0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Вярвате ли в Астрологията?
« -: Януари 14, 2009, 10:16:57 am »
Момичета,
вярвате ли на Астрологията?Мислите ли ,че тази наука би могла да ни ориентира кога е най-подходящо да се предприема ИКСИ за даден човек.

На моя приятелка и бяха правили хороскоп и тя направи ИКСИто когато й препоръчаха и забременя тогава.А на друга до ден и познаха кога ще се премести на нова работа.

Моля ако някой има такъв опит да го сподели тук.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Вярвате ли в Астрологията?
« Отговор #1 -: Януари 14, 2009, 11:14:34 am »
абе имаше една тема за Алена   ,за хороскопите  и Венета Райкова ...ама спирам до тук и няма да търся нито темата  ,нито   ще се отдавам на астро влияния.Дай да тръгнем по врачки  и гадателки -равносилно е.

Иначе в известен смисъл ,ако вярваш  ,че това е момента ,позитивната  нагласа и вярата , биха  могли да подпомогнат например имунитета на   организма и комфорта/избягване на стреса и напрежението/ ,ама  това  става и без хороскопи.

Само ще кажа ,че за мен най -обективно ,кога е подходящото време за процедура   може да ми каже единствено лекаря .

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Януари 14, 2009, 17:50:51 pm »
Да, де вярвам, вярвам ма не и на Аленка бизнесменката.

А по отношение на Венета Райкова и хороскопа, който и направи Алена:
Седим и гледаме обзорно "Горещо" и вечеряме с мъжо. Дават предсказанието на Алена спрямо Венеткиното забременяване - "Най-рано месец май 2009, може и преди това , обаче не препоръчвам". И изведнъж в следващите кадри както дават "мила ми Венето" с вече с напредналия си корем , мъжо се обръща към нея /екрана, де/ и вика: "Аре ся, като си много умна и вярваш на Алена, стискай кълки още малко , та да забременееш май, пък чак след девет месеца да родиш".
Няма да ви казвам в къв бурен смях избухнах и си забравих за вечерята.

Аз вече съм го казвала - вярвам на Йоносовата теория за влияние на луната върху репродуктивността.
« Отговор #3 -: Януари 14, 2009, 17:56:22 pm »
За вярвяне вярвам,но в случая АСТРОЛОГА сте ТИ и ЛЕКАРЯ...но пък щом ти е любопитно питай и астролога.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
« Отговор #4 -: Януари 14, 2009, 18:02:27 pm »
 lady_11 , каква е Йоносовата теория за влияние на луната върху репродуктивността ?
*

lady_11

• 3217
« Отговор #5 -: Януари 15, 2009, 17:19:40 pm »
lady_11 , каква е Йоносовата теория за влияние на луната върху репродуктивността ?

В края на 50-те години, чешкият лекар О.Йонас направил почти революционно откритие: заедно с менструалния цикъл съществува втори, индивидуален цикъл (зададен още от самото раждане), обуславящ предразположеността към зачатие и с абсолютна точност съпровождащ целия репродуктивен живот на жената. Цикълът отговаря на тази фаза на Луната, която предхожда рождените данни на майката. Всяко възвръщане на съответните фази на Луната, означава за конкретната жена най-благоприятния период за зачеване (фертилен период) и възпроизводство. За определянето на Лунните фази е необходимо да се знае часа на раждане. В случай, че Вие на знаете своя час на раждане, бихте могли да се ориентирате като смятате за свой рожден час 12 часа през деня.

Последващите обстойни изследвания дали поразителен резултат, ако за зачеване се използват най-благоприятните дни от вторият цикъл, то 85% от зачатията стават при смяната на фазите на Луната и само 15 % - на известния биологичен цикъл. Фертилният период настъпва в момента, когато се пресичат двата цикъла.

По този начин д-р О. Йонас намерил ключа, с чиято помощ станало възможно точно да се изчислят най-благоприятните дни за зачеване на всяка жена. Получените дати биха могли да се използват, както за предпазване от бременност, така и за зачеване с най-голяма вероятност. Може да се предположи, че във времето, когато човека в голяма степен е живял в равновесие с космическите ритми, ежемесечната овулация е съвпадала със съответната фаза на Луната и поради това, по правило не съществуват два отделни цикъла. При някои жени единността на циклите се е запазила и в наши дни. Зависимостта на цикъла от фазите на Луната се потвърждава и от следните опити: в случай, че на жена, което дълго време не е имала овулация, се направи специален масаж на съединителните тъкани, то лечението се оказва по-успешно, когато то започне няколко дни преди нейното настъпване (по разчети за настъпване на овулацията в съответствие с фазите на Луната), отколкото в някой друг период или в средата на менструалния цикъл.

По статистика, в много родилни домове по целия свят повече раждания има по времето на пълнолуние и новолуние. При всички момичета, родени в тези фази на Луната, фертилният период настъпва при пълнолуние или съответно при новолуние. В резултат на по-нататъшни изследвания д-р Йонас направил поразително откритие: опирайки се на астрологически разчети, може с 98%-ва сигурност да се предскаже пола на детето.

Всеки 2,5 денонощия Луната изминава пътя между женските и мъжките знаци на Зодиака. В случай, че Вашият фертилен период съвпада с този, когато Луната е в женски знак, то има 98%-ва вероятност да заченете момиче, ако съвпада с периода, когато Луната е в мъжки - момче. За да определите със сигурност пола на бебето, би трябвало да помислите за това 24 часа преди и 6 часа след момента на Вашата най-голяма предразположеност към зачатие.

В случай, че фазите на циклите от фертилния период съвпадат по време, то установяването на пола на детето може да бъде приблизително. Би следвало да имате предвид този факт, в случай, че имате силно желание да родите дете от определен пол.

