0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Активна имунизация и крос-мач тест
« -: Януари 28, 2009, 10:25:40 am »
След активна имунизация  резултатът от крос-мач тест е:
Т-клетъчен - отрицателен;
В-клетъчен - положителен.  8O
Има ли някой с подобен резултат?
*
Re: Активна имунизация и крос-мач тест
« Отговор #1 -: Януари 28, 2009, 10:47:13 am »
Да, аз  :lol:
На мен ми предложиха да направя автокрос мач /с нативна кръв от мен и серум пак от мен/, както и алоантителен скрининг, за да се види дали откритите антитела са ало /въпросните, които се търсят всъщност/ или авто /които организма си изграждал по една или друга причина/. Предположиха, че при мен може да има някакъв остатък от АИ, която правих в Солун преди това. Направих тези изследвания и се оказа, че антителата са авто, а не ало, т.е. крос мачът може да се приеме за напълно отрицателен.
Къде прави крос мача?

Аля, сега прочетох, че този ти резултат е след АИ. При мен беше една година след АИ в Солун и преди нова АИ, която мислех да правя в Щутгарт, т.е. не съм имала такъв резултат веднага след АИ.
« Последна редакция: Януари 28, 2009, 10:50:49 am от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities beginRe: Активна имунизация и крос-мач тест
« Отговор #2 -: Януари 28, 2009, 11:08:49 am »
Кросмача е правен в клиника Малинов.
И на мен ми предложиха автокросмач, но ми се струва, че дори и да го направя няма да се изаясни нещо съществено. Явно, така или иначе не са се изградили антителата, заради които правих АИ.
*
Re: Активна имунизация и крос-мач тест
« Отговор #3 -: Януари 28, 2009, 11:20:32 am »
Ами, защо, тези положителните може да са алоантитела. При такова положение, говореха нещо за вдигане само на Т, но така и не разбрах как точно предлагат това да се случи, тъй като при мен не се наложи.
Защо не пратиш резултатите си в клиниката в Щутгарт, ей така, за консултация.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities beginRe: Активна имунизация и крос-мач тест
« Отговор #4 -: Януари 28, 2009, 11:36:59 am »
АМи, може и да го направя този автокросмач, изглежда не съм разбрала какво точно ми предлагат.
 
В Щутгарт искат и изследванията за HLA -типизация преди да направят анализ, а аз си ги спестих тези пари.
Re: Активна имунизация и крос-мач тест
« Отговор #5 -: Януари 28, 2009, 11:40:11 am »
Аля, при мен си бяха и двете положителни (цитирам: силно положителни). Иначе като се ровех в американски форум за такива проблеми съм чела, че едно от двете при някои хора се вдигало по-бавно. Американците обаче правят по по-различен протокол всичко, две, ако трябва три АИ и ако трябва с донорска кръв или смесена - и с кръв от партньора и с кръв от донор. Май гледат как се качват тези В и Т и по тях предприемат нататък.
Пиши наистина до д-р Райхел от клиниката в Щутгарт или пък направи това изследване, което ти предлагат тук. Трудничко е, като навсякъде методите са различни.

Успех Мила!

П.С. Видях ти последния постинг за ХЛА-то. Да ти кажа, препоръчват го, ама донорска АИ не правят, а аз доколкото съм схванала това е идеята, при сходство да се прави донорска (по американската школа). Въпреки това при нас имаше не какво да е, ами 50% съвпадение, пък се получи реакция със съпружеската ЛИТ.
Благодаря ти, Бени!Re: Активна имунизация и крос-мач тест
« Отговор #6 -: Януари 28, 2009, 11:48:18 am »
Благодаря за включването, Фреш! :)
Може би ще направя този тест.
Много ми е сложно всичко това. :(

Говорих с един от ембриолозите в Малинов. Каза че някакви нови тестове във връзка рецептивността на ендометриума при имплантация ще започват да правят. Ще видим и по тази линия какво ще предложат.