каква е истината около взаимоотношенията ни с КИРМ.

иначе, развитие няма оттогава.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2009, 12:09:53 pm »
Сега разбрах :wink:



Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2009, 13:09:13 pm »
Познавам доц. Конова още преди да открият клиниката - невероятно позитивен човек, който ме очарова още на първата ни среща. А сигурна съм и че никой тук не се съмнява в професионализма и. Не съм на 100 % зад думите и, но предполагам тя си има причина за решението си. Все пак, заради това нейно решение донякъде КИРМ губи пациенти.
Имам щастието да познавам и д-р Даскалова - помагала ми е много и лично и чрез форума. Ще се радвам пак да имам възможността да се видим :)Оценявам всичко, което прави тя и другите момичета от Сдружението за популяризиране на проблема ни - до преди 5 години за него се говореше тихичко, като за нещо срамно и лошо, а сега все повече хора ни разбират и искат да ни помагат.
За това не разбирам и много ме боли от това противопоставяне на Зачатие и КИРМ - нали целтата и в двата случая е една и съща. Надявам се, че Сдружението и плевенският инвитро център ще намерят път един към друг. В името на нас - пациентите  :)


*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2009, 15:33:02 pm »
Аз обаче не разбрах какви са тези "неща, които се случват във Зачатие"  :ask:.Редно е според мен, след като някой изказва някакви съмнения, все пак да ги подкрепи с факти и примери.

Но, Ани, за съжаление, има неща, които се случват напоследък в „Зачатие” и според нас, те противоречат на първоначалната идея – да правим всичко единствено в името на пациентите, противоречат и на силния ни рефлекс за свобода, откритост и ясни намерения. „Зачатие” вече не диша свободно и създава усещането за едноличен контрол над всичко. Имахме избор – да останем част от това, което вече не приемаме или да се отдръпнем. Първото би ни коствало излишно разпиляна енергия, а на второто ни е научил животът. Ние не работим в условия на конкуренция. Няма и година от създаването на центъра, а вече се задъхваме от умора и стигнахме лимита на човешките си възможности. Ето защо, ние се отдръпнахме, продължавайки да следваме единствено първоначалната идея – всичко в името на пациентите. Ето това е, което никой от нас не бива да забравя, Ани, иначе, рано или късно сме обречени на провал. Да, подкрепяме малките и младите, които „се усмихват” и ще ги подкрепяме до момента, в който спрат да „се усмихват” и станат негативни и користни.  
Какво значи, че не диша свободно и установява едноличен контрол?Не разбрах и кой от Зачатие е станал негативен и користен.Аз заставам твърдо зад Зачатие, защото за няколкото месеца откакто съм тук съм получила много помощ и подкрепа!За което съм много благодарна.
« Последна редакция: Февруари 24, 2009, 16:42:15 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2009, 16:10:31 pm »
...Явно тоя фонд, който ще помогне на хиляди български семейста и е абсолютен прецедент в историята на жалката ни държава, е нещо крайно негативно 8OБреййййй, на мен това ми намирисва на завист.Извинявайте ако греша!Аз заставам твърдо зад Зачатие, защото за няколкото месеца откакто съм тук съм получила много помощ и подкрепа!За което съм много благодарна.

Кореспонденцията е от преди година и в нея не се визира фонда въобще, така че не виждам за каква завист да става въпрос!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #7 -: Февруари 24, 2009, 16:12:26 pm »
Моля те чети вниматилно, това е кореспонденция от преди 1 година, когато още не се знаеше , че ще има такъв фонд.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с
« Отговор #8 -: Февруари 24, 2009, 16:40:28 pm »
Извинявам се за недоразумението! :oops: Споменах фонда по-скоро като едно доказателство към днешна дата за добрите и безкористни намерения на Зачатие.Това ми беше мисълта.Извинявайте пак!Редактирах се.
« Последна редакция: Февруари 24, 2009, 16:42:26 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #9 -: Февруари 24, 2009, 17:39:45 pm »
Ние винаги сме работили безкористно. Хората, които имаха други намерения, вече не са част от екипа ни. За съжаление, те са по-симпатични на доцент Конова.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #10 -: Февруари 24, 2009, 18:25:53 pm »
Хората, които имаха други намерения, вече не са част от екипа ни. За съжаление, те са по-симпатични на доцент Конова.
Това не ми се иска да го повярвам  :( Много ми е тъжно да го прочета, след като съм получила невероятно внимание от доц. Конова. Но предполагам, че имате причина да го пишете - все пак сте имали повече лични контакти с нея, а аз може би изглеждам малко смешна в опитите си да я защитя. Дано скоро намерите общ език и това остане само като едно недоразумение!