Та взимате един Лунен календар и смятате.

В случай, че Вие не знаете времето на своето раждане, и как то е било регламентирано, бихте могли да приемете за час на раждане 12 часа през деня и трябва да сте внимателни при избора на пола на детето.

В желанието си да установите пола на бебето не забравяйте, че да направим това ни е позволила природата. Свободният избор на пола на детето Ви дава отговорност, която преди сте оставяли на "съдбата" и ние се надяваме, че тази възможност за избор ще донесе щастие за Вас и Вашето дете.

« Отговор #6 -: Януари 15, 2009, 18:35:03 pm »
Да се включа и аз...къде можете да намерите лунен календар :

Варна -Универсум Езотерика ул."Мария Луиза"13
Пловдив -пл."Цар Калоян"7 /това е срещу Дома на младоженците,на четвъртък пазара/
София -Астея-ул."Пиротска"3
      -Елрид-ул."Ст.Караджа"7а
      -Нова епоха-ул."6 септември"28
      -Ново битие-ул."Хан Крум"7а
      -Пентаграм-ул."Любен Каравелов"44
Имайте предвид че всички вестници и списания които публикуват материали свързани с фазите на луната се водят по този календар.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #7 -: Януари 16, 2009, 19:16:47 pm »
Бе по-лесно би било с Чичко Гугъл ...
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #8 -: Януари 16, 2009, 19:41:32 pm »
Eeee, Lady_11, дай пример! Съвсем се обърках нещо.... :oops:
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*

lady_11

• 3217
« Отговор #9 -: Януари 17, 2009, 09:55:33 am »
Цитат
http://www.download.bg/index.php?cls=program&id=35045

Примерно оттук може да се изтегли за да пробвате.

Ето това си е калкулатор по Йонас: http://galactica.ru/club/jonca.php
Лично на за мен и пола е верен, не само датата на зачеване, която не съвпада с датата на овулация .

Повече по темата: http://www.rostovmama.ru/content/view/18/125/
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #10 -: Януари 17, 2009, 20:07:32 pm »
Благодаря, мила! Страшно интересно! :bighug:
Лошата новина за мен е, че изпуснах може би най-подходящия ден- днешния! :( Доктор Йонас ми го е определил за най-подходящ за януари, а и по една случайност днес ми е ову-то! 8O Да, ама съм сама..... :?
Вече за другия месец освен, че датата никак на съвпада с очакваната ову, ами и ми дават голям риск... :(
 :balk_144: Еееее, направо изгубих желание да вярвам.....
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
« Отговор #11 -: Януари 22, 2009, 10:35:20 am »
А какво значи висок фактор на риска, примерно 2 висок фактор ли е или трябва да е 0 или 1 само?
« Отговор #12 -: Януари 22, 2009, 10:51:11 am »
Само допълвам, в калкулатора ,който е дала Лейди , се посочва времето по Гринуич(обърнете внимание),т.е. часът в който сте родени -2.
Четох във връзка с този метод , че е удачно да се използва при мъже с проблеми в сперматогенезата(очаквам Мели да ме отвее като южен вятър , в този момент :D),като се смята , че в деня в който луната съвпада по местоположение с рождената луна се засилват оплодителните способности.
Това важи двайсет и четири часа до указаната дата и време, не след.
Скалата е до 5, така ,че Таня , можеш да си правиш изводите.
*
« Отговор #13 -: Януари 22, 2009, 14:32:47 pm »
ефирче, направи ми впечатление, че от две включително цифрите са удебелени, което ме навежда на мисълта, че от две включително се увеличва риска от малформации.
Смяташ ли че съм права?
« Отговор #14 -: Януари 22, 2009, 14:34:52 pm »
ефирче, направи ми впечатление, че от две включително цифрите са удебелени, което ме навежда на мисълта, че от две включително се увеличва риска от малформации.
Смяташ ли че съм права?
да, Таня

Без да съм търсила този ефект , стана така ,че първото ми ИКСИ (денят на пункцията и иксирането), съвпадна с деня посочен в калкулатора. Фактора за риск , беше 2, по -късно , преживях мисед аборт.
Не мога да коментирам дали е случайност , просто споделям фактите.
« Последна редакция: Януари 22, 2009, 14:39:22 pm от Eфирче »
*
« Отговор #15 -: Януари 22, 2009, 14:58:03 pm »
Ефирче, много интересно, наистина!
Аз лично не вярвам много в случайностите, така че....
Пожелавам ти успех следващия път!
« Отговор #16 -: Януари 22, 2009, 16:19:57 pm »
Много любопитно  :D

tanita7,
в астрологията вярват предимно хора, които не се доверяват на случайностите. Това ли имаш предвид?

П.П. Само за момент си представих разговора ми с доктор, в който разговор след всички останали уточнения, му казвам: Всъщност аз искам пункция на този ден и час ... :D
Как мислите, дали няма да ми поиска още едно медицинско свидетелство?
*
« Отговор #17 -: Януари 22, 2009, 16:30:27 pm »
Mmery,
Ако му поставиш така въпроса - със сигурност ще ти поиска;-)))
Развесели ме от сърце!
Цитат
anita7,
в астрологията вярват предимно хора, които не се доверяват на случайностите. Това ли имаш предвид?
Да;-)
*
« Отговор #18 -: Януари 23, 2009, 08:02:39 am »
Аз да ви кажа вярвам, че един добър астролог може да направи точни прогнози.
Имам колежка, която се занимава любителски но доста активно с астрология на мен ми стана интересно и прочетох доста неща напоследък и виждам, че това си е сериозна наука.

*
« Отговор #19 -: Януари 23, 2009, 13:34:01 pm »
Абсолютно си права Анелка!