0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Незнам дали да ви занимавам пак, но днес получих обаждане от Албена. тя ми заяви, че нямало да си поискат парите от д-р Дамянов..
За тези, които не са чели ще изкопирам писмото към клиниката, което написах с помощта на Фусси, за което и благодаря отново:
Тук слагам и линка към темата на другото момиче пострадало от д-р Дамянов: линк

ДО
УПРАВИТЕЛ НА ΙΑΚΕΝΤRΟ




   Уважаеми господин управител,
   Във връзка с предявено от Вас искане към мен................... и моят съпруг ……………………… за изплащане на сумата от 900 EUR, излагам следните съображения:


І. ФАКТИ

1. От четири години, аз и съпругът ми правим опити да имаме дете с помощта на асистирани репродуктивни методи. До  м. Октомври 2005 година имаме проведени 6 неуспешни инсеминации и 2 неуспешни опита за асистирана репродукция по метода ИКСИ.

2. През месец декември 2005 година,  взехме решение за провеждане на 3-ти опит за асистирана репродукция по метода ИКСИ. Във връзка с това, решихме да се доверим на Вашия център ΙΑΚΕΝΤRΟ - Agiou Vasiliou 4 - Z.C. 54 250 - Thessaloniki, за да извършим процедурите с помощта на Ваши специалисти. Във връзка с това, проведохме поредица телефонни разговори с Вашата служителка Албена Стоянова. С нея уточнихме следното:
А) Вашият център ΙΑΚΕΝΤRΟ - Agiou Vasiliou 4 - Z.C. 54 250 - Thessaloniki, работи по договор за съвместна дейност с д-р Любомир Дамянов, акушер-гинеколог, София 1463, бул. „М. Скобелев” №4, „Медицински център за човешка репродукция ООД”.
Б) Ще ми бъде проведена процедурата по изкуствено оплождане по метода ИКСИ, като тя ще бъде осъществена съвместно от Вашия център и „Медицински център за човешка репродукция ООД”.

3. След описаните разговори се обърнахме към „Медицински център за човешка репродукция ООД”, като с д-р Дамянов уточнихме конкретните стъпки, по които ще бъде проведена процедурата, а именно:

●   Контролирана овариална хиперстимулация и мониториране на цикъла, планирана да бъде извършена от д-р Дамянов. Чрез стимулиране на овулацията с гонадотропни хормони пурегон и декапептил депо д-р Дамянов следваше да  контролира зреенето на яйцеклетките ,както и да се следи процеса стриктно и под ехографски контрол. Дозите следваше да се индивидуализират, в зависимост от реакцията на моя организъм. Като краен резултат от този етап, се очакваше да бъдат произведени достатъчен брой качествени яйцеклетки, годни да бъдат оплодени. Д-р Дамянов имаше задължението да установи крайният момент на описания етап и да ме подготви за следващите етапи на ИКСИ процедурата, които да бъдат извършени в Гърция от Вашия екип, а именно:

●   Пункция на фоликулите под ултразвуков контрол

●   Събиране на яйцеклетките и сперматозоидите в лаборатория и осигуряване на условия за оплождане и ранен растеж на ембриона.

●   Трансфер на ембрионите в матката

4. На 16.01.2006 година, д-р Дамянов започна контролирана овариална хиперстимулация и мониториране на цикъла ми. Прилагам схемата, по която бяха извършени те (ПРИЛОЖЕНИЕ №1)

5. В рамките на описаната стимулация от 16.01.2006 до 26.01.2006 , д-р Дамянов ми направи 5 УЗ изследвания, като установи наличието на 8 фоликула.

6. На 23.01.2006 година, д-р Дамянов ме изпрати в „Медико - Диагностична Лаборатория Кандиларов”, София, 1463, ул. „Бузлуджа” №64, за да си направя хормонално изследване на хормоните Е2. Изследванията показаха нива на Е2 -306,2 (ПРИЛОЖЕНИЕ №3)

7. Показах изследванията на  д-р Дамянов, който заяви, че резултатите не биха могли да бъдат верни и собственоръчно ги „поправи“ (ПРИЛОЖЕНИЕ №2). Д-р Дамянов, настояваше, че към този момент 23.01.06 г. яйчниците ми са произвели 8 , годни да бъдат оплодени яйцеклетки.