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #11 -: Февруари 24, 2009, 21:26:26 pm »
Хората, които имаха други намерения, вече не са част от екипа ни. За съжаление, те са по-симпатични на доцент Конова.
Това не ми се иска да го повярвам  :(

ами и да не ти се иска, в публикуваната кореспонденция това е написано черно на бяло. и аз съм видяла само добро от нея, много я харесвам и затова бях като плесната с мокър парцал, когато прочетох, че моето и на моите шепа приятели име се споменава наред с думи като "корист", "страх", "негативизъм"...
някой много добре изманипулира добрата доцент Конова и ще си носи този грях на душата...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2009, 22:19:14 pm »
И аз съм от ударените с мокър парцал, а още повече боли, когато много уважаваш и цениш даден човек и получиш подобно писмо от него, без да знаеш от какво и за какво да се защитиш.
А отговор на последното ни писмо за съжаление още няма...
« Последна редакция: Февруари 24, 2009, 22:24:00 pm от cygnus »
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #13 -: Февруари 24, 2009, 23:14:43 pm »
Ние винаги сме работили безкористно. Хората, които имаха други намерения, вече не са част от екипа ни. За съжаление, те са по-симпатични на доцент Конова.

Апропо, кои са тези хора и какви намерения са имали?
А и кому и с каква цел е нужно да се вади някаква сплетня с евентуално продължени при давност от една година назад?


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #14 -: Февруари 24, 2009, 23:18:23 pm »
тази кореспонденция досега беше предоставена само на членовете на сдружение "Зачатие".

поради появили се наскоро инсинуации, че сдружението водело негативна кампания срещу КИРМ чрез форума си, ръководството на сдружение "Зачатие" взе решение да направи публично достояние въпросната кореспонденция - за да се убедят всички интересуващи се каква е истината около взаимоотношенията ни с КИРМ.


lady_11, ще те помоля първо да прочетеш темата, преди да пишеш в нея. все пак, не е толкова дълга.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #15 -: Февруари 25, 2009, 09:41:26 am »
някой много добре изманипулира добрата доцент Конова и ще си носи този грях на душата...

Е те с туй немога да се съглася, аз също имах възможност да се запозная с нея преди вече почти 3 години и честно нямах такива впечатления, а точно обратното, (по скоро съм склонна да вярвам че хората които се отделиха бяха изманипулирани) но това си е мое мнение.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #16 -: Февруари 25, 2009, 09:46:44 am »
Аз пък искам да благодаря на целия екип на Зачатие че ви има и да ви кажа че не бива нищо да ви притеснява продължавайте в същия дух .Винаги ще има хора на които ще се харесате и ще помагате и винаги ще има хора които няма да ви харесат и ще намерят нещо нередно колкото и да се стремите всичко да е наред.Дано с времето нещата се изгладят но вие не спирайте работата си защото от нея има резултат .Ако го нямаше Зачатие хора например като мен въобще нямаше и бегла представа да си имат къде да отидат и да потърсят помощ за да решат проблемите.Защото знаете колко малко се говори за стерилитета и колко темата е табу.Вие постигнахте много така че смело напред и нищо не променяйте бъдете такива каквито сте !
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #17 -: Февруари 25, 2009, 18:09:10 pm »
тази кореспонденция досега беше предоставена само на членовете на сдружение "Зачатие".

поради появили се наскоро инсинуации, че сдружението водело негативна кампания срещу КИРМ чрез форума си, ръководството на сдружение "Зачатие" взе решение да направи публично достояние въпросната кореспонденция - за да се убедят всички интересуващи се каква е истината около взаимоотношенията ни с КИРМ.


lady_11, ще те помоля първо да прочетеш темата, преди да пишеш в нея. все пак, не е толкова дълга.

Прочетох Джам, и пак не ми стана ясно - кви инсинуации, кви пет лева, кои са тия някакви хора, ко толкова станало та трябва да се отделя специално внимание?
Както и да е. Във безскористния труд на УС и сподвижниците му не се съмнявам.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Кореспонденцията на сдружение Зачатие с КИРМ
« Отговор #18 -: Февруари 25, 2009, 22:33:48 pm »
При положение, че съм чела темата, мнението ми е като на Лейди! Кореспонденцията можеше да се сложи към онази тема или в отделна, но да е заключена и ковната за известно време, за да няма излишни коменатри. Да не говорим, че в другата тема за КИРМ се допуска публикуването на цинични иронизации, които нямат нищо общо с темата, но си седят. Предпоставка за свободни съчинения и интерпретации. Подразниха ме и веднага реагирах...слава Богу след дни поне беше направена забележка.