8. На 23.01.2006 година около 17,30 часа, направих още две хормонални изследвания в същата лаборатория, които показаха нива на Е2 – 311 и 263,9 (ПРИЛОЖЕНИE №4). Повторните изследвания ми направиха от лабораторията за тяхна сметка. Съгласно медицинските стандарти, при подобно ниво на въпросните хормони, не може да се твърди наличието дори на 2 зрели, годни да бъдат оплодени яйцеклетки, а максимум на 1. Въпреки това, д-р Дамянов настоя да замина за Вашата клиника

9. На 27.01.2006г. пристигнах в Солун, където на следващия ден 28.01.2006 г. сутринта в 8,55 часа след УЗ преглед, бях подготвена за пункция на фоликулите. След пункцията Вашата служителка Албена Стоянова  ми съобщи, че повечето фоликули са били кухи и като краен резултат са извадени 2 яйцеклетки. Ето защо до следващите етапи на процедурата изобщо не се стигна.

10. Към настоящия момент съм заплатила следните суми:
- разходи за медикаменти, в размер на 2844 BGN
- разходи за извършени прегледи при д-р Дамянов в размер на 100 BGN
- разходи за направените ми хормонални изследвания в размер на 20 BGN
- разходи понощувка в хотел в размер на 60 EUR
- направени транспортни разходи до Вашата клиника в размер на 90 BGN

ІІ. ИЗВОДИ:

1. Съгласно изложените факти, и приложените  резултати от изследванията ми  е видно, че към 25.01.2006 година, д-р Дамянов не е имал никакви основания да приеме, че организмът ми е  произвел 8 качествени яйцеклетки, годни да бъдат оплодени. Д-р Дамянов не е  установил точно  крайният момент на стимулацията, а аз изобщо не съм била  подготвена  за следващите етапи на ИКСИ процедурата.  

2. Ето защо считам, че направената ми пункция е направена твърде преждевременно, ако не и излишна.

3. Ако е необходимо, имам готовност да предоставя експертно лекарско становище, на водещ специалист по акушерство, гинекология и репродуктивно здраве, съгласно което, след така проведената ми контролирана хиперстимулация не бих могла да имам твърдяните от д-р Дамянов 8 зрели яйцеклетки.
4. Българското законодателство (чл. 357 и сл. от ЗЗД ), третира, договорите за съвместна дейност като гражданско дружество, в което две или повече лица се съгласяват да обединят своята дейност за постигане на една обща стопанска цел. Съгласно българското законодателство, съдружниците отговарят солидарно за нанесените вреди в рамките на съвместната им дейност, както и понасят поравно загубите от нея.

ІІІ ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА:

1. Отказвам да заплатя, исканата от Вас сума, в размер на 900 EUR. Същата можете да потърсите от д-р Дамянов.

2.  Засега ще се въздържа от иск срещу Вас или д-р Дамянов за сумите, които съм похарчила за напразно поставените ми гонадотропни хормони пурегон, декапептил депо и прегнил за стимулиране на овулацията. В случай, обаче, че предявите към мен съдебен иск за сумата от 900 EUR, ще се принудя да подам насрещен иск срещу това.

3.  Засега ще се въздържа от иск срещу Вас или д-р Дамянов за сумите, които до този момент съм платила по провеждането на самите процедури, излишно направените транспортни разходи до Гърция и др.. В случай, обаче, че предявите към мен съдебен иск за сумата от 900 EUR, ще се принудя да подам насрещен иск срещу това.

ІV ПРИЛАГАМ:

ПРИЛОЖЕНИЕ № 1 – Копие от протокол за контролирана овариална  хиперстимулация и мониториране на цикъла. -воден и изготвен от д-р Дамянов

ПРИЛОЖЕНИЕ № 2 – Копие от резултати от проведеното ми хормонално изследване на 23.01.2006 година, поправено на ръка от д-р Дамянов


ПРИЛОЖЕНИЕ № 3 - – Копие от оригиналните резултати от проведеното ми хормонално изследване на 23.01.2006 година,

ПРИЛОЖЕНИЕ № 4 - – Копие от оригиналните резултати от проведеното ми хормонално изследване на 23.01.2006 година, вечерта в 17,30 часа същия ден.


Ще уточня, че стимулацията ми беше следната..
21 ден -декапептил депо
2 ден 100 пурегон
3 ден 100 пурегон
4 ден 100 пурегон
5 ден 200 пурегон
6 ден 100 пурегон
7 ден 200
8 ден 200
и после съм на 300 още 4 дни
общо 22 инжекции по 100

По въпроса за тази стимулация понеже съм на 37 години всеки път като се чувахме по телефона им казвах, че предпочитам да съм на друг протокол-с оргалутран..Доцентите били казали, че изследванията ми били добре и трябвало да съм на декапептил депо...Е накрая се съгласих.
Да уточня също, че като се чухме с Албена по тел. и тя ми каза, че не се делят яйцеклетките тогава ми каза, че трябвало да съм на оргалутран.

Сега ми се обажда и ми заявява, че не ми е объркано нищо от клиниката в Солун. Били си свършили много добре работата..(Да, вярно, пункцията ми я направиха за 10 минути и се чувствах добре след това.)Нямало значение каква е стимулацията дали ще е с декапептил депо или с оргалутран-никакво значение нямало, а за естрадиола ми каза, че се правели 2 вида изследвания на естрадиола..(явно нещо съвсем се обърка). Най-много ме озадачи, че няма да спрат да работят с д-р Дамянов..Няма да си поискат и парите от него. Стана малко дълго, но се надявам да помогна на жените, които се чудят къде да опитат.
*
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #1 -: Март 07, 2006, 14:57:49 pm »
Туто,съжалявам за неуспеха и дано следващия път имаш 9 месечен резултат.
Благодаря,че сподели историята си с нас.Мисля,че много момичета имат нужда от нея.Все още за нас "чужбината" е нещо свято и си мислим,че там работят за сините ни очи.Навсякъде има боклуци и те се надушват отдалече.
Късмет


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #2 -: Март 07, 2006, 15:05:42 pm »
леле, Туто, аз сега разбирам за тази история и много, много съжалявам :cry: това дето тоя Дамянов е направил е наистина подсъдно :evil:
ама я да те питам, ти като видя изследването на Е2, що допусна тия поправки на ръка и се остави да те подведе :( то вярно, човек се доверява на лекаря си, ама...
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #3 -: Март 07, 2006, 15:23:58 pm »
Ами как съм се подвела ли? Д-р Дамянов твърдеше, че имал позната в Кандиларов-Камелия. Тя му била казала, че компютърджията не бил въвел някакъв коефициент, по който се умножавала тази стойност.. Аз отидох и направих още 2 изследвания в Кандиларов. Дамянов обаче беше категоричен, че не са им верни резултатите.

Срещнах се между другото с Дамянов и Албена да говорим за плащането и тези неща. Реакцията му беше: "Да не би да искате да кажете, че съм фалшифицирал резултатите от изследванията? О-о аз виждам на къде отива разговора!" -извади 10 лв, ги остави на масата и хукна навън..(бяхме в сладкарница "Неделя" на НДК-кабинетът му бил зает и се видяхме на обществено място). Ние с Албена викахме след него да се върне, но той излезе, без да се обръща.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #4 -: Март 07, 2006, 15:24:31 pm »
Туто, много добре правиш, че поместваш писмото с всички детайли. Сигурна съм, че ще е полезно да се прочете от повече хора.
Надявам се, че факта, че няма да си искат парите от Дамянов не означава, че ще ги искат от теб...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #5 -: Март 07, 2006, 15:28:17 pm »
щом след така ясно и конкретно изложен случай, клиниката в Якентро смята да продължи работа с Дамянов, аз лично си ревизирам мнението за тази клиника и я слагам в доста ниска категория.
сега, ясно е, че парите те до последно ще се опитват да си вземат от Тутто, но след толкова гафове (визирам и предишните известни случаи) на Дамянов да продължават да работят с него...  извинете, ама никоъй вече не може да ме убеди в почтеността на тая клиника.
освен ако там някъде се къса нишката и писмото на Тутто не е стигнало до когото трябва?
тази Албена в първите разкази за клиниката беше преводачка и мед.сестра, сега вече явно се е издигнала в "компетентен" специалист по репродуктивна медицина, щом си позволява да твърди, че няма значение дали пациентката е подтискана с депо препарати или не!

и нещо друго да добавя - явно всеки знае да лекува млади, здрави и прави жени без проблеми по метода инвитро. разбирам го напълно доцента - с тях няма никакви проблеми, ето, както научихме тия дни, даже и на УЗ не ги гледат, хакат там инжекциите и то е ясно, че ще реагират жените...
така успешна клиника обаче не се създава.
номерът е да се намери онзи специалист, който ще помогне на сложните случаи....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #6 -: Март 07, 2006, 15:28:54 pm »
Другото много важно, което пропуснах да кажа е, че ако искате документ за парите ще ви струва 4000 евро. Пациентите от БГ не получават никакъв официален документ за извършената процедура. Днес като ми звънна Албена ме увери, че били документирали това, че са извадени само 2 яйцеклетки... как е станало това? Да не би да са ме снимали без мое знание? Аз не съм подписвала никакви документи нито мъжът ми е подписвал..Направо нямам думи!
А за парите нямало да си ги вземат от Дамянов, но явно нямат и смелостта да си ги поискат! А всъщност и нямат основание.
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #7 -: Март 07, 2006, 16:07:52 pm »
Туто, браво за писмото! Според мен няма да посмеят да те съдят. Ще си преглътнат парите. Но се надявам поне да се замислят за "качествата" на Дамянов.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #8 -: Март 07, 2006, 16:16:27 pm »
Браво Туто! Повечето хора и в България си траят камо ли да се занимават с чуждестранни клиники. Но мисля че няма да посмеят да си поискат парите от теб. Щом казваш че не са изрядни с документите явно укриват и данъци и работят с чуждестранни пациенти полулегално ако мога така да се изразя. Другия вариант е да са ти подправили подписа по документацията, което също не е в техен интерес. Все пак продължавай да ни информираш за развитието. Ще бъде полезно за доста момичета.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #9 -: Март 07, 2006, 16:29:49 pm »
Аз си имам едни предубеждения с/у манталитета на дадени нации.
За гърците винаги имам едно наум, че не са особено почтени и с тях винаги трябва да се внимава. (То не че ние сме супер стока де, но поне си се знаем;)). Не знам защо,но с голямо съжаление констатирам, че това, което е преживяла Туто потвърждава това ми убеждение. Мислех си, че там поне нещата ще са на ниво. Не слагам всички гърци под един знаменател, но да те манипулират по този начин с цел да укриват данъци, а същевременно по този начин да оставят пациента тотално уязвим е просто ужасно безотговорно.
За запътилите се там, моя близка ми каза, че цената вече била с 1000 евро по-висока за пакета услуги, така че това обезмисля ходенето на голяма част от тези, които са го планували.
Дори и супер професионалисти да са, факта че подхождат толкова безотговорно към един пациент накърнява имиджа им неимоверно.

Туто, ако наистина искаш да направиш нещо сериозно- то парите никой май няма да ти върне, но можеш да опишеш всичко и да изпратиш случая до гръцките власти. Не знам здравна каса имат ли, но няманачин даняма контролен орган. И най-вече това, че укриват данъци.
Хипотетично- а какво би станало, ако на Туто и се беше случило нещо? Как щеше тя да докаже че е третирана там.
За Дамянов- човека си плаче да е в черния списък. :evil:
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #10 -: Март 07, 2006, 16:38:17 pm »
Цитат на: Tutto
Другото много важно, което пропуснах да кажа е, че ако искате документ за парите ще ви струва 4000 евро. Пациентите от БГ не получават никакъв официален документ за извършената процедура. Днес като ми звънна Албена ме увери, че били документирали това, че са извадени само 2 яйцеклетки... как е станало това? Да не би да са ме снимали без мое знание? Аз не съм подписвала никакви документи нито мъжът ми е подписвал..Направо нямам думи!



Това доста ме учуди - нещо като медицина на черно ли е това :roll:

Туто, аз не разбрах - а от теб продължават ли да ги искат тези пари?

Поздравления, че сте написали с Фуси това писмо :!:
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #11 -: Март 07, 2006, 16:42:20 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Това доста ме учуди - нещо като медицина на черно ли е това :roll:


Направо си е Фреши!!! 100% е незаконно това им искане ама както и да е спекулират с факта, че си чужденец като искаш върви се разправяй и толкова.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #12 -: Март 07, 2006, 16:46:59 pm »
Ами не съм подписвала никакви документи. Пари не ми искат, защото не могат да се обосноват, а и аз не мога да приема такива аргументи, че ми била направена добра стимулация и т.н...А иначе процедурата е 2550 евро, ако те стимулират те, но с меногон и 1950 евро, ако си купиш ти медикаментите за стимулация. Според тях дали ще се стимулираш с пурегон или с меного е едно и също. Имало разлика само в цената...Незнам каква е цената в момента, но ако е станала 3500 евро с медикаментите е направо ужасно скъпо! На мен ми поискаха само 900 евро за самата пункция, но иначе цената е 1950 евро.
*
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #13 -: Март 07, 2006, 17:11:15 pm »
Абе историята си е полукриминална отвсякъде....
Пари на ръка, няма и следа, че Туто е била там, абе нямам думи......Няма да плати там, ще даде парите на Албена, тя като дойде в Б-я - луда работа
За подправения протокол от Дамянов съм го виждала с очите си и нямам какво да кажа...
Момичета страшно е важно да внимаваме с тия процедури. То човек в такъв момент е толкова емоционално приповдигнат, обнадежден, ентусиазиран, та не мусе мисли за формалности, обаче те са страшно важни.
Трябва да искаме писмени документи за процедурите особено за инвитро и икси. Такива работи - плати ми по-малко, пък няма да го осчетоводяваме, просто не са читава работа.....
Слава богу, че Туто е жива и здрава след тия експерименти.

Не ща да правя реклама на д-р Владимиров, обаче това си е самата истина. Който е правил АРТ при него знае. За най-елементарния ултразвук си получаваш касовата бележка. Преди икси или ин витро се подписва договор, който съдържа обяснение на процедурата, схема, рискове и т.н. Изобщо - цивилизована работа, с която и доктор и пациент в голяма степен са защитени.
В очакване ....
*
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #14 -: Март 07, 2006, 17:46:30 pm »
Цитат на: Fussii

Не ща да правя реклама на д-р Владимиров, обаче това си е самата истина. Който е правил АРТ при него знае. За най-елементарния ултразвук си получаваш касовата бележка. Преди икси или ин витро се подписва договор, който съдържа обяснение на процедурата, схема, рискове и т.н. Изобщо - цивилизована работа, с която и доктор и пациент в голяма степен са защитени.


Абсолютно е така. :D
Ако всички бяха коректни и честни като него цена нямаше да имат нашите лекари.
А то какво стана, една цена ако искаш документ, друга ако не искаш, ама чакай, ние да не си купуваме картофи с ДДС или без, все пак става дума за здравето и живота ни :evil:
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #15 -: Март 07, 2006, 20:14:28 pm »
Туте, ами те сами си вкарват автогол. Сега да ходят да искат пари като нямаш нищо подписано с тях. :lol:
Какво беше.....хитрата сврака- с двата крака.
Не може хем така, хем онака.
Това за Владимиров е много похвално.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #16 -: Март 07, 2006, 20:28:11 pm »
и аз точно това се чудех. какви пари ти искат като ти изобщо не си била там... :twisted:
жалко само за всичко през което си минала напразно.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #17 -: Март 08, 2006, 02:10:34 am »
Туто, много съжалявам, че е трябвало да минеш и през това  :? . И ти благодаря за постинга. Аз също и бях хвърлила око на тази клиника, но сега ще имам едно наум.
Желая ти скоро да се зарадваш на своето детенце!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #18 -: Март 08, 2006, 09:17:53 am »
боикот на клиниката в Солун!
*
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #19 -: Март 08, 2006, 09:26:45 am »
Бойкот